Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Müjdeler olsun!

21 Monday 2022
Bugün; uyanış, diriliş, canlanma…Bugün; Nevruz( yeni gün). Derler ki; yıllar yıllar önce efsanevi Pers kralı Cemşid; zorlu geçen bir kıştan sonra baharın müjdeleyicisi gibi gelen bugünü bayram ilan etmiş. O gün bugündür İran'dan tut da Kırım, Kazak , Kırgız , Özbek, Tatar, Türkmen, Uygur ve daha nice yörenin ortak coşkusu oluvermiş...

İnsan evladı sever baharı. Der ki;” topraktan hasıl olduk , ondan yaratıldık. Bize türlü türlü nimetler, meyveler, sebzeler, sular hepsi onun bağrında yetişir sonra gün gelir aynı bağırda bir sır gibi saklar bizi toprak. Onun canlandığı, yeşillendiği , renk renk çiçeklendiği bu yeni gün nasıl kutlanmaz?” Geceyle gündüzün eşitlendiği : 21 Mart Türklerin destanlarında Ergenekon'dan çıkış günleri olarak kabul edilir. Yeni bir dünyanın rüyasına ermek için demirlerin eritilip, yol eylendiği gündür bugün.

İnsanın yeni arayışı Yaradandan gelir:
-"Siz hep hayırlı işler yapmakta yarışın, birini bitirip yenisine başlayın” der Allah…
Müjdecimiz, peygamberimiz:” İki günü birbirine eş geçen ziyandadır” buyururken, O'nun sevdalısı mevlana devam eder:
-Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.

Şair olmayanların bile şiirler yazdığı mevsimdir bahar. Yuvasından ayrılan göçmen kuşların döndüğü, sadece toprağın, havanın değil gönlümüzün de ısındığı zamandır bahar. Rahat ayakkabılarımızı giyip; uzun uzun yürüyüşlere niyetlendiğimiz, uyanan doğa ile beraber yenilendiğimiz, uçuş uçuş bir mevsim.21 Mart güneş ışıklarının kuzey yarım küreye dik açıda gelmesiyle beraber gece ve gündüzün eşitlendiği bir gün demiştik. Sadece zaman değil, gönüllerde eşitlensin. Mazlumlar; coğrafyalarından, göz renklerinden, ten renklerinden ya da dinlerinden dolayı ayrıştırılmadan eşitlensin. Nerede bir mazlum varsa; orada zalimin karşısında ki ses olalım. Çıkarlarımız değil, ideallerimiz, karakterimiz konuşsun.Demirden dağları eritip Umut'a, yeni yerlere koşan atalarımız gibi baharı gönlümüze güç eyleyelim. HAYDİ!…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English