Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Nice Rekorlara...

20 Aralık 2015
En kötü sezonlardan birini yaşayan Bursaspor ile tüm sezonların ilk yarısı itibari ile bitime bir hafta kala en yüksek puanına ulaşan Torku Konyaspor’un maçını izledik. Torku Konyaspor açısından rekor kırma maçı, Bursaspor için yeni hocası ile kötü gidişe dur deme maçı idi. Yeni başlangıçlar oluşturabilmeleri adına oldukça önemsedikleri bir maçtı. Maçtan önce rahat rahat kazanırız diyebileceğimiz bir maç da değildi. Aslında kaliteli futbolculara sahip ama bir türlü takım olma birlikteliğini yakalayamamış Bursaspor, belki de diğer haftalardan farklı bir şekilde birliktelik oluşturarak tehlikeli olabilme potansiyelleri de yok değildi. 

Maçın geneli hakkında iki takımında bariz üstünlük sağlayamadığı bir maçtı. Bu maç için bir takımın üstünlüğünden bahsedecek olursak Kırmızı karttan sonra on kişi kalan Bursaspor’un kalemizde üst düzeyde olmasa da, aman aman net pozisyonları olmasa da baskı kurduğu dakikalardan bahsedebiliriz. Bu dakikalarda daha rahatlaması gereken, oyunun kontrolünü tamamen eline alması gereken Torku Konyaspor olması gerekirken oyuna Bursaspor hükmetti.

Ali Turan, Holmen ve Meha gibi bu takımın ana karakteri üç oyuncudan yoksun olarak maç kazanmayı başarmak da takdir edilecek bir durum bunu da belirtmemiz gerekir. Özellikle oyunu rahatlatmak ve doğru, etkili bölgelere topu taşımak adına, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye daha hızlı ve daha etkili geçebilmek adına Holmen’i fazlası ile aradık. Zaten bunları yapabilseydik risk alan ve arkası boş Bursaspor karşısında farklı bir Torku Konyaspor ve oluşan farklı bir skora şahitlik etmiş olurduk.

Bir yerde kaliteli futbolcularına rağmen takım olmayı başaramayan Bursaspor ve takım olmayı başarabilmiş, üç önemli oyuncu eksikliğine rağmen Aykut Kocaman’ın sisteminin gereklerini yerine getirebilen Torku konyaspor’un karşılaşmasıydı bu maç. Takım olmanın, belli bir sitemi benimseyerek oynamanın galip gelişiydi.

Özetle az atan ve attığına sahip çıkmasını bilen ve yememeyi daha ön planda tutarak üç puan amacına ulaşan Torku Konyaspor izlemiş olduk.

Maçın en iyisi bana göre Kibong’du. Mücadelesi ve top çalmaları ile yer aldığı maçta Bursaspor kalesine çektiği şutlarla da dikkat çekti. En önemlisi ise Bursa ceza sahası içinde gole ulaşacakken penaltı yapılması idi. Tabii pozisyon hakeme göre penaltı değildi. Hatta Kibong kendini yanıltmak maksatlı yere atmıştı hakeme göre…

Artık kendine güvendiğimiz bir kalecimiz var. Maçlardan sonra kaleci hatalarından bahsetmeyeli epey oldu. Hatta kalecinin maça katkılarından bahsediyoruz. Bu galibiyette de kendine güvenilmesini sağlayan Serkan Kırıntılı’nın katkısının yüksek olduğunu düşünüyorum. Defans ile olan ilişkilerini, çekinmeden defansı yönlendirmesini bir yerde kızıp bağırmasını  değerli buluyorum.

Rangelov iyi bir golcü değil ama iyi bir futbolcu. Mücadelesi, rakibe baskısı, kanatları kullanması, topun rakip sahada kalmasını sağlaması ve yaptığı asistlerle Aykut Kocaman’ın siteminin işlemesindeki en temel futbolcu diyebilirim. Bunun için Torku Konyaspor’un bu sezonki maçlarında Rangelov ile oynanan ve Rangelovsuz oynanan maçlara bakmak yeterli.

Torku Konyaspor’da gol vuruşu en iyi olan futbolcu Bajiç diyebiliriz. Bugünkü attığı gol de bunu gösterdi bir yerde… Bajiç kafa toplarında ve patlayıcı hızlı koşu noktasında eksik kalıyor. Patlayıcı koşu yapmayı kazanamayabilir ama kafa toplarında kendini geliştirebilir. Patlayıcı koşu eksikliğini de zamanla pozisyon sezgileri ile kapatması gerekir.

Torku Konyaspor acemi hakem yetiştirme merkezi oldu. Yine acemi bir hakem Yaşar Kemal Uğurlu maçı yönetti. Konyalı hakem…  Penaltı pozisyonunu çıktığımızda maçı çok iyi yönetti diyebilirim. Hele Sarper Barış saka’ya ve hafta içi ZTK maçını yöneten Mustafa İlker Coşkun’a göre sahada çok kaliteli hakem vardı.  Penaltı kararını verse de bu hakemin atanışı yanlıştı. Mhk hata yaptı en azından Konyalı olması bilinen bir hakeme Konyaspor maçı yönettirerek…

Tüm zamanların ilk yarılar itibarı ile bir hafta kala en yüksek puanı toplayan tüm takımı ve emeği geçen herkesi kutlarım. Hedefler bitmez. Ulaşılan her hedef bir son değil yeni bir hedefin başlangıcı olmalıdır. Başarılar ancak böyle devamlı hale gelir.

Yeni rekorlara ve hedeflere ulaşma dileği, selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM 
mhmt_yldrm_@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English