Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Oyun Sonuca Yansımadı

05 Şubat 2019
Temposu yüksek sezonun belki de en keyifli maçlarından biri oynandı dün Bursa’da. Bursaspor ile Konyaspor kıran kırana bir mücadele sonucu puanları paylaşmak durumunda kaldı. Bölüm bölüm her iki takımda sahada birbirine üstünlük kurdu ancak skor tabelasına bunu yansıtamadılar ve bence iki takımda sahadan mücadelelerinin karşılığını almış oldu.
Maça etkili başlayan Konyaspor belki de az da becerikli olabilse bugün 3.sıranın keyfini sürüyor olabilirdi. Henüz 20.saniyede Ömer Ali topu sağına yerine dikine dürtse 1-0 önde başlayabilirdi Konyaspor. Maçın ilk 10.dakikasında her iki takımda mutlak skor bulmak için çaba gösterdi ama sonuç alınamadı. Bursaspor her topun başında iki, üç adamla bulunurken Konyaspor bu baskıyı pas oyunuyla açmaya çalıştı ve zaman zaman başarılıda oldu. Orta sahada oyun üstünlüğü Konyaspor’da olmasına rağmen Bursaspor daha dikine daha bireysel oyunla kanatları kullanmaya çalıştı. Muazzam bir efor vardı sahada ve iki takımda kendi benimsediği oyunu rakibe kabul ettirmeye çalıştı. Konyaspor etkili alan savunması ve takım dizilimi sayesinde ilk yarıyı hasarsız atlattı. İlk yarıda Jevtovic’in amatörce hatası vardı. Neyse ki Serkan ve direk yardımıyla Konyaspor ilk yarısını bir nebzede olsa üstün oynadığı maçta soyunma odasına 1-0 geride girecekti.
İkinci yarıda ben şahsım adına Bursaspor’un fiziksel olarak düşeceğini düşündüm ancak Bursaspor beni gerçekten yanılttı ve maç boyunca fizik kalitesi olarak ayakta duran bir takım görüntüsü çizdi. Ömer Ali’nin ilk yarıda almış olduğu darbe sonucu ikinci yarıya sakat başlaması bence bir hataydı. Nitekim Ömer Ali ikinci yarının başlamasından bir kaç dakika sonra kenara alındı. Oyuna giren Fofana için etkili bir maç olacağı belliydi çünkü Bursaspor defansının arkasında boşluklar mevcuttu. Fofona yakalaması gereken pozisyonları yakaladı ancak şahsi beceriksizliği yüzünden Konyaspor net bir golden oldu. Kaleciyle karşı karşıyasın ve arkandan iki defans oyuncusu koşuyorsa pozisyonu riske etmenin hiçbir mantığı yada açıklaması yok o pozisyonda o gol atılacak. Yok penaltı, yok kalecinin ayağı değdi bunlar sadece belli bir noktadan sonra laf kalabalığı olan şeyler oluyor artık. Nitekim hakem o pozisyonda Bursasporlu kaleciye kart dahi göstermedi. Tamamen Fofona’nın iş güzarlığı sebebiyle kaçan bir gol olarak kayıtlara geçti o pozisyon. İlerleyen dakikalar Bursaspor ve Konyaspor orta sahasında derinlik tamamen kayboldu. Her iki takımda defans arkası koşuları iyi yapmaya başladı ancak sonuç çıkmayınca karşılıklı 1’er puanan iki takımda razı olmuş oldu.
Konyaspor adına belkide maçın en iyisi Ömer Ali olacaktı ancak aldığı darbeye bağlı olarak oyuna devam edemedi. Ömer Ali’nin oyundan çıkmasıyla Jahovic de etkinliğini kaybetti. Jahovic etrafını rahatlatan ve takımını oynatan bir santrafor ve yanında ki oyunculardan gerekli yarımı alamayınca oda bireysek-l olarak oyundan kopmuş oldu. Zuta’ya ise ayrı bir parantez açmak isterim. Kesinlikle muazzam bir transfer ve dün hatasıza yakın oynadı. Bence Konyaspor adına maçın et etkileyici oyuncusu Zuta oldu. Umarız bu formunu devam ettirir.
Belki de bu sezon gol olmamasına rağmen sezonun en eğlenceli maçlarından biriydi bu maç. Her iki takımda sahada elinden gelenin en iyisini yaptı. Şimdi Konyaspor için daha önemli 4 hafta var. Bu 4 haftadan alınacak minimum 10 puan Konyaspor’u ilk 3 içinde daha da iddialı konuma getirecektir. Konyaspor şuan olması gerektiği gibi devam ediyor ve bunun meyvelerini toplamaya devam edecektir.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English