Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Mağlup Olurken Kazanmak

02 Monday 2016
Futbolda yaşanan çirkinlikler içersinde parlayan bir güzellikti bu sezon Torku Konyaspor… Beklentimiz bu maçtan da galibiyetti. Alınacak galibiyet için de güç ve beceri fazlası ile vardı.

Antalyaspor ise prestij peşindeydi. Sezonun flaş takımı Torku Konyaspor  karşısında alınacak galibiyet Antalyaspor için büyük bir prestij demekti. Torku Konyaspor’u yenmek kolay iş değildi.  Bunun için fazlası ile motive olmuş Antalyaspor vardı. Ne de olsa karşılarında Torku Konyaspor gibi büyük bir takım vardı.

Maça çok hızlı başlayan Torku Konyaspor oldu. Ömer Ali’nin orta sahada kaptığı topla hızla rakip kaleye inmesi  ve arka arkaya yakalanan net pozisyonlar vardı.

İlerde sıkı pres yapan ve rakibinden kaptığı toplarla rakip defansı dengesiz yakalamaya çalışan Torku Konyaspor ayrıca topu alan rakip futbolculara ani sıkıştırmalar yapıyor ve çok sayıda top kapıp defansı dengesiz yakalama fırsatları yakalıyordu.

Bu oyun tarzı Torku Konyaspor’un  sezon içinde pek görmediğimiz bir tarzdı. Bizlerin oynamasını istediğimiz oyun şekliydi bir yerde. Rakibi baskılayan ve oyunu daha çok ofansta oynamasını  istediğimiz şekli ile oynuyordu. 

Niye bu şekilde oynamaya başlamıştı? Her zamanki sabırlı, disiplinli ve topu daha çok rakibe teslim eden tarzda oynansaydı Torku Konyaspor  belki galip gelecektidiyebiliriz… Fakat bu durumu bir olumsuz eleştiri konusu yapmak istemiyorum. Aksine mağlubiyete rağmen olumlu bulduğumu belirtmek isterim.

Lig sıralamasında üçüncülük kesinleşmiş gibi bir durumda ve ulaşabileceğimiz en yüksek noktaya ulaşmışken oyunun farklı yönlerini denemek, yeni sezon için veriler elde etmek en akıllıca bir uygulama olsa gerek… Bunun için mağlubiyete rağmen olumlu buluyorum.

Başka yönü ile Aykut Kocaman sistemin defansif yönünde tam anlamı ile istediği noktaya gelirken, ofansif yönünü geliştirmek ve bu uygulama sırasında defansta oluşacak hataları görme anlamında gelecek sezon için bir hazırlık maçı gibiydi. 

Yine de bu maç galibiyetle sonuçlanması kaçınılmazdı. Eğer girilen pek çok gol pozisyonu bu kadar fazla harcanmasaydı. Bir başka yönü ise daha da fazla pozisyon oluşabilirdi rakip sahaya doğru hızla gitme ile doğru pası vermeyi bir arada yapabilseydik. Pas şiddetlerini daha iyi ayarlayabilseydik. 

Pasların yerini bulmaması bir yönü ile hızlı paslaşma melekelerinin tam olarak gelişmemesine de bağlı idi. Hızlı paslaşma girişimlerindeki isabet oranı ve pas alacak futbolcunun geç kalması gibi enstantaneler de oluştu. Bu zamanla düzelebilecek ve uyguladıkça otomatikleşecek bir durum. 

Eksikler görüldükçe ve doğru şekilde zamanında önlemler alındıkça önümüzdeki sezon hem defansta, hem ofansta oyununu üst noktaya çekmiş, oyunundaki çeşitliliğini artırmış, izlemesi yüksek keyifler oluşturacak bir Konyaspor’u gelecek sezon için hayal ediyorum.

Bugünkü maça baktığımızda net pozisyonları gole çeviremezsen ve oyunda rakibe baskı kurma sırasında olmadık bir top kaybı ile senden daha kötü oynayan bir rakibin tek golüne teslim olmak gibi bir riskin çözümlemesi de yapılacaktır.

Her ne olursa olsun mağlubiyete üzüldük. Hele bu kadar net pozisyon yakalayarak atamayıp mağlup olmak daha üzücüydü. Bir de yenmeyi en çok istediğimiz rakiplerden birine mağlup olmak…  Ama bu mağlubiyette bile ileriye kazançlar taşıdığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki maçları da gelecek sezonun hazırlık maçı olarak görülüp oyunun geliştirilmesi çabasına devam edilmesi de yerinde olacaktır.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English