Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Kur’an ve sünnet eczanesinde her derde deva vardır

11 Mayıs 2016
Müslümanlarının en çok ihtiyaç duydukları konulardan birisi, beklide en önemlisi, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybeden toplumlar, her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler, yok olup gitmeye mahkûmdurlar. Tarih bunun en büyük şahididir. Dinimiz İslâm, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunun önemini, fitne ve tefrikanın da son derece tehlikeli olduğunu açıkça belirtmiştir. İslâm, Tevhid (birlik ) dinidir, mensuplarının da birlik ve beraberlik içinde olmalarını emreder. Müslümanların ırk, dil, renk, bölge ve benzeri unsurlarla bölünüp parçalanmamalarını, Tevhid’in gereklerinden sayar. Kur’an ve Sünnet’te her sorunun mutlaka bir çözümü vardır. Bütün anlaşmazlıklar bu ana kaynaklara bağlı kalınarak çözüme kavuşturulmalıdır.
 
Kur’ân eczanesinde, her derde devâ vardır;
Son kullanma tarihi: Kıyâmete kadardır…           Cengiz Numanoğlu
     Müslümanlar olarak dinimizin bu husustaki emirlerine uyup, yasaklarından kaçınırsak milletçe huzur içinde yaşayabiliriz. Bu sayede hem dünyada, hem ahirette mutlu oluruz. Âyet-i Kerîmelerde: “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki esirgenesiniz.” “Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.”  (Hucüret Sûresi âyet 10,13)  “Hepiniz toptan Allah’ın ipine (İslam’a) sarılın, ayrılmayın, Allah’ın size olan nimetini anın; düşmandınız, kalpleriniz arasını uzlaştırdı da O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Bir ateş çukurunun kenarında idiniz, sizi oradan kurtardı. Allah doğru yola erişesiniz diye size böylece ayetlerini açıklar” (Al-i İmran Sûresi âyet:103) buyurmuştur.
     Din kardeşliği, kan kardeşliğinden daha çok önemlidir. Müslümanlar dünkünden daha çok bugün, kardeşlik dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde maddi ve manevi unsurları seferber ederek, güzelim Ülkemiz Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunun olumsuzluklarını gidermek zorundadırlar. İçeriden ve dışarıdan güzel Ülkemiz Türkiye’ye düşmanlık eden hainlerin tuzaklarını boşa çıkarmak için, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu muhafaza etmek zorundayız.
     Müslümanlar kendi aralarındaki anlaşmazlıkları, kendi belirledikleri kurallara göre çözemezler. Kur’an ve Sünnetteki emredilenleri yapıp, yasak ettiklerinden kaçınmaları ile gerçek huzur ve barışa, kardeşliğe kavuşabilirler. İşin içine nefsani ve şeytani duygular girdikçe düşmanlıklar derinleşir. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybeden toplumlar, her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler, yok olup gitmeye mahkûmdurlar. Tarih bunun en büyük şahididir. Onun içindir ki dinimiz, birlik, beraberlik ve İslâm kardeşliğin önemini belirtmiştir. Fitne ve tefrikanın ne derecede tehlikeli olduğu da iyi bilinmelidir.
     Bu gün yeryüzünde cereyan eden bütün olumsuzlukların Müslümanların aleyhine olduğunu hepimiz görebiliyoruz. Yapılan zulüm, işkence, vahşet vb. olumsuzlukları görmemek için kör, duymamak için sağır ve anlamamak içinse akılsız olmak lâzım gelmektedir. Suriye de, Mısır da, Irak’ta, Afganistan da, Doğu Türkistanda, Filistin’de vb. Ülkelerde Müslümanlar katledilmekte, kadınlara tecavüz edilmekte, akla hayale gelmeyen vahşetler birbirini izlemektedirler. Güzelim Ülkemiz içinde, içerden ve dışardan yıllardır düşmanlıklar açıkça yapılmaktadır. Müslümanlar dünkünden daha çok bugün kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde maddi ve manevi unsurları seferber ederek bu olumsuzlukları gidermek zorundadırlar. Çünkü Müslüman’ın, Müslüman’dan başka gerçek dostu yoktur. Gelinen noktada güzel ülkemiz Türkiye, Ümmetin ve bütün mazlumların hamisidir. Bu yeni Türkiye’nin kıymetini her birimiz bilmek zorundayız. Düşmanlarımız genel anlamda yaptıkları onlarca haçlı seferlerine rağmen bizleri dışarıdan yıkamamışlar, içimizden parçalayıp, yok etmeyi hedeflemişlerdir. Yeter ki, nefis ve şeytana uymayalım ve birliğimizi koruyalım. Allah Rızası merkezli çıktığımız seferimiz, Rabbimizin inayeti ile zaferle sonuçlanacaktır.
 
Yedi düvel, zulümde birleşseler ne çıkar;
Zâlimlere “dur !” diyen, yeni bir Türkiye var.           Cengiz Numanoğlu
     Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.); ”Birbirinize buğzetmeyiniz, dünya menfaatlerine rağbet edip de aranızda fesat çıkarmayınız. Ey Allah (c.c.)’ın kulları kardeş olunuz” (Ahlâk Hadisleri C.1,No:400) buyurmuştur. Dinimiz İslam, insanları kesinlikle ırk, renk, soy ve cinsiyet ayrımına tabi tutmadan aynı anlayışla kucaklamaktadır. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde tefrika vardır. Tefrika, girdiği cemiyetlerde, itimat ve emniyet, hürmet ve muhabbet, şefkat ve merhamet gibi her türlü ahlaki güzellikleri ortadan kaldırır.
     Allah (c.c.) her birimize, hakkıyla, İslâm kardeşliğine sarılarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukumuzun gereklerini yaparak,  muhlis kullarından olmamızı nasip eylesin. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English