Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​ Mahir ve Sehiç

31 Wednesday 2023
Ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor’un kazanma zorunluğunun getireceği stres Konyaspor için bir avantaj olabileceği bir maçtı. Konyaspor’da bu durumu kendi için avantaj olacak şekilde kurgulayarak rakip üzerime gelsin yaptığı hatalarla arkada boşluklar bularak geçiş oyunları ile skor elde edeyim düşüncesi yoktu. Saygı duyulacak bir tecih… Oyunu güzelleştirme düşüncesi ile hareket edilmiş olması kuvvetle muhtemel…

Maçın başında rakip üzerine giden, isabetli paslarla rakibin dengesini bozarak skor arayan Konyaspor etkili bir performans da sergiliyordu. Bu etki ileri uçta Mahir’in beceriksizlikleri sonuçsuz kalırken oyun Konyaspor adına kalede Sehiç kabul edilemeyecek hatası ile iyice karmaşık hâle geliyordu.Sivasspor’un golünden sonra oluşan karmaşa ile Konyaspor’un etkisi oyunda yavaş yavaş azalırken yarım saatlik bölümden sonra oyundan düşen, gözüne far tutulmuş tavşan misali sahada hareket eden oyuncular gurubundan oluşan bir Konyaspor vardı artık sahada.

Konyaspor’oyun içindeki zaafiyetleri oyunu yavaşlatmak, temposunu düşürmek amacı ile hareket eden Sivasspor’un bu düşüncesinin daha da etkili olmasına katkı verirken Sivasspor savunmaya önem verip biraz da sertleşince ortaya anlamsız, dağınık ve zevksiz bir oyun çıktı. Bu Sivasspor’un işine geliyordu ve istediği sonuçla ayrılmasını sağladı.

Gelecek sezonun planlamalarının yapılacağı bu günlerde mevcut yönetim oyuncu yetiştirmek, genç oyuncuları parlatmak, alt yapıdan oyuncu oynatmak gibi afili düşünceleri dile getirip oyalama taktiğini devam ettirecek mi bilmiyorum. Türk futbolu içinde sıkça dillerde dolaştığını gördüğümüz gerçekleştiğine hiç şahit olmadığımız bu düşüncelerin bu dönemde Konyaspor tarafından dile getirilmesini Konyaspor taraftarını alaya almak olarak nitelendiririm.  Bu düşüncenin oldukça ciddi dile getirilmesinden bu yana altı ay geçti ama gerçekleşeceğine dair en ufak bir emare görülmedi.

Genç futbolcuların oynatılması ile ilgili olarak teknik direktörü suçlayamam. Bu konu ile ilgili görüşler ileri süren, açıklamalar yapan yönetim ve sorumlulukta yönetimdedir düşüncesindeyim. Yine de düşünceleri var ise bu konu ile ortaya koyacakları ilkeler samimiyetlerini belirleyecektir. Örneğin takım kadrosunda alt yapıdan en az on iki oyuncu olması ve ilk on birde alt yapıdan bir oyuncu olması veya buna benzer ilkeler. Geçen zamandaki tercihlere bakıldığında olmadığı ortada… Bundan sonrası  için olur mu? Sanmam… Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English