Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Önemli Olan Galibiyetti

07 Temmuz 2020
Konyaspor belkide sezonun sonucunu belirleyecek bir maça çıkacaktı. İstenilmeyen bir sonuç alındığında içinde bulunduğu zor durum iyice çıkmaza girecekti.

Rize maçı Konyaspor'un süper lige giden son tren içinde olmasını sağlamayacaktı ama kazanılamaması trenin kaçmasına neden olacaktı. Dört hafta kala Konyaspor için sezon bitmiş olacaktı. En azından treni durakta bekletiyoruz ve binebilme olasılığına olan inancımız daha da arttı.

Oyun kalitesinden, nasıl oynandığından ziyade sonucun çok önem kazandığı maç başından itibaren stres dolu, en ufak hataya yer olmayan bir tarzda başladı ve sonuna kadar öyle sürdü. 

Kaybetmemeyi yeterli gören ve sahaya sıkı defans anlayışıyla yerleşen Rizespor karşısında mutlak kazanma zorunluluğu olan ve gol atma zorunluluğunda olan Konyaspor vardı. Gol atma baskısının yanına hata yaparak olmadık gol yeme korkusunu ekleyen Konyaspor durağan, hareketsiz kalınca Rizespor'un dengesini bozamıyor ve pozisyon üretme becerisi gösteremiyordu.

Akan oyunda pozisyon üretemeyen Konyaspor için duran toplar değer kazanıyordu. Konyaspor ise duran toplardan gol üretme bakımından ligin en kötüsü olması da işin daha sıkıntılı olacağını gösteriyordu. Aslında bu sıkıntıyı gol yememe telaşındaki Rizespor defansı Konyaspor adına 51'de Jönsson'a, 62'de Uğur'a yapılan penaltılarla çözüyordu. Fakat bu çözümü görmeyen hakemler vardı. 

Sezonun başından beri olanları bir kenara bırakalım son dört maçta yapılan oldukça kötü hakem idareleri Konyaspor'un canına okumuş durumda. 


Artık ümitlerin bittiği uzatma dakikalarında Rizespor ceza sahasında gerçekleşen defansın topu elle kesmesi görmezden gelinemez, görülmesi mecburi bir netlikteydi. Oluşan penaltıyı Miya gole çevirdi ve Konyaspor hanesine büyük kazanımlar ekledi.

Sahada oynanan oyunu beğenmek, yeterli görmek mümkün değil elbette. Önemli olan galibiyetti ve alındı. Elde edilen bir galibiyetten fazlasıydı. Durumu şöyle de izah etmek mümkün. Gemi limana yanaştıktan sonra nasıl yanaştığının önemi yoktur. Bu maçlık gemi limana yanaştı. Önemli olan sezon sonunda da limana yanaştırmak.

Bu galibiyet Konyaspor'un mücadelesini son maça kadar sürdürme imkanı verdi en başta. Kalan dört haftada gerekli mücadeleyi verip gerekli puanları toplayabileceği maçlar var. Bu galibiyetle ipleri elen Konyaspor'un daha inanarak mücadele eden futbolcular oluştuğuna inanmak istiyorum. Bu böyle midir kalan maçlarda göreceğiz.

Düşmeye aday yedi takımın hepsinin fikstürleri çok zor. Kağıt üstünde gözüken hesaplarla Konyaspor'un ligde kalması kolay gibi gözükse de kimin hangi maçı kazanacağı belli olmuyor. Pazartesi akşamına kadar büyük avantaj yakaladığını düşündüğüm Konyaspor için Bjk karşısında Kayserispor'un beklenmedik galibiyeti Konyaspor için işleri biraz zorlaştırdı. Kayserispor adına haklı bir galibiyetti ama maçtan önce bu sonuç pek öngörülmüyordu. Öngörülemeyecek bu tür sonuçlara karşı Konyaspor her maçın kıymetini bilip rakiplerinin ne yaptığına bakmadan kendi işini kendi görmelidir.

Rizespor galibiyetiyle oluşan sinerji ve özgüveni perşembe akşamı Gaziantep'te artırarak devam ettirmek işleri çok daha kolaylaştıracaktır. 

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English