Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​ Korkun Bizden!

19 Kasım 2016



                    Konyaspor deplasmanda Gaziantepspor’dan 3 golle 3 puan ile dönerek ligde korkulan takımlardan biri olmaya devam ediyor. Maça oldukça hücumcu bir kadroyla çıkarak adeta 3 puan almak için buraya geldik mesajı veren Aykut Kocaman ve öğrencilerini tebrik ederim.

                    Maçın geneline bakacak olursak yine maçın ilk dakikasında vermiş olduğumuz bir pozisyon var ve bunun artık son bulması gerekli. Kasımpaşa maçında 25 bu maçta ise 30. saniyede verilen pozisyonlar Konyaspor için büyük dert olabilir. Bunun dışında ilk yarıda özellikle orta alanda rakibini bunaltarak rakibine top yapmasına izin vermeyen ve bu kurmuş olduğu baskı sayesinde 15.dakikada golü buldu. Orta alana yardım eden kanat oyuncuları ve forvetler sayesinde topun olduğu yerde çok iyi baskı yapan ve alanı daraltarak rakibin top yapmasını engelleyen Konyaspor pozisyonlar bulmaya da devam etti. Belki Rangelov biraz daha becerikli olabilse bugün ilk yarının skoru daha da farklı olabilirdi. İlk yarıdaki takım uyumu ve takım olarak sahaya yayılma ve yardımlaşma örnek gösterilebilecek bir mücadele örneğiydi.

                    İkinci yarıda ise Konyaspor bu sefer topun arkasına geçerek skor avantajını korumaya çalıştı ve yine yapamadı bunun neticesinde de kalesinde pozisyonlar verdi. Peki neden topun arkasına geçince Konyaspor bu baskıyı yiyor. Bence bunun en büyük sebebi kazanılan topu iyi değerlendirememek var. Topu kazanan Konyaspor yarı sahayı geçemiyor bu büyük dezavantaj. Peki bu nasıl aşılabilir. Yetenekli oyuncularla aşılır. Kazanılan toplar Bajıc ve Rangelov’a gidiyor onlarda maalesef kaptırıyor ve bir pozisyonu savuşturamadan diğerini kalesinde görüyor. Eğer ki yetenekli, hızlı bir oyuncu olsa ( bu işi geçen sene Abdou Razack Traoré yapıyordu ) topu ileriye hızlı bir şekilde taşır ve takım arkadaşlarını bir şekilde ileride topla buluşturarak o baskıdan kurtulmasına sebep olur. Bu işi bu sene Ömer Ali yapmaya çalışsa da şu ana kadar çok başarılı olamadı çünkü takım oyuncusu ve takım arkadaşlarını saha da arayan bir isim. Bu saydığım sebeplerden ötürü maçın 50. ve 57. dakikaları arasında Konyaspor kalesinde 3 tane net pozisyon gördü. Ancak maçın 60.dakikasında takım olarak beklide ilk defa beraber hücuma çıkan Konyaspor Ömer Ali, Milosevic ve Bajıc üçlüsüyle harika bir gol bularak çok rahat bir nefes almış oldu. Bu gol o kadar sürprizdi ki Aykut Hoca Gaziantepspor’un baskısını kırmak için golden önce oyuncu değişikliği yapmaya karar vermişti ve golden sonrada bu fikrinden vazgeçmeyerek Amir Hadziahmetovic’i golü atan Bajıc’in yerine oyuna aldı. Bu değişiklik sayesinde moral, motivasyon olarak iyice çöken Gaziantepspor karşısında Konyaspor daha diri bir görüntü çizdi ve ilk yarıda oynanan takım oyununu tekrar sergilemeye başladı. Bu sayede rakibini bunaltan, top yaptırmayan ve adeta tek kale oynayan Konyaspor oyuna giren Hadziahmetovic ile bir gol daha bularak iyice rahatladı.

                   Konyaspor bu galibiyetle artık bir eşiği daha atlamış oldu. Geçmiş yıllarda asansör takım denilen, gittiği deplasmanlarda önemsenmeyen bir Konyaspor olmaktan sıyrılarak korkulan bir ekiptir artık bu böyle kabul edilmeli. Son 2 sezondur göstermiş olduğu başarılı performans bunun en net göstergesi konumunda bulunuyor. Evinde artık yenilmeyen bir görüntü çizen deplasmanlarda üstün performans göstererek bu ünvanı almaya ak kazanmıştır Konyaspor.






Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English