Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Kupanın Bir Kulpu Konyaspor'da

17 Wednesday 2017

İlk maçta alınan avantajlı bir sonuç vardı aslında. Fakat iki farkla öndeyken dört dakikada yenen üç golle elde edilen bir sonuç olması yürekleri kırmıştı. Zor bir rövanş olacaktı ve zor da oldu aslında… Tura yakın taraf Konyaspor’du fakat mutlak bir favori olma durumu yoktu.

 

Konyaspor’u favori yapan muhakkak ki taraftarıydı. Bir maç bu kadar güzel bir şölen haline getirilir. Maçın daha başında sergilenen harika gösterilerle futbolcular turu geçmeye mecbur kılınmıştı. Harika taraftar topluluğu Türkiye’nin en iyi taraftar grubu olduğunu göstermeye başlamış oldu. Tribündeki bu şölen için emeği geçen herkese teşekkürler. Taraftarla nasıl maç kazanılırın göstergesi oldu.

 

Sergilenen hareketli kareografi  ile verilen mesaj çok anlamlıydı. Türkiye’de bunu anlaması gerekenlere zihin açıklığı dilerim. Bir taraftan da Aykut Kocaman’a gitme kal der gibiydi. Gideceksin diye söylenen yerin haline baksana der gibiydi. 

 

Konyaspor’un bir avantajı da Adem Büyük’ün oynamamasıydı. Oynasaydı maça nasıl bir etki edeceğini kestirmek zor ama Konyaspor’a karşı çok motive şekilde oynayan ve genelde başarı sağlayan biri olarak düşündüğümde olmamasını Konyasporadına bir avantaj olarak görmek yabana atılacak bir düşünce olmasa gerek…

 

Her iki takımda dengeli oynamaya çalışırken Konyaspor net ve oldukça tehlikeli pozisyonlarla geriye düşeceği ve tek farkla öndeyken beraberliğin oluşabileceği tehlikeleri kalesinde yaşadı. Kasımpaşalı futbolcular bu pozisyonları kaçırarak Konyaspor’unişini fazlasıyla kolaylaştırdı.

 

Penaltının oluşması ve atışı kullanan Bajiç’in gole dönüştürmesi ile avantajlı durum yakalanmış ve bu avantajlı durumu koruma güdüsü maçın bir bölümünün savunma yapmakla geçmesini sağladı.

 

Bir taraftan risk alan Kasımpaşa’nın hatalarını  kollayan Konyaspor bu emelini Ömer Ali ve Bajiç’in etkinlikleri ile gole dönüştürerek gerçekleştirdi. Ömer Ali’nin orta sahada kaptığı topu Bajiç’e aktarması, Bajiç’in aldığı topu iki rakip futbolcu arasındaki Ömer Ali’ye ofsayta düşürmeden, zamanında ve oldukça ölçülü şekilde pasa dönüştürmesi, Ömer Ali’nin karşı karşıya şutunun kaleciden dönmesi ve dönen topu pozisyonu iyi takip eden Bajiç’in topu alarak gole dönüştürmesi Konyaspor’urahatlatıyordu.

 

Son maçlarda golcülüğünü ispatlamış bir Bajiç’i Konyaspor’daizlemek büyük bir zevk olsa gerek. Son haftalarda oynadığı maçları boş geçmeyen Bajiç izliyoruz. Bunun yanında oyun sisteminin işlemesinde büyük katkı sağlayan oyun oynayan bir futbolcu olarak sahada yer almaya başladı…  Tek kelimeyle Maşaallah

 

Kasımpaşalılar her ne kadar hakemden şikayet etseler de bu şikayeti anlamak mümküm değil. Yüz kişiye sorulsa bin tane evet penaltı cevabı alınacak pozisyon hakemin net bir şekilde  gözünün önünde gerçekleşiyor ve Titi’nin Bajiç’e yaptığı net penaltıyı vermiyordu. Ayrıca maçta oldukça sinirli olan Kasımpaşalı futbolculara hakemim çok müsamaha gösterip kartların esirgediğini söylemek mümkün.

 

Her ne kadar ligde durumlar istenildiği gibi gitmese de Konyaspor bu sezon iki rekor kırmış olacak. Kupa da final oynamak ve bu sezon toplamda 56 maç yaparak bir sezonda en fazla resmi maç oynayarak…

 

Artık Konyaspor finalde… Rakip kim olursa olsun en az rakibi kadar şansı olacak. Kupanın bir kulpunda Koyaspor var. O kupanın en çok yakışacağı yer Konyaspor müzesi olacaktır.

 

Selam ve dua ile

Mehmet YILDIRIM

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English