Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Özlenen Futbol

27 Sunday 2020
Konyaspor özlenen bir futbolla Beşiktaş karşısında galip gelerek 2 hafta sonun da 4 puan toplamış oldu. İlk haftalarda takımların oturmaması sebebi ile alınacak puanların önemi çok fazla iken Konyaspor 2 haftalık bu eşiği iyi bir şekilde değerlendirdi.

Maçın başlarında Konyaspor adına orta saha da kaptırılan toplar can sıksa da oyunun ilerleyen dakikalarında Konyaspor orta saha da kendini toparladı. Beşiktaş orta sahasının her ne kadar dinamizmine yetişemese de alanlarını ve pas kanallarını iyi kapatarak rahat oyun kurmalarına izin verilmedi. Bu sayede Konyaspor orta alanda kendi kapasitesinde istediğini yapmış oldu. Beşiktaş’ın beklerinin istenilen seviyede olmadığını çok iyi çalışmış olan Konyaspor sürekli kanatları zorlayarak pozisyon yaratmaya çalıştı. Özellikle ters ayaklı oyuncuların kanatlarda oynatılması, beklerin oyundan düşürülmesi ve şut çekilmesi üzerine kurulu bir oyun planı görüldü. Nitekim golde Beşiktaş’ın yerleşim hatası ile geldi. Ömer Ali’nin aklını kullanarak hızlı davranması sayesinde savunma yerleşmeden çok akıllıca bir gol atıldı ve soyunma odasına hem skor hem de psikolojik üstünlük ile gidildi.
İkinci yarında Beşiktaş’ın hücumu daha çok düşüneceği belliydi. Yapılan oyuncu değişiklikleri bunu gösterdi ve Beşiktaş, Konyaspor kalesine akın akın hücumlar yaptı. 

​Defansif anlamda neredeyse kusursuza yakın iş çıkaran Konyaspor bu ataklar karşısında da hata yapmayarak skoru korumasını bildi. İlerleyen dakikalarda Beşiktaş panik düğmesine bastı ve hatalar silsilesi gelmeye başladı. Konyaspor bu hataları iyi değerlendirerek skor avantajını güçlendirdi. Özellikle defansın göbeğinde yapılan iki hata Konyaspor’un ekmeğine adeta yağ sürdü. Bu pozisyonlarda geçen senelerde en büyük eksik hızlı oyuncularla bu atakları olumlu sonuçlandıramamaktı. Ancak bu sezon özellikle Kravets transferi sayesinde bu hataların artık daha olumlu sonuçlanacağı görülmüş oldu. Maça takım olarak çok iyi hazırlandığını girdiği her pozisyonda belli eden Konyaspor beni ve birçok futbol severi bu maçta oynadığı oyun ile yanıltmış oldu.

Maç geneline bakıldığı zaman ilk 15 dakikalık periyot dışında Beşiktaş karşısında her alanda mücadele eden, oyunu her iki yönüyle oynayan bir takı vardı sahada. Ancak bu maç Konyaspor için çok belirleyici olmamalı. Özellikle Beşiktaş’ın defansif anlamda yapmış olduğu çok büyük hatalar maçın kaderini belirledi. Bu maçta da görüldü ki kreatif bir orta saha oyuncusuna halen Konyaspor’da ihtiyaç var. Yeni transferler Cikalleshi halen istenilen seviyede değil. Girdiği ikili mücadeleleri kaybetti, top tutması ve takımı ileriye taşıması gereken pozisyonlarda stoperler tarafından etkisiz hale getirildi. Araya atılan toplarda yavaş kalması Konyaspor için diğer bir handikap oluşturdu. Oyuna Kraves’in girmesiyle ileride daha hızlı bir Konyaspor görünümü oluştu. Kravets’in oyuna girmesinin en büyük etkisi ise ileride sürekli değişen 4’li bir oyuncu grubunun oluşmasını sağladı. Milosevic-Shengelia-Ömer Ali-Kravets 4’lüsü sürekli değişerek Beşiktaş savunmasının hata yapmasını sağladı. 

Nitekim maçın geneline bakıldığında tüm şehri ve tüm camiayı mutlu eden bir sonuç elde edildi. Ligde çıktığı ilk 2 maçta 4 puan toplayan Konyaspor sezonun kendi evinde oynadığı ilk maçında aldığı Beşiktaş galibiyeti ile güzel bir başlangıç yapmış oldu.…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English