Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Rakibin de hediyesiyle alınan galibiyet

04 Sunday 2021
Milli maçlar arasından sonra takımların nasıl dönüş yapacağı merak edilirken Konyaspor’un rakibi düşme korkusunu en çok hissedenlerden B.B. Erzurumspor’du. Rakibin içinde bulunduğu durumu Konyaspor için avantaj olarak görürken Konyaspor’un bunu fırsata dönüştürmesi sahadaki performansı ile gerçekleşebilirdi.
 
Maça etkili başlayan ve oyunu yönlendiren Konyaspor olurken etkili ataklar üreten de Konyaspor oluyordu. Gole yakın oynayan Konyaspor ilk dakikalarda gol bularak maçtan alacağı galibiyet olasılığını fazlasıyla yükseltiyordu.
 
İlk golde Cikalleshi’in üç rakip oyuncu ile mücadele ederek topu sol kanattan sürükleyerek getirip Miloseviç’e asist yapmasının payı büyüktü. Miloseviç ise uzaktan köşeye etkili vurarak kalecinin müdahalesini etkisiz bıraktı.
 
Oyunda Konyaspor’un hakimiyeti sürüyor B.B. Erzurumspor ise istediklerini yapamıyordu. Sonuç almak için üretken olamayan B.B.Erzurumspor’da Da Costa’nın isabetli uzun topları etkili oluyordu. Böylesi bir pasta oluşan etkili atakta oluşan faul atışında yine Da Costa kafa ile golü bulurken çok boş kalması ve kötü vurduğu topu kaleci Sehiç’in çıkaramaması Konyaspor adına olumsuz yönlerdi. Ayrıca ilk yarıda duran iki duran topa da rakip futbolcular vurması dikkate alınmalı.
 
Konyaspor rakip kalede etkili olabilecek ataklar üretmeye çalışırken Bytyqi’nin kaleci ile karşı karşıya pozisyonda baldırına yapılan darbe topa iyi vurmasını engellerken penaltı kararı VAR ile geldi. Kullanılan penaltıyı Cikalleshi çok kötü vurarak dışarı attı.
 
İlk yarının sonlarında kullanılan kornerde sekerek önünde kalan topu Miloseviç etkili şutla rakip kaleye gönderirken üst direkten dönen topu Abdulkerim kafası ile önüne aldı ve yakından attığı şutla Konyaspor’u öne geçirdi.
 
İkinci yarı başladığında ilk yarıya benzer mücadele olsa da bu çok uzun sürmedi ve B.B. Erzurumspor oyunda hakimiyeti eline aldı. Artık etkili ataklar geliştiren bir B.B. Erzurum vardı sahada. Yapılan ortalarda forvetlerin buluşamaması, buluştuklarında etkili vuruşlar yapamaması Konyaspor’un kalesinde gol oluşmamasının ana nedeni idi…
 
Maç B.B. Erzurumspor’un etkili oyunuyla devam ederken Konyaspor yakaladığı kontra atak fırsatlarını olumlu kullanamadı.
 
Maçın uzatma dakikalarında maçın hakemi ilginç bir penaltı kararı verirken yanlış karar VAR’dan döndü ve maç Konyaspor’un galibiyeti ile sonuçlandı.
 
İlk yarıyı verimli geçirse rahat bir galibiyet alacak Konyaspor varken galibiyetin oluşmasında en önemli etken B.B. Erzurumsporlu futbolcuların geliştirdikleri atakları golle sonuçlandıramamalarının katkısı çok fazlaydı… Bir yerde Konyaspor rakibin hediyesi bir galibiyet aldı.
 
Her ne şekilde olursa olsun alınan galibiyet ve kazanılan puanların önemi büyüktür. Rahatlayan Konyaspor’a daha fazla rahatlama sağlamıştır. Bir an evvel 46 puanı yakalamanın gayretinde olmak da önemlidir.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyalı

    Sokol Skaleşi çok güzel goller atamadı ama gol asistleri yaptığından dolayı teşekkür ederiz, penaltıları Nej Skubic atarsa gol kaçırmaz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    çok güzel bir analiz olmuş; futbolcularımızı çok seviyor, özellikle Abdülkerime öpücükler yolluyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English