Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Kritik Eşik

15 Sunday 2020
Konyaspor nihayet sahadan 3 puan ile ayrıldı ve rakiplerinin kazandığı haftada kazanarak lige tutunmak adına çok büyük bir adım atmış oldu. Alınan 3 puanın yanı sıra oyuncular artık psikolojik eşiği de aşarak rahat bir nefes aldı. Bu galibiyet ile birlikte Konyaspor önündeki maçlar için de mücadele etmeden sahadan ayrılmayacağını gösterdi.

Oyunun başından itibaren topu rakibine veren ve kazandığı toplar ile etkili olmaya çalışan yeşil beyazlı ekip orta alanda diri kalarak rakibinin oyun anlayışını bozmaya çalıştı. Nitekim Fenerbahçe her ne kadar istatiksel olarak topla oynamış olsa da maçın ilk net gol pozisyonunu Konyaspor buldu. Ömer Ali’nin şutunda top çizgiyi geçti ancak iz düşüm olarak geçmemiş olacak ki herkesin gol dediği pozisyon gol olarak değer görmedi. Bence bu durum Konyaspor üzerinde daha olumlu bir etki yarattı.

Bülent Hoca’nın gelişi ile birlikte Konyaspor da ki en köklü değişim asla pes etmemek ve terinin son damlasına kadar mücadele etmek oldu. Bu pozisyon gol olmuş olsaydı psikolojik olarak 65-70 dakika bu skoru nasıl koruruz diye gene bir panik başlayacaktı, ya da önce ki maçlar da ki takım olsa bu pozisyonda takılı kalıp maçı belki o noktada bırakacaklardı. Ama takım artık sonuna kadar mücadele ediyor. Çok kaliteli bir oyun oynanıyor demiyorum ama her pozisyonda her oyuncu oyunun içinde olmak için çaba sarf ediyor. Bu bağlam da benim dahi hiç bir şey beklemediğim Bajıc son derece net bir vuruşla golü atıyor ve vazgeçmediğini ya da vazgeçmeyeceklerini herkese gösteriyor.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe’nin daha fazla hücumu düşüneceğini biliyorduk. Buna karşı daha dikkatli olunması gerekiyordu. Bu bağlamda Fenerbahçe ikinci yarıya kanatlarda etkinliğini arttırmak için Mehmet Ekici’yi saha kenarına alırken Deniz Türüç’ü sahaya sürdü. Bu değişiklik özellikle hızlı hücumlarda Fenerbahçe’yi bir hayli etkin kıldı. Daha maçın 46. dakikasında yapılan faul ile Skubic’e sarı kart çıkması durumu özetler gibiydi. Bu pozisyonda gördüğü sarı kart ile bence Skubıc artık Konyaspor’da ki son kredisini kullanmıştı ki 67. dakika da adamını kaçırması ardından da ona sarılarak durdurması artık sezon sonu için bence onu Konyaspor’dan koparan hamle oldu. Son iki sezondur istenilen seviyelere bir türlü gelemeyen ve hemen hemen her hafta vasat bir performans gösteren Skubıc için sezon sonu artık ayrılık vakti gibi görünüyor.

Bu dakika dan sonra Konyaspor artık tamamen skoru koruma iç güdüsü ile oynayarak 3 puanı almak için elinden geleni yaptı. Sonuç olarak Ömer Ali’de atağı kesmek için bir kart daha gördü maçın temposun da bence gayet makul bir fauldü ve kartta doğru karardı. Yaklaşık 30 dakika on kişi 20 dakika 9 kişi oynayan Konyaspor çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Şimdi haftaya artık daha zorlu bir maç Konyaspor’u bekliyor. Ömer Ali ve Skubıc yok bunun yanı sıra Gençlerbirliği deplasmanına gidecek olmak da ayrı bir zorluk. Ama bu maçı daha da önemli kılabilmek için oradan da puan ya da puanlar ile dönmeliyiz. Bülent Hoca’yı ekibini ve tüm kadroyu tebrik ederim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English