Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​O Bizsiz Çok Mutlu

06 Saturday 2020
Uzun bir süredir toplum sağlığı açısından sosyal aktiviteler kısıtlanmış, insanlar kalabalık ve temas gerektiren mekanlardan uzak tutulmaya çalışılmıştır.

Normal hayata döndüğümüzde herkesin koşarak gidip özlem gidereceği mekanların başında ise ormanlar, mesire alanları, sahiller yani kısacası doğa ile baş başa kalınacak mekânlar geliyor.

Peki doğa bunu istiyor mu ?

Hayır.

Her piknik sonrasında yaktığı ateşi söndürmeden evine giden, küçük bir kıvılcım ile kül olan ağaçlar neden insanoğlunu özlesin ki?

Çoluk çocuk tüm aile keyifle hazırladıkları yiyecekleri afiyetle  yedikten sonra tüm atıklarını çimlerin üstünde veya ağaçların dibinde bırakıyor ise,

Tüfeği eline alan ormanlara çıkıp sözde avcılık adı altında, herhangi bir izni olmadan önüne gelen hayvanı vurup öldürüyor ise,

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi denizler de özgürce yüzen balıklar, deniz içinde yaşaması gereken canlılar yerine, insanoğlunun atıkları poşetler ayakkabılar, sigara izmaritleri veya daha bir çok çöpler yüzüyor ise doğa bizi neden özlesin?

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bu yazdığım çok acı bir cümle aslında. İnsanoğlunun ne kadar gaddar, acımasız ve doğanın  bize sunduklarına ne kadar saygısız olduğunu anlatıyor.

Her ne kadar açık havayı, piknik yapmayı, denizde yüzmeyi, sahillerde dolaşmayı veya bir ormanda günlerce kamp yapmayı çok özlesek de şu süreçte gördük ki doğa bizsiz daha mutlu.

Bunu da balinaların, denize giremeyen onları katledemeyen insanların olmamasını fırsat bilip masmavi sularda gösteri yapmasından, aylardır hiç bir ormanın yangın haberini duymamamızdan, doğanın kendini yenilemesi ile pek çok yeni güzelliklerin ortaya çıkmasından çok net bir şekilde anlıyoruz.

Nasıl ki insanoğlu kendine zarar veren bir mahlukat ile karşı karşıya kalsa tepki gösterir, ondan kaçar ve onunla karşılaşmamak için tüm tedbirleri alıyor ise doğa da şuan aynısını yapıyor.

Tam hafta sonu geldi hazır bu hafta da yasak yok hadi çoluk çocuk pikniğe gidelim diyoruz, şiddetli yağmur yağıyor. Biraz balık tutalım veya denize açılalım diyoruz rüzgar izin vermiyor, orman da kamp yapalım biraz şehirden uzak kafa dinleyelim diyoruz ama bilmiyoruz ki doğa da bizden yana kafa dinlemek istiyor.

Bunu ona biz yaptık.

Ben bu süreçte kıymetini anladığımız değerlerin başında görüyorum doğayı, yeşili, maviyi. Umarım gerçekten de öyle olur. Kaliteli bir yaşamın doğanın sana sundukları ile mümkün olduğunu anlamayıp veya anlamak istemeyip kendi kendimizin sonunu getirmeyiz umarım.

Güneşin yapraklarını okşadığı, masmavi suların kıyılara bıraktığı huzurlu sesini, çiçeklerin ruha dokunan kokularını ve bunun gibi  daha nice güzelliklerin  insanoğlun nefsinden önce, merhametine dokunması temennisiyle.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KENAN

    MERHABALAR; EDEBİYAT KOKULU YAZI OLMUŞ FAKAT TÜRK MİLLETİ EDEBİYATI SADECE LİSE DE DİPLOMA ALMAK İÇİN KULLANIR. BU BAHSETTİKLERİNİZ ASIRLARDIR DEVAME EDEN OLUMSUZ BİR DURUMDUR. HERKES KÖTÜ DİYE BİRŞEY YOKTUR. İŞİN MANEVİ YANINI DÜŞÜNECEK OLURSAK DOĞA TABİAT VE DİĞER CANLILAR İNSAN HİZMETİNE SUNULMUŞ VARLIKLARDIR. İNSANOĞLU OLMASA DOĞA KOCA BİR HİÇDEN İBARETTİR. 10 KİŞİ İÇİNDE İLLA Kİ Bİ KAÇ TANE KENDİNİ BİLMEZ İNSANLAR VARDIR. BU İNSANLAR YÜZÜNDEN HERKESİ KARALAMAK İYİ BİRŞEY DEĞİL KANAATİMCE. DÖRT DÖRTLÜK OLSAYDIK DÜNYADA OLMAMIZIN SINAVDA OLMAMIZIN ANLAMI OLMAZDI. SİZİN DEDİĞİNİZE SADECE DEVLET YARDIMCI OLABİLİR. İYİ GÜNLER

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English