Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Mağlubiyet Gibi Beraberlik

08 Monday 2018

Altı farkla yenildiği takımı dört farkla yenen takımı yenebilen takımların olduğu dengesiz bir sezon yaşıyoruz. Bu dengesizlik içinde üst sıralar için iştahlanan çok sayıda takım var. Bu takımlardan biri olarak Konyaspor’un da hafta içi Avrupa kupası maçından yorgun dönecek Bjk karşısında galip gelme ihtimâlihayli yüksekti.

 

İlk yarıda topu rakibine verip oyunu kendi istediği gibi yönlendirmek isteyen Konyaspor vardı. Uzun toplarla Konyaspor’un arkasında ileri ucu ile buluşturmak isteyen Bjk bu etkinliklerinde başarılı olamazken Konyaspor Bjk defansını az adamla yakalayarak şut etkinliklerinde bulunuyordu. Fakat bu şutlar gol olma kalitesinden uzaktaydı. 

 

Skubiç aldığı topla Bjk ceza sahasına girerken karşısına çıkan kaleciden kurtararak topu Ömer Ali’ye aktarırken Ömer Ali’nin şutu Vida’dan dönüyordu. Vida kaleci gibi koluyla golü önlerken hem penaltıya sebep oluyor hem de kırmızı kart görüyordu.

 

Yatabare penaltıyı gole çevirirken eksilen Bjk karşısında galibiyet için Konyaspor önemli avantaj elde ediliyordu. Artık eksilerek daha da yorgunlaşacak Bjk karşısında hem oyuna hem topa hükmetmeye çalışan bir Konyaspor’u gol sonrası görmeye başladık. Sahada galip gelme adına oynanması gereken oyunu oynayan Konyaspor için galibiyet ümitleri iyice oluşmaya başlamıştı.

 

İkinci yarıda daha ürkek, attığı tek golü idare etmeye çalışan Konyaspor Bjk’nin daha ümitlenmesine, gol atmak için daha iştahla çabalamasına sebep oluyordu. Bu bölümde Konyaspor’untopu doğru yönlendirip oyunu dinlendiren bir oyunu oynayamayışı ilk yarıda Konyaspor kalesini yoklayamamış Bjk’nin şut girişimleri oluşmasına sebep oluyordu.

 

Riskleri fazlası ile alan Bjk karşısında kaptığı toplarla hızla çıkıp etkili pozisyon bulma olasılığı yükselen Konyaspor ikinci golü atıp maçı iyice kendi lehine çevirebilirdi. Bu imkânı da kazandığı penaltı ile buldu. Yatabare penaltıyı çok kötü kullanarak topu dışarı attı. Haydi bazen penaltı da kaçar. Sonrasında oldukça tehlikeli ataklar oluşmasına rağmen ya topların olmasından erken pasa dönüştürülmesi, ya atılan pasların kalitesizliği, ya da atağa çıkarken Bjk kalesi önünde yanlış pozisyon almalar büyük fırsatların ucuzca harcanmasına sebep oldu.

 

Oyuncu değişiklikleri ile sadece Lens’in fizik gücüne karşı koyamayan bir Konyaspor bir dakika içinde iki gol yemek gibi zor gerçekleşecek bir beceriksizlik sergiliyordu. Konyasporelindeki maçı teslim ediyordu. Hem de maçı çevirecek dinanizmikalmamış Bjk’a karşı. 

 

Artık Konyaspor gol atma zorunluluğu ile rakip kaleye gitmek zorunluluğu ile gidiyor fakat pozisyon üretmekte güçlük çekiyordu. Gol ise korner kullanımında Hurtado’dan geldi. Alınan beraberlik Konyaspor için bir teselli olmamalıdır. Çok rahat galip gelinecek maçtan böylesine beraberlik almak futbol gerçekleriyle açıklanamaz bir durum olsa gerek. Bu maçın berabere bitmesinin sebebi de tamamen Konyaspor’unkendisidir. Bir yönü ile kendi büyüklüğü göremeyip Bjk’ınisminden korkmaktır.

 

Maçın yönetimini çok kötü yapan Rıza Çalımbay en büyük sorumludur. En büyük hatası ise ofansif becerisi ve oyun görüşü oldukça yüksek, son vuruşları sahadaki tüm futbolculardan iyi olan Traore’yi oyuna çok geç almasıydı. Konyaspor önde iken açık alanda yakalayacağı topları çok daha iyi kullanacak bir Traore ile iki fark oluşturmak çok kolay olurdu. Bjk de ileri çıkmak da güçlük çekerdi.

 

Gollerin Jönsson çıktıktan sonra gelmesi de düşündürücü. Jönsson çıktıktan sonra orta sahayı daha kolay geçen, kanattaki Lens ile topları çok kolay buluşturan Bjk’nin yapmak istediklerini yapabilir olduğunu gördük. Jönsson sakatlık yaşadığı için çıkan bir görüntüsü vardı. Şu var ki Jönssonsuz bu takım oynayamayacak mı?

 

Konyaspor golü zor atan, kolay kalesinde gören bir takım görüntüsünde. Mağlubiyet gibi beraberliğin ana sebebi de bu özellik… Yenen goller çok kolay yenmeyecek, rakip takımın atmasından ziyade Konyaspor’un kendi yediği türden goller olunca sahadan istenmedik sonuçlarla ayrılmak kaçınılmaz oluyor.

 

Maçın sonucunu hakeme bağlamak istemem… Konyasporhakeme iş bırakmadan işi bitirebileceği sayısızca fırsatı harcadı. Yine de belirtmem gerekir sahada çok kötü hakem vardı. Ayrıca bu maçta VAR görmesi gereken bazı pozisyonları görmekten çekindi. 

 

VAR ofsaytlara, penaltılara, golden önceki faullere ve kırmızı kartlara müdahil oluyor. Son karar verici hakem… 

 

Vida daha ikinci dakikada atılmalıydı. Yaptığı hareket tartışmasız kırmızı kartlık hareketti. Ne hakem verdi ne VAR müdahil oldu.

 

Sarı kartı olan Querasma Skubiç’e kırmızı kokan bir tabanla girdi. Kırmızı tartışılır ama sarı muhakkak vardı. İki futbolcusu eksilen yorgun Bjk’ın teslim olmaktan başka çaresi kalmazdı. 

 

Sendeleyerek gelip, Diagne önünde artistik dönüş yaparak kendini yere atan Babel’e faul yaptığı düşüncesi ile Diagne sarı kart gördü. Diagne’nin faulü bile yok. Bu pozisyonu süzemeyip bir de sarı kart göstermek bir hakem için gülünç olsa gerek. 

 

Bjk’ın ikinci golünde Lens topu Amir’e faul yaparak alıyor. Bunu hakemin görememesini anlarım. Gol öncesinde faul varsa müdahil olacak VAR sanırım gol iptaline cesaret edemedi. 

 

Gelen fırsatlar ve ucuzca harcayan Konyaspor var. Bu fırsatlar ileriki haftalarda da sıkça yeniden gelecek… Merak ediyorum artık bu fırsatların değeri ne zaman bilinecek? Galip gelip üst sıralara çıkma fırsatı  asıl bu kadar ucuz geri çevrilir anlayabilmek mümkün değil…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English