Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Maçları ekranlar yönetiyor

24 Sunday 2023

Sezonun beklenenin çok üzerinde performansını gösteren Kayserispor ile sezonun gidişatını çokça etkileyecek bir mücadele olacaktı. Maç öncesinde nasıl bir Konyaspor'un olacağını kestirmek çok güçtü...

Maç başladığında sezonun genelinde izlediğimiz bilindik Konyaspor performansı vardı sahada... Konyaspor'un şansı ise karşısında etkisiz Kayserispor'un olmasıydı.

Oldukça uç noktada garipliklerin yaşandığı son zamanlarda maçların sonucunu tayin etmede daha fazla etken olmaya başlamış yönetimler bu garipliklerle daha da cesaret kazanan yönetimler segileniyor.

Kötü oynayan Konyaspor'un yanına hakkını aramakta da etkisizlik eklenince sonuçlar da olacağından daha kötü yansıdı. Perşembe günü oynanan Samsunspor maçı bunlara en son örnek oldu.

Konyaspor yine etkisizdi ve üretkenlikten uzaktı. Geliştirilen etkili atak ve pozisyona girebilme becerisinin uzağında bir mücadele vardı. Konyaspor'un gol atabilme ihtimallerinden biri gerçekleşti ve ikinci yarının başında oluşan penaltının gole dönüşmesi ile öne geçti.

Maçları artık adına VAR dedikleri ekran yönetiyor. O da rica münnet, ısrarlı itirazlarla zoraki gerçekleşiyor.

Net bir şekilde Uğurcan'a yapılan hareketin sahadaki hakem tarafından görülmesi gerekirken zoraki, israrlı itiraz neticesinde doğru kararın VAR incelemesi ile verilmesi maçlardaki ekran hakimiyetine bir örnekti.

Kayserispor'un attığı golün öncesindeki kırmızı kart olabilecek sertlikteki faulu görmeyen maçın hakemine nazlanan VAR görevlileri de eklendi. Oyunun bir an önce başlatılmasını isyeyen hakeme karşı inatla pozisyonun incelenmesini isteyen ve oyunculara oyunu başlattırmayan Hakan Keleş'in bu hamlesi ile yine zoraki incelenerek doğru kararın verilmesi de maçlarda ekranların hakimiyetine bariz bir örnekti.

Maçlarda ekranların hakimiyetinin çokça belirginleştiği mücadelelerde Konyasporlu oyuncuları hak arama hususunda çok pasif kalmaları irdelenmesi gereken önemli bir konu...

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English