Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Rahmet olsun

04 Monday 2022
O'nu ne zaman bu kadar sevdik; içimizden, evimizden biri kabul ettik ?.Malkoçoğlu' nda mı?" Kahpe Bizansın yiğit güzeli "diyen sesi mi, yoksa Battal Gazi'nin "savulun bre kâfirler” diye at sırtında yalın kılıç gelişi mi O'nu bu kadar” biz "eylemişti?.Sahtesi olmayan iki şey; bana göre samimiyet ve sevgidir. O'nu” biz” eyleyen; halkına, vatanına ve mesleğine duyduğu samimi sevgisidir.Dünyaya geldiği yıllar Anadolu halkının yokluğunun en yürek yakan halini gördüğü yıllar. 1930 lu yıllarda Eskişehir'in babasının deyimiyle” engerek yılanlarının bile yaşayamadığı” kurak bir köyünde iki odalı kerpiç bir evde doğuyor. On üç çocuğun içinde açlık, sefalet ve cehalet yüzünden sağ kalan üç kardeşten biri.On kardeşini daha çocuk yaşlarında yoksulluğun, bilgisizliğin, çaresizliğin pençesinde kaybediyor."

Biz savaşçı bir yapıdanız; Kırım Tatar Türklerinin soyundan gelişimizden olsa gerek” diyor. Sözünün doğruluğunu onun hayatının her evresinde görüyoruz.Önce yoksullukla, sonra mesleği doktorluğu yapabilmek için katır sırtında gittiği köy yollarında, Yeşilçam'a girdiğinde at sırtında en iyi olabilmek, en güzel şekilde aksiyon çekimleri yapabilmek için Medrano ve kazak sirklerinin kapısında yıllarca karın tokluğuna beklemeyi göze aldığında ispat ediyorruhundaki savaşçılığı…" Yoksulluk öyle bir beladır ki; ruhunuza işleyince aç kalacağım korkusu en büyük kâbusunuz olur. Yatağın içinde dururken bile gözünüzün önüne ekmek gelir” der. İşte bu yüzden zengin olduktan sonra bile yıllarca yattığı odada komidinin üstünde ekmek varken uyuyabilir.Ablası kaçarak evlenmiştir ve babası tarafından red olunur. O kimseye haber vermeden ablasını görmeye gider. Kerpiç iki göz odalı bir evin duvarlarını ördüğünü görür. Kendi ifadesiyle ablasının ellerinin izleri o duvarlara çıkmıştır, sonra ablası vefat edince gider o izleri duvardan söker alır.

​Tıbbiyeyi okurken tek bir çeketi ve kıyafeti vardır. Sürekli aynı kıyafeti giydiği için duyduğu utancı yıllar sonra bile hissedecektir .1961 yılında mezun olduğu zaman iki yıl yaptığı doktorluk mesleğinde karın tokluğuna hastaların tıraşından , altını almaya kadar pek çok meşakkate katlanır. "Şimdi doktorlar daha hastaya bakmadan emar,film, tahlil deyip sonuç istiyorlar. Biz bir tek Steteskopla Adana'nın köylerinde hastalığın nedenini, yerini ,evresini bulmaya çalışırdık” der .Bir dönem içkiye olan düşkünlüğü ile de savaş verir ve karakterindeki sağlam taşlar bu mücadelede onu muvaffak eyler.Tarihin doğrularla değil, belli bir ideoloji ile yazıldığı; evladın atasından nefret ettirildiği, unutturulduğu bir dönemde vatanına, milletine, dinine duyduğu sevgiyi Kara Murat, Battalgazi, köroğlu olup; evlerimize, gönüllerimize ,kulaklarımıza ve gözlerimize sunduğu için, zor zamanda bize atalarımızı sevdirdiği için ona bugün özümüzden rahmet diliyoruz.Dünya bir akis yeri. Bir müddet yansımalarımızın olduğu bir ayna. Özümüzü yüceler yücesi Allah'ın muhabbetinden aldık. Kim o muhabbeti korur ve güzel işlere maya eylerse rahmet olur. Kim de o muhabbeti ziyan ederse; zahmet olur.Dünyadan bir Cüneyt Arkın geçti. Rahmet olsun…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English