Son Dakika Haberler
Belediyecilikte fiziki, sosyal, kültürel bütün çalışmalar önemlidir. Ancak, nesillerimizi bilgili ve donanımlı yetiştirip yarınlara hazırlamak en önemlisidir. Büyükşehir ve Selçuklu belediyelerimizin bugüne kadar yapmış olduğu güzel hizmetlerin içinde; en yararlı ve önemlisinin kütüphaneler olduğunu çok net söyleyebilirim. Konya Büyükşehir Belediyesinin oluşturup gerçekleştirdiği 100 ( yüz) kütüphaneye ikinci bir 100 (yüz) kütüphane daha ilave etmek üzere çalışılmaları takdire şayandır. Selçuklu Belediyemizin gerçekleştirdiği, içinde 365.000 kitabın bulunduğu Kütüphane sayısı da 58 ( elli sekiz) olmuştur. Çok yoğun ilgi gören kütüphanelerin sayısı ve kullanımı her geçen gün artmaktadır.
Öncülüğünü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek Bey'in yaptığı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, STK Başkanlarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısında; Konya'nın "2020 Dünya Kitap Başkenti” olması için UNESCO'ya başvuru çalışmalarının başlatıldığı duyurulmuştur. Gerçekten, Konya'mız ‘Dünya Kitap Başkenti' ünvanına layık güzel bir şehirdir. Kadim şehir, Konya'mızın alt yapısı bu anlamda çok güçlüdür.13. Yüz yılda Konya'mız Kültür-Sanat'ta, ilim, irfanda zirveye ulaşmıştır. Bugün yapılmakta olan yeniden öze dönüş hamleleri takdire şayandır.Mart ayının son günleri ile Nisan ayının ilk günleri kütüphaneler haftasıdır. Kütüphaneler haftası 54. Programı çerçevesinde Konya'mızda Kültürel etkinlikler çok yoğun ve güzel katılımlarla gerçekleştirilmiştir.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri kapsamında, TYB Konya Şubemiz, İlk olarak Konyalı yazarlara imza günleri organize etmiştir. Kütüphaneler haftası münasebetiyle bu sene Selçuklu Belediyesi ile dördüncüsü gerçekleştirilen Programda öncelikle sızmadaki okulumuzda oluşturulan kütüphaneyi yerinde görme imkânına sahip olduk. Asım'ın nesillerinin yetiştirilmesine yönelik yapılan güzel çalışmaları yerinde görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Selçuklu Belediyesinin Kütüphane hizmetleri, 10. Sınıf öğrencilerinin tamamının Çanakkale'ye götürülmeleri, Kırk gün boyunca sabah namazına gelen gençlere bisiklet verilmesi gibi birçok hizmetleri gerçekleştirdiklerine şahidiz. Eminim ki, bu güzel hayırlı hizmetler artarak devam edecektir.
Gezimizin ikinci durağı, Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam-Hatip Ortaokulunda Selçuklu Belediyemizin oluşturduğu ‘z' kütüphaneyi gezerek Okul Müdürü Ali Menekşe kardeşimizden okulu hakkında bilgi aldık. Bu güzel okula, hafiz olmak isteyenlerden 4500 öğrenci her yıl müracaat etmekte, yapılan imtihanlar sonucunda 100 (yüz) erkek, 100 (yüz) de kız alınmaktadır. Okulun bitimine kadar öğrencilerin büyük çoğunluğunun hafızlıklarını tamamladıklarını ifade ettiler. Gerçekten çok büyük mutluluk duyduk. Âsımın neslinin yetiştiğini yerinde görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ve memnun etmiştir. Her yönüyle takdire şayan, mükemmel olan bu okulların sayısını kesinlikle artırmak gerekir.
Son olarak da Selçuklu Belediyesinin en gözde yatırımlarından olan Kongre Merkezini ziyaret ettik. Kongre Merkezinin bütün bölümlerini rehber kardeşimiz gezdirdiler. Hakikaten her yönüyle mükemmel bir eser. Yazar arkadaşlarımızın her biri ile birlikte hakikaten çok beğenip hayran kalıp mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Yemek ikramı sonrası Selçuklu Belediyesinin organize ettiği program sona ermiştir.
Ayrıca, TYB Konya Şubemizin Kule-Site de geleneksel 8. Yazarlar buluşmasında Konyalı Yazarlar İmza gününde Kitapsever kardeşlerimizle buluştuk. Konya'mız kültür- Sanat etkinliklerinde olması gereken zirveye emin adımlarla gitmektedir.
Kütüphanelerden her zaman gereği gibi faydalanmak, gerçek anlamda bilgi sahibi olmamızı sağlar. Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar. Evlâtlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Kütüphanelerinde çok yoğun olarak kullanılmasının da çok faydalı olacağını hatırlatmak isterim. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Hamdolsun son yıllarda kitaba olan ilgi artmaktadır. Bu vesile ile güzel hayırlı hizmetler yapan; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı SayınTahir Akyürek'e, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a, TYB Konya Şube Başkanı Sayın Prof. Dr. Hayri Erten'e, Selçuklu Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Osman Özkan'a, Rabia Sultan Parlak'a ve emeği geçen, destek veren herkese kalb-i şükranlarımı sunarım.
Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmelerini sağlayacak şekilde,kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.
Yorumlar
04 Ekim 2024
30 Eylül 2024
23 Eylül 2024
10 Eylül 2024
03 Eylül 2024