Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​PSİKOLOJİK ZAFER

09 Mayıs 2021
Son zamanlarda Konyaspor ile Göztepe arasında sportmenlik dışı pek çok olay cereyan etti. Bunların akabinde ise iki takım arası son zamanlarda hep gergindi. Göztepe-Konyaspor müsabakaları hep bu gergin atmosferde oynandı ve müsabakalar futbol karşılaşmasının da ötesinde bir hava ile geçildi. Ligin ilk yarısındaki müsabakada sahasından boynu bükük ayrılan temsilcimiz, İzmir deplasmanından hem rövanşı hem de üç puanı alarak psikolojik bir zafer elde etti.

Müsabakaya her iki takımda ligdeki konumlarının vermiş olduğu rahatlıkla başladı. İki takımda hücumda etkili olmak için çaba sarf etti. Yer yer orta sahalar çok çabuk geçilerek her iki takım adına da çok fazla hücum varyasyonu çizildi. Ancak oyuncular takımı düşünmek yerine kendini düşününce çok fazla cılız ya da isabetsiz şut girişiminde bulunuldu. Ancak bu maç özelinde Konyaspor’un alması gereken birkaç ders de gün yüzüne çıktı.

Defans bölgesinde iki tane çok kritik hata yapıldı. Sezonun belki de bu dönemine bu kadar rahat girmenin vermiş olduğu bir rehavetten dolayı yapılmış hatalar ancak her ne olursa olsun yapılmaması gereken hatalar. Bir başka alınması gereken ders ise kontrollü hücum ya da çalışılmış taktiğe sadık kalmak. Ben zannetmiyorum ki hoca böyle bir hücum planı üzerinde dursun. Tamamen oyuncuların rehavete kapılmasından kaynaklı bir kötü hücum performansı gördük. Her kaleyi gören şut çekmeye çalıştı buda ölü ataklar ile sonuçlandı. Yapılan en iyi şey ise kanat oyuncularının içeri girerek sürekli beklere boş alanlar oluşturması ve bu sayede oyuna genişlik kazandırmasıydı.

Golden sonra müsabaka biraz daha heyecan verici bir boyuta geçse Konyaspor rakibini topun peşinde koşturarak oyunu tuttu ve sahada galibiyet ile ayrıldı. Bu galibiyet aslından bir üç puandan daha fazlasıydı. Psikolojik bir kazanım olarak öne çıkan bir sonuç alınmış oldu. Ayrıca son iki haftaya girilirken Konyaspor ilk on için iddiasını sürdürmüş oldu ve bu bağlamda en önemli rakibinden deplasmanda üç puan aldı.

Sonuç olarak bakacak olursak her iki takımda savruk bir oyun sergiledi ancak Konyaspor daha az savruk olan taraftı ve sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. İlhan Palut ve ekibi ise iyi işler yapmaya devam ediyor.

Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Mehmet Şahin

    Adamsın Reis

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English