Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Mağlubiyet Kaçınılmazdı...

30 Sunday 2015

Galatasaray’ın geride kalan iki haftada kötü sonuçlar alması bizim adımıza bu maçı zorlaştıran bir nedendi. Muhakkak kazanılması gereken maçı, muhakkak kazanmayı gerektiren oyun sergilemeden kolay bir şekilde kazandılar.

Kolay kazandılar çünkü karşılarında mağlup olmaya çok müsait Torku Konyaspor vardı. Sahip olduğu topu tehlike bölgesine taşıyamayan, kanatlardan etkili olamadığı, yine rakip ceza sahasına giremeyen ve elindeki topları basitçe rakibine teslim eden Torku Konyaspor’un kolayca mağlup olduğu bir maç oldu.

Futbol bu kötü oynayan takımların da kazanabileceği bir oyun… Bugün Torku Konyaspor da kötü oynayarak kazanabilirdi. Ama defans dağınık oynuyor ve kaleciniz hata diyemeyeceğim, hatanın da ötesinde berbatlıkta gol yiyorsa çok iyi oynasanız bile mağlubiyet kaçınılmaz olur. 

Diyelim ki ilk yarım saati gol yemeden geçirsek ve Meha’nın faul atışından gelen golün kıymetini bilip iyi bir defans ve kaleci performansı izleyebilseydik galip de gelebilirdik. Bu düşüncenin bugüne faydası yok… Gelecekte olabilir mi? Bilemeyiz. Çok da iyi oynamayan Galatasaray’a basit bir şekilde yenilmiş olduk.

Üç maçta girebildiğimiz tek iki gol pozisyonumuz var. Biri Akhisar maçında biri bu maçta. İkisinde de son vuruşu yapan Bajiç ve ikisi de rakiplerin üzerine. Hele bugünkü çok net. Rahat pozisyonda ve acele etmeden topu bir sağa alıp vurmayı denese çok rahat bir gol atacak ama rakibin üzerine vurmayı tercih etti. 270 dakikada sadece iki gol pozisyonu üretiliyorsa üzerinde çok ciddi düşünmek gerek…

Üç gol atmışız üçü de duran toptan. Gol sorunumuz vardı hala devam ediyor. Geçen sezon golcü sorunumuz vardı. Bu sezon ise hem golcü sorunumuz hem de gol pozisyonuna girememe sorunumuz var. İyi bir golcü olsa da (ki bu Ömer Şişmanoğlu  ve Rangelov’un performanslarına bağlı) pozisyona sorununun çözülmesi gerekiyor öncelikle…

Dossa’nın test maçıydı bu maç… Burak’ın karşısında zorlanan Dossa çok kötü bir performans sergiledi.

Torku Konyaspor adına en iyi olay Vedat Bora’nın performansıydı… Topla rakip kaleye doğru gitmeye çalışan, rakiplerine karşı üstünlük oluşturabilen tek futbolcumuzdu. Sakatlanıp çıkması eksik kalan Galatasaray karşısında olmayışı büyük kayıp oldu.

Bir de Meha’nın faul atışları ve uzaktan etkili sert şutları vardı olumlu etkinlikler olarak. Oyun içinde topu aldıktan sonra ekseni etrafında döndükten sonra pas vermesi atakları yavaşlatıyor. Yine de etkili, sert ve isabetli şutları ile saha da olması gereken bir futbolcu. 

TV’lerde Torku Konyaspor başkanı Ahmet Şan’ın konuşmalarında Aykut Kocaman’ın kadroyu yeterli görmesine rağmen Holmen ve Ömer Şişmanoğlu’nun transferlerinin yapıldığını hatta bir de yabancı sol bek olduğunu izledik ve dinledik. Sayın Aykut Hocam, bunu iyi niyetle yaptığınızı belirtmek isterim öncelikle… Vedat çok iyiydi bu maçta. Halil İbrahim, Volkan, Bajiç, Selçuk, Abdulkerim de çok iyi olsunlar, sezon sonunda milyon euro teklifler gelsin biz de çok isteriz… Olabilir de… Bunu en iyi bilecek sizsiniz… O zaman öve öve bitiremeyiz de sizi… Ya olmazsa… Ya sezon kötü bir sonuçla biterse… Sizin iyi niyetli olduğunuzu, Konyaspor’un mali yapısını düşündüğünüzü falan hiç önemsemeyiz… Tüm suç sizin olur ve tüm acımasızlığımızla eleştiririz. Tüm sorumluluk sizde… Allah yardımcınız olsun.      

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English