Son Dakika Haberler

Mehmet Şamil Şenalp

Mehmet Şamil Şenalp

​Milli bir yayıncılık

01 Sunday 2014

Konya Basının en kadim kuruluşlarından olan Yeni Konya Gazetesinin kuruluşunun seneyi devriyesini yaşıyoruz. Anadolu Selçuklu'nun Payitahtında kısıtlı imkanlarla ancak kararlılıkla ortaya konulan 66 senelik bir başarı öyküsü...  
Yayıncılığı bir algı yönetimi aracı olarak değil, toplumun doğru bilgilendirmesi hizmeti olarak gören Anmeg Yayın Grubu'nun ve onun günlük gazetesi olan Yeni Konya Gazetesi'nin ortaya koyduğu milli duruşun önemi, son yıllarda etkisini artıran toplum mühendisliği çalışmaları karşında daha iyi anlaşılmakta ve anlaşıldığı ölçüde de takdiri hakketmektedir.
Günümüzün en etkili silahı şüphesiz bilgidir.
Doğru bilgiye ulaşma hakkı belki de en çok ihlal edilen temel bir haklarının başında gelmektedir.
Bilginin dolaşımının hızlanması kitleleri yönlendirmekte ki etkisini artırmıştır. Bu noktada Dünyanın farklı yerlerinde sosyal ağlar üzerinden organize olan grupların hükümetleri sarsabildiklerine bile şahit oluyoruz.
Ülkemiz açısından da yakın tarihten örneklendirecek olursak; gezi olaylarının ve 17 Aralık sürecinin ilk günlerinde ki bilgi kirliliğinin ekonomiye ve sosyal hayata verdiği zararlardan hep birlikte etkilendik. Doğruluğu kanıtlanmamış bilgilerin zararlı etkilerinin en aza indirilmesi toplumun doğru ve hızlı bilgilendirilmesi ile mümkün olabilecektir. Zira yanlış ve zararlı bilginin panzehiri doğru, yararlı ve insanları düşünmeye sevk eden bilgidir.  
Ülkemizde milli yayıncılığı benimseyen kuruluşların en az kökü dışarıda yada ipi toplum mühendislerinin elinde olan basın yayın kuruluşları kadar güçlü olması son derece önemlidir.  Bu iki kısım medya milletin menfaatleri ile sahiplerinin yada destekçilerinin yararları noktalarında ayrışmaktadır.
Ülkemizde yayıncılığı bir kamu hizmeti olarak görenler ne pahasına olursa olsun bilgiyi doğru şekilde vermenin, kişileri düşünmeye sevk etmenin ve milletin ferasetine teslim olmanın gayretini ortaya koyarken, kendisini milletin üzerinde görenler gerek içeriği itibariyle gerekse sunuluş tarzı itibariyle  doğru olmayan bilgi ile insanların düşünme yeteneklerini uyuşturarak toplumlara yön vermeye çalışmaktadırlar. İyi ile kötü arasında ki mücadelenin medya ayağı böylece ortaya çıkmaktadır. Belki hiç bitmeyecek olan bu mücadelenin kazananın iyiler olmasını diliyor, bu vesileyle Yeni Konya Gazetemizin 66. yaşını tebrik ediyor, objektif, ilkeli, doğru ve milli yayıncılık noktasındaki hizmetlerinin devamını diliyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English