Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Önce Sorunu Kafada Çözmek Lazım

16 Şubat 2020
Konyaspor maalesef gene sahadan istediği sonucu alamadı. Bunun birçok nedeni var ancak sezonun en başında yapılan hatalar takımı buralara kadar getirdi. Her seferinde söylüyorum yanlış bir kadro yapılanması ile yola çıktı Konyaspor.

Her şeye rağmen istenilen sonuçlar bir şeklide alınıyordu. Ancak Serkan’ın Yeni Malatyaspor maçında yapmış olduğu o basit hata takım için artık kırılma noktası oldu. Hatırlayalım o maçtan önce herkes neleri konuşuyordu. Yenersek lig üçüncülüğü ardından Fenerbahçe maçı ve liderlik gibi hesaplar yapılıyordu. Orada takım mantalite olarak çöktü ve bir daha ayağa kalkamadı maalesef. Daha sonrasında hoca ve takım arasında ki bağlar yavaş yavaş gerildi belki de koptu ama beklendi. Sonra hatalar zincirine bir yenisi eklendi.

Aykut Kocaman devre arasında takımın başında kaldı ve transferleri yaptı. Buna yönetim müsaade etti. Sonra hoca 21. hafta takımdan gönderildi. Bu da başlı başına bir hataydı. Tamamen takımı kuran hoca gönderildi ve ligimizde ki teknik direktör sirkülasyonun da Konyaspor kendisine düşecek hocayı Bülent Korkmaz olarak belirledi.

Bülent Korkmaz teknik direktörlük geçmişine bakıldığı zaman çok önemli başarıları olmayan birisi ancak hırs, azim ve motivasyon bakımından kaliteli bir isim. Takımın şuan en ihtiyacı olan şeyler bunlar. Ancak eldeki kadro çok yetersiz.

Göztepe maçını sadece birkaç cümle ile bitireceğim. Göztepe akın akın kanat oyunlarını oynadı. Orta alan topu çevirerek sürekli kanatlarını boşa çıkardı, kanatlar sürekli içeriye kat ederek Konyaspor’u zor durumda bıraktı. Konyaspor buna önlem alamadı ve izledi. Olmayan pozisyondan Konyaspor gol buldu. Göztepe gol nasıl atılır dersi verircesine hemen karşılık verdi. İkinci yarıda da Konyaspor’un fizik kalitesi düştü, mental olarak zaten sahada olmayan adamlar da top kayıpları yapınca maç elden kaydı gitti.

Gel gelelim şimdi ne yapılacak. Bir kere Kayserispor deplasmanı çok çok çok önemli. Mutlak puanla dönülmesi gerek. Yoksa arada ki puan farkı 2 olacak ve Konyaspor iyiden iyiye düşme korkusu hissedecek. Takım mental olarak toplanmalı. Bunu hoca mı yapar yönetim mi yapar bilemem. Ancak madem Aykut Kocaman ile karşılıklı olarak anlaştınız böyle bir karara vardınız takımı mental olarak toplayın. Bunun sonucu belli. Bu takımı Aykut Kocaman’dan daha iyi idare edecek, yönetecek bir adam yok çünkü takımı bir buçuk sezondur o kuruyor. Neden devre arası değil de 21. hafta gönderirsin ki. Daha iyisini bulabilme imkanın zaten yok.

Taraftar takıma sahip çıkıyor ama daha da sahiplenmeli. Bir şekilde bu takımın itici gücü olmak gerek yoksa saha da ki bir iki adamla olacak iş değil. Milosevic, Shengelia debeleniyor diğerleri bakıyor. Artık düşmemek için oynayan bir takım mevcut. Her maça acaba bu maçta da mı puan kaybedeceğiz korkusu hakim. Bunu tüm şehir ve camia olarak halletmek gerek.

Son olarak Ömer Ali acaba saha da ne konuştun. Sürekli konuştun. Şans eseri top ayağına geldi golü attın ama oyuna katkın yok ve gene konuştun. Acaba ne konuştun ?

Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Numan

    İşin başında yanlış yapıldı. Hiçbir sebep yokken neden Rıza Hoca gönderildi? Sezon başında neden zayıf bir kadro kuruldu? Ara transferde de yine isabetli transferler yapılmadı. Ankaragücü,Gaziantepin aldığı oyunculara bak birde bizim ara transferde aldığımız oyunculara bak. Sorumlular yönetim ve Aykut hocadır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English