Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Mesut Bakkal faktörü

30 Ocak 2014

Torku Konyaspor sezona iyi başladığı gibi ikinci yarıya da iyi başladı. Rakip aynıydı. İlkinde geriye düştüğü maçta 3-2  galip geldi, ikincisinde de öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlüp ayrıldı.

Sağlık olsun...

Her ne kadar bu maçta 2-1 yenilbu yolda "galip" sayıldı..

Süper Ligde 10 puan farkla lider olan Fenerbahçe karşısında Konyaspor'un ortaya koyduğu oyunu alkışlıyoruz..

Mesut Bakkal'a da mücadeleci,  90 dakika ayakta kalabilen ve aynı zamanda takıma yeni bir ruh kazandırdığından dolayı da teşekkür ediyoruz.

Burada maçı anlatmaya ne imkan var, ne de gerek.

İzleyen izledi.. İzlemeyeninde zaten  mazereti yoksa, Konyasporlulukla  alakası yok sayılır.

Ama hiç şüphesiz ki;  "1 adam 1000 adam, 1000 adam 1 adam" gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı.. Bu da Mesut Bakkal faktörü olsa gerek.

Göreve geldiğinde ilk hafta Kayseri deplasmanı beraberliği.. Ardından ilk yarının  son maçında Eskişehir karşısında fırtına gibi esen bir Konyaspor'un açık farklı galibiyeti..

Aynı takım..

Aynı kadro ve aynı forma..

Bu iki maçta ortaya çıkan gerçek bir Torku Konyaspor farkı..

İkinci yarıya iyi iki transfer takviyesi ve iyi bir hazırlık döneminin ardından ikinci yarının ilk karşılaşmasında izlediğimiz muhteşen bir Konyaspor..

Özlediğimiz, beklediğimzi ve hatta unutamayacağımız bir mücadelenin ardından bırakılan derin bir iz..

Bu mutluluk değilde nedir?.

Futbol oyununda beraberlik var, yenilgi var, yenmek var.. Ama her ne sonuçta olursa olsun, ardından övgü dolu bir iz bırakabiliyorsan ne mutlu.

İşte Torku Konyaspor'da bunu bize yaşattı..

***

Lig Tv ekranlarında maçı anlatan arkadaş; Konyaspor gole gidiyor, "kaçmaz" denilen pozisyon kaçıyor,   bunu yalın  bir şekilde, olaya heyacan katmadan sıradan bir  pozisyonmuş gibi geçiştiriyor..

Konyapor gol atıyor..

Yine aynı arkadaş,  "gol" diyerek üzüntülü bir şekilde, cılız bir ifadeyle, Konyaspor'un gol attığını, yarı istekli yarı isteksiz  söylüyor..

Fenerbahçe'nin atakları gelişiyor..

Ortada ciddi bir pozisyon yok ama spiker arkadaş yırtınıyor.. Zannedersin ki, sarı lacivertli futbolcu boş kaleye gol atamadı..

Ardından Fenerbahçe'nin golü geliyor. Ekrandan yankılanan  "golll... golll..." haykırışı  kulakları tırmalıyor..

Zannedersin ki,  Fenerbahçe, gavur takımı ile oynuyor..

Ayıp.. Ayıp..

Takım tutabilirsiniz.. Bu sizin en doğal hakkınız..  Biz nasıl ki, Konyasporluysak, sizde Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı  veya başka bir takımlı olabilirsiniz.. Ama bu taraftarlığınızı mesleğininiz icra ederken bir lig maçında görev yaparken  yansıtamazsınız..

Bizde yıllarca ulusal medyada haberler yaptık, yazılar yazdık.. Ama hiç birinde de Konyaspor'un rakiplerini aşağılayan ve küçümseyecek şekilde yanlı davranmadık.

Neyse ki;  Ligtv spikerinin yandaşlığına, maçtan hemen sonra başlayan "Pazartesi Gecesi Futbolu" programında, benimde Milliyet'ten 1983-1989 yılları arasında spor müdürümde olan değerli abim, güzel  insan  Şansal Büyükka, haftanın manşetini, "Konyaspor gibi olun" diye atarak, nokta koydu..

Teşekkürler Şansal Büyüka..

 

.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English