Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Öylesine Bir Maç!

13 Wednesday 2015
Torku Konyaspor'un Mersin İdmanyurdu ve Galatasaray mağlubiyetlerinden sonra Gençlerbirliği karşısında galibiyete ihtiyacı vardı ve aldı.

Özellikle Galatasaray karşısında son dakikalarda yenen golle alınan mağlubiyet hakedilmemiş bir mağlubiyetti. Öne geçme fırsatlarının değerlendirilmesi ile galibiyet alınma ihtimali olen maçtan mağlup ayrılmak üzücüydü.

Gençlerbirliği maçı ise pozisyon yönünden oldukça kısır geçen bir maç oldu. Maçın hakimiyeti özellikle Gençlerbirliği'nde olsa da Gençlerbirliği için gol pozisyonuna örnek verebileceğimiz hiç bir pozisyon olmadı. Tehlikeli nitelikte ataklar geliştirseler de pozisyona dönüştüremediler.

Gol pozisyonlarını yine de Torku Konyaspor oluşturabildi. bundan birinde de Torje'nin golü geldi. Gol pozisyonu dediysem de üçü geçmez.

Bu maçta Torku Konyaspor adına bahsedebileceğim en iyi özellik gol yememeyi öğrenmiş olmarı... Oldukça etkili atak yapmalarına karşın Gençlerbirliği'nin pozisyon oluşturamamasında Torku Konyaspor'un defans anlayışının olduğunu belirtmem gerek. Bir de bolca düştükleri ofsayt pozisyonları.

Yedek ağırlıklı çıkılan maçta Mersin İdmanyurdu karşısında gösterdiği performansla Vedat Bora'nın sahada olmasını isterdim. Olmamasına da saygı duyma zorunluluğumu da belirtmek isterim. 

Maçta en beğenmediğim futbolcu gol atmasına rağmen Torje idi. Gol atmanın dışında nerdeyse olumlu, başarılı tek hareketi yoktu. 

Mehmet Güven'in oynadığı futbolu son haftalarda beğeniyorum bu maçta da başarılı buldum. 

Galatasaray maçının en iyilerinden Ali Turan maçta oynamazken Kaya idare etti. Kaya Galatasaray maçında gösterdiği performansla önümüzdeki sezon da birinci kaleci benim der gibiydi. Ne diyebilirimki bu üstün performansı göstermeye devam edip Kaya'nın as kaleci olması daha çok sevindirir doğrusu.

Kazanılan her maç, alınan her puan Torku Konyaspor adına elde edilen bir fayda olacaktır. Bu yönüyle dahi kalan maçların hepsi önemlidir. Alınabilecek en çok puanı almak, puan sıralamasında olabilecek en üst sırada olmaya çalışmak amacı olmalı takımın.  

Selam ve dua ile...
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English