Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Önemli Galibiyet

14 Sunday 2021
Hafta içi kupadan penaltı atışları ile elenen Konyaspor mücadeleci bir oyun sergilemiş ama ofans anlamında çok kötü bir görüntü sergilemişti.
 
Ligde kalma hedefi ile rakiplerinden biri olan Denizlispor karşısında mücadelesizliğin yerine mücadeleci oyunun geleceği beklentisi iyimser bir durum oluştursa da galibiyetin şart olduğu maçta mevcut ofans yapısyla nasıl gol atılacağı düşüncesi korkulara neden oluyordu. Bir taraftan da İlhan Palut’un  bu duruma nasıl bir çözüm üreteceğinin testi olacaktı.
 
Maç başladığında her iki takımın gol yememeyi öncelik aldığı ve fazla eforlu mücadelenin öne çıkacağı izlenimi veren bir görüntü vardı. Denizlispor bu düşünceyi daha katı uygulayan ve defans yapan taraftı. Katı şekilde savunulan kalelere karşı pozisyon üretme zorluğunda ilk yarı fazla pozisyon yaşanmadan bitti.
 
Böylesi oyunlarda duran toplar önem kazanır. Korner kazanmanın duran top kazanmanın önemi artar. İlk yarıda topu ileriye taşıyıp etkili duran top kazanma ihtimalinden uzak bir Konyaspor vardı.
 
İkinci yarı başladığında rakip üstüne gitme isteği yükselmiş, topu kanatlardan rakip sahaya daha hızlı taşıma gayretinde, forvetleri biraz daha hareketlenmiş bir Konyaspor vardı.
 
Bu mücadele korner kazandırırken kullanılan kornerde topu uzaklaştıramayan ve Konyaspor’a ceza sahasına top gönderme fırsatı tanıyan Denizlispor vardı. Miloseviç Denizlispor defansının da beklemediği etkili şekilde topu ön direğe keserken Abdulkerim topla rahat bir şekilde buluşup temiz ve tek vuruşla Konyaspor’u öne geçirdi.
 
Artık maçın şekli değişmişti. Gol atma zorunluluğu ile katı defansı terk etmek zorunda kalan Denizlispor karşısında daha etkili ataklar üretebilme olasılığı artan Konyaspor’un bunu verimli kullanabilmesi şartı oluşmuştu.
 
Orta sahaya yakın sağ çizgide Skubiç, Shengelia ve Sakıp arasına sıkışan top planlayarak olmasa da Shengelia’nın önünde kaldı. Müdahale etmek isteyen Sakıp’ın düşmesiyle önünde boş alan bulan Shengelia rahat bir şekilde rakip kaleye yaklaşıp Denizlispor defansının arasından ölçülü bir pas ile Sekidika’yı arka direkte buluşturdu. Sekidika  rahat bir gol attı.
 
Konyaspor’da çoğu takımda görülemeyecek kadar etkili bir defans yapısı var. Abdulkerim ile Ahmet Çalık’ın etkili uyumuna mücadeleci yapılarını ve hava toplarını eklediğimizde kaliteli bir tandem çıkıyor ortaya… Kanat beklerinin hem defansa hem ofansa yaptıkları önemli katkılar var. Eray’ı iyi bir kaleci olarak izlemeye başlamıştık ama bu maçta Eray tamamen kendine güveni artmış olarak gördük. Bu da Eray’ı maçın kazanılmasında önemli katkı verenlerden biri yapıyor. Diomande de etkili bir oyun sergiledi.
 
Çok iyi defans yapısına karşılık ligin ofans yönü çok etkisiz kalan takımlarından biri de Konyaspor… Ofanstaki etkisizlik topla rakip sahaya etkili çıkamaması ve rakip sahada topu tutamamasına sebep oluyor ki bu defansa daha fazla yük binmesine ve rakip ataklarına dengesiz yakalanmasına neden oluyor.
 
Bu maçın kazanılmasında dolaylı ama etkili katkıyı verenlerden biri de Çikalleshi idi. Rakibe yaptığı baskı ile etkili oyun kurmalarını, etkili top kullanmalarını engellerken, elindeki topları etkili kullanamasa da çabuk kaybetmeyen mücadeleci oyun sergilemesiyle hafta içi maçtan dolayı fiziki güce ihtiyacı olan takımın fizik olarak diri kalmasını dolayısıyla takımın mücadele gücünü artırdı. Defansın yerleşmesine ve rakibe dengesiz yakalanmamasına katkı verdi.
 
İlhan Palut bu takıma katkı verecektir. Bir takımda düzeltme yapılacaksa önce defans ile başlanır. İlhan Palut hazır bir defans bularak enerjisini ofansa verip daha kısa zamanda verim alma fırsatı yakalayacak. Ofans kurguları oluşturmakta etkili olacağını düşündüğüm İlhan Palut işe hareketsiz bir yapıdaki forvetleri daha hareketli oynatmaya çalışarak başlayacaktır diye düşünüyorum.
 
Bu maçın kazanılması büyük kazanç fakat rahatlatacak bir sonuç değil. Zaten kazanılması beklenen, zorunlu galibiyet alınması gereken bir maç kazanıldı. Sorunların büyümesini önlemek ve çözüme daha kolay gitmede yol açması yönüyle büyük kazançtı.
 
Konyaspor’un ihtiyacı olan puan ve bu puanların mümkün olan en kısa zamanda kazanılması gerekiyor. Bundan sonrası içinde maçın nasıl kazanıldığından ziyade kaç puan kazanıldığı önemli olacaktır. Puan kazandıracak kurgulara iyi oyun kurguları da ekleyerek zor dönem bir an evvel atlatılmaya çalışılmalıdır.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ahmet Aziz

    Bu takımda hala dişe dokunur bir oyun ve mucadele yok.bundan sonra bu kadroyla bir oyun gücü beklemeyin..Denizliyi yenmesi doğal bir olay.abartilacak bir şey degil.İlhan palut vites arttırmazsa en azından mücadele gücünü ortaya cikaramazsa oyuncuların mantalitesini süper ligin futbolcusu olduklarını ve bu ligde olmaları gerektiğine inandıramazsa ya da bir mucize dönüşüm olmazsa Denizli Ankaragücü Erzurum gençlerle birlikte düşmeye en yakın takımdır.umarim düşmez ama dusmesede bir sey değişmez..dört yıldır sürekli aynı kisirdongu yaşanıyor.kulubun gerçek sahibi taraftara yazık..

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Salih

    Konyaspor kesin düşecek bu konuda çok geç kalındı zira bu yıl 4 \'takim. Dusecek

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English