Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Korkaklarla Türk Futbolu Gelişmez

01 Sunday 2015
Sivas ve Erciyes maçlarının kaybedilmesi, özellikle Erciyes maçında futbolcuların gösterdiği performans maç öncesinde düşündürücü idi…

Geçen hafta Eskişehir’in Beşiktaş’ı yenmesi, Akhisar’ın Fenerbahçe’yi yenmesi, bu hafta ise Rize’nin evinde Eskişehir karşısında ilk galibiyetini alması Torku Konyspor adına heyecan oluuşturuyordu. Fenerbahçe’nin Akhisar’a yenilmesi bu maçı Torku Konyaspor adına daha da zorlaştıran bir etmen di fakat Torku Konyaspor için de bu maç önemli hale gelmişti…

Maça iyi başlayan taraf Torku Konyaspor oldu. Erciyes karşısındaki ceset gibi futbolcular gitmiş yerlerine canlı, mücadeleci ve istekli futbolcular gelmişti. Maçın başlarında da golü buldular. Goldeki en büyük pay maçın yıldızı diyebileceğim Ömer Ali’ye aitti. Ömer Ali’nin kaptığı topla müthiş bir hızla Fenerbahçe kalesine gitmesi ve defansı az adamla yakalaması bu golün ana nedenidir diyebilirim. Öyleki ilk pasta gol olmamasına rağmen dönen topu Mahlangu’ya göndermesi ve o ana kadar defansın dönememesi ve dengesinin bozulmuş olması golü getirdi ki bütün bu imkanları sağlayan Ömer Ali’nin topu çok hızlı getirmesiydi.

25. dakikaya kadar Torku Konyaspor daha üstündü. Bu dakikadan sonra üstünlüğünü kaybetti. Bir ara 5 dakikalığına oyunu dengelese de ilk yarının son on dakikası Fenerbahçe’nin üstünlüğünde geçti. Maçtaki en net pozsyonlarını da ilk yarının son anlarında Gökhan Gönül ile yakaladılar.

İkinci yarı Torku Konyaspor atmaktan çok yememeyi düşünerek saha çıktı. Oyunu kendi sahasında kabul etti. Fakat bu kabul öylesine değildi. Defansif anlamda sahaya doğru şekilde yerleşen ve mücadele eden, koşan, topun arkasında kalan Torku Konyaspor vardı. İşler yolunda gitse ikinci golü de bulabilirdik. Bu şansı Mahlangu ile yakalasakta uzaktan sert şutunu Mert tokatlayarak arkadaşına kazandırdı. Gol atmak adına Torku Konyaspor başka girişimde de bulunamadı. Belki duran toplardan beklentimiz olabilirdi ama duran topları çok kötü kullanan ve çok kötü savunan bir Torku Konyaspor var bu sezon…

Fenerbahçe 67. dakikada Emre’nin kullandığı köşe vuruşunda Egemen önce Ali Turan’a faul yapıp sonra rahatça yaptığı kafa vuruşundan geldi. Eşitlik vardı artık. Torku Konyaspor bu maçtan hiç değilse bir puan almayı kar saydı ve ona uygun oynadı. Bu anlamda da amacına da ulaştı ve maç beraberlikle tamamlandı.

Geçen hafta iyi performans sergileyen bir Kaya vardı. Bu maçta da beklenenden iyiydi. Ama maçın sonlarına doğru kullandığı aut atışı ile herşeyi mahvedebilirdi. Bu hatayı yine kendi telafi etti.


Hasan Kabze maçta iyi niyetli idi ama güçsüzdü. Yapmak istediklerini doğru bir şekilde yapmasına güçsüzlüğü izin vermiyordu.

Djalma sakatlıktan önceki gücünde değildi. Araya sakatlık girmemiş olsaydı daha etkili bir Djalma ile galibiyet elde edilebilirdi. İyice etkisizleşince oyundan alındı.

Mahlangu beklenenin üzerinde bir performans sergiledi. Koşan diri ve hızlı bir futbolcu. Performansını daha da artırdığında katkısının daha büyük olacağını ortaya koydu.

Bir de Egemen vardı. Çirkef… Sporcu ahlakından uzak. Şuursuzca futbolcularımızla didişen ve bu didişmelerde çamura yatıp haksız kazanç elde etmeye çalışan… İğrenç bir oyun sergiledi. Haksız penaltı almaya çalışması, golü faul yaparak atması, iki futbolcumuzun haksız yere kart görmesine sebep olması ve iğrenç yüz hatları ile oldukça iticiydi.

Hakem için art niyetli diyemem… Bu maç üç devreli oynandı. Hakem ilk devreyi yönetmese de ilk devrenin etkisinde iki devre yönetti. Sanırım o adamın gelip saha ortasına oturmasından çekindi. Ceza sahamızda iki atak vardı ki birinde Ömer Ali’ye, birinde Ali Turan’a yapılan net faulleri görmedi. O pozisyonlarda gol olmaması şansı idi ki olsa verecekti. Egemen’in sahtekarlığını yutup Ali Turan’a sarı kart gösterdi. Yine Egemen’in Torje’ye faulünü görmedi ve akabinde Torje’nin hareketine sarı kart gösterdi. Golde Egemen’in falunü görmedi. Oynatacağım diye Torku Konyaspor’a yapılan bariz faulleri es geçti. Bunun yanında Uğur İnceman’ın Emre’nin ayağına arkadan yaptığı tabandaki sarı kartı vermedi. Diego’nun yere atmasını yutmadı ama olması gereken buydu çünkü çok barizdi.

Egemen’in kendini yere attığı bir pozisyondaki düştüğü durumu çok komikti. Ali Turan’ın boynuna doğru dolanan kolunu koltuk altına sıkıştırıp kendini yere atmak istedi. Fakat Ali Turan kolunu getirmesi ile çekmesi aynı anda olunca yere çok komik bir şekilde düştü. Böyle penaltı olmaz. Egemen’in niyeti belli ve Ali Turan hem kolunu çabucak çekti hem de uyguladığı en ufak bir fiziksel güç yok…

Ali Turan ile Egemen’in pozisyonuna yayıncı kuruluşta işi penaltı olabilirdi, penaltı verse kimse bir şey diyemezdi yorum yapma betbahtsızlığında bulundular. Korkmayın beyler o adam sizin stüdyoya gelip oturmayacak siz turuncu dememeye dikkat edin yeter. Bir de boşu boşuna Ali Palabıyık’ın başka maçlarından esinlenerek iyi hakemdi falan diye bu maçın skoruna etkisini göz ardı etmeyin. Bu maç Torku Konyaspor aleyhine önemli hatalar yaptı. Torku Konyaspor’u üç puandan eden hatalı kararlar verdi. Yine diyorum art niyetli değildi. O adamdan korkuyordu tıpkı sizin korktuğunuz gibi. Türk futbolunu geliştirmek gibi söylemlerinizi falanda bırakın artık… Korkaklarla Türk futbolu gelişmez… Gelişemez…

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English