Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Oyun Disiplini

31 Sunday 2021
Konyaspor için sezon beklenilenin üstünde gitmeye devam ediyor. Sezon başında belki herkesin düşme adaylarından biri olarak gördüğü Konyaspor ilk 11 haftada topladığı 20 puanla tüm futbol camiasını şaşırtmış durumda.

Henüz müsabakanın başında stattaki seyircilerin bir kısmı bile yerine oturmamışken skor biranda 1-0 oldu. Soner Dikmen belki de sezonun en güzel gollerinden birine imza attı. Maçın başında skor avantajını alan Konyaspor oyun disiplininden kopmadı. Oyun anlayışına sadık kalan Konyaspor 10.dakika duran toptan 2. golü buldu ve skor biranda 2-0 oldu. Skor avantajını tamamen ele alan Konyaspor oyun disiplinini bozmayarak mücadelesine devam etti. Defans hattının bu bölümde öne çıkarak rakibi önde karşılaması ve orta alana yardımcı olması Konyaspor’un direncini üst seviyede tutmasına yardımcı oldu. Orta alan oyuncularının defanstan aldığı katkı hücuma yansıdı ve Konyaspor belki de ilk yarıda skoru 3-4-5 bile yapabilirdi. Konyaspor’un bu oyun temposuna Fenerbahçe dayanamayarak 40.dakikada 3 oyuncu birden değiştirerek reaksiyon vermeye çalıştı.

Müsabakanın ikinci yarısında Fenerbahçe ilk yarıya oranla toparlanmaya çalıştı. Bunda ki en büyük etken ise İrfan Can Kahveci’ydi. Ancak Konyaspor oyunun bu yönde gelişeceğini öngörerek tüm pas kanallarını kapatarak Fenerbahçe’ye topu verdi ve kontra ataklardan skor bulmaya çalıştı. Kanat oyuncularının bu oyun anlayışına uygun olması ve aldığı topları verimli kullanması Konyaspor adına tehlikeli atakların yaşanmasına sebep oldu. Özellikle 63.dakika da boş kaleye kaçan gol belki de maçın kırılma pozisyonu olacaktı.

Son dakikalarda İrfan Can’ın güzel golü sadece skor tabelasını değiştirdi. Bunun yanı sıra Konyaspor son dakikalarda gene çok net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Skor tek haneli avantaj durumunda iken bu pozisyonları muhakkak öyle yada böyle bitirmek gerektiğini düşünüyorum. Zira dönen herhangi bir top tehlike yaratabilir yada gol olabilir.

Son olarak kaleci performanslarına değinmek istiyorum. Sehic gene harika bir maç çıkardı. Belki de Konyaspor adına sahanın en iyisi konumundaydı. Yabancı kısıtlamasının ilerleyen dönemde artacağını düşündüğümüzde belki de artık bu saçma kuraldan dolayı bu tarz kaleciler alamayacak takımlarımız bu haklarını başka mevkilerde kullanmaya çalışacaklar. Altay talihsiz bir sakatlık yaşadı ancak ilerleyen saatlerde çok önemli olmadığı açıklandı ve tüm futbol severlerin içi ferahladı. Berke ise oyuna girdikten sonra güzel işler yaptı.

11 maç 20 puan ve tek yenilgi. Konya’da iyi işler olmaya devam ediyor. Yarının bugünden daha iyi olması dileğiyle…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English