Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Yine Hayal Kırıklığı

24 Ocak 2021
Son maçlarında oyun anlayışında katı savunmayı benimseyen tarzda oynayan Antalyaspor’un  bu maçta da bu anlayışla hareket etmesi yüksek ihtimaldi. Anlayışında katı savunma olmamasına rağmen bu gerekliliği görüp Antalyaspor’u katı savunma anlayışı ile oynatan Ersun Yanal ile katı savunma anlayışını benimsemesine rağmen son maçlarda geniş alan futbolu oynatmaya çalışan İsmail Kartal’ın maçı olacaktı.
 
Maça beklenildiği gibi Antalyaspor’un oyunu kendi sahasında kabul etmesi ve topu Konyaspor’a bırakması şeklinde başladı. Topla Konyaspor oynasa da istediklerini yapamayan Konyaspor vardı. Sahada verilen mücadele Antalyaspor’un istediği şekilde gerçekleşiyordu. İlk yarı kaleyi tutan şut olmadan tamamlandı.
 
İkinci yarı pozisyonlar çok olmasa da gole yaklaşılan pozisyonlar gerçekleşti. Maçın en organize atağında Musa’nın kafası direklere takılırken, maçın en tehlikeli atağında Gökdeniz Antalyaspor adına kafayı vuramadı.
 
Antalyaspor oyunu iyi kurgulamış ve maçın hangi dakikalarında ne yapacağına önceden karar vermiş ve bunu sahada gösterdi. Antalyaspor sırf beraberlik için gelmemişti. Yetmişli dakikalardan sonra Konyaspor kalesine gelen ve gol arayan Antalyaspor vardı. Konyaspor bu dakikalarda iyice etkisizleşti ve maçı kaybedebilirdi. Konyaspor maçta ekili oynayan taraf değildi. Maç tamamen Antalyaspor’un arzu ettiği şekilde oynandı.
 
Katı savunmaların aşılmasında topu kısa ve hızlı paslaşmalarla boş alanlara taşımak, topu bir kanattan diğerine hızlı aktarmak,  adam eksiltme becerisi olan oyuncularla arkaya sarkmak ve özellikle ön tarafın hareketli olması boş alanlara kaçması ile alanlar açmaya çalışmak etkinliklerinin başarıyla uygulanması gerekir. Konyaspor bunları uygulayacak bir kadro yapısına sahip değil. Bundan dolayı olsa gerek bu tür girişimlerde bulunulmadı bile…
 
Konyaspor’un gol atma olasılığı rakip defansın büyük hata yapmasına veya duran topların etkili kullanılmasına kalmıştı. Konyaspor’un akan oyunda geliştirebileceği tehlikeli atak oluşma ihtimali yok ile eşdeğerdeydi.
 
Konyaspor’un katı savunma tarzına uygun oynaması ile ilgili herhangi bir çalışmanın sahada uygulandığını görmedik. Ne hızlı paslaşmalar vardı ne de kanatlardan topu diğer kanada hızlı aktarma girişimi… Ön bölgenin hareketsiz kalışı ile sağlam yerleşen Antalyaspor defansı en rahat savunma etkinliklerini yaptığı bir maç oynadı.adam eksiltme özelliğinde bir futbolcumuz yok ve alınacağına dair emarelerde yok. Bu etkinliklere uygun çalışmalar yapıldı mı bilemem… Yapıldıysa niye göremedik?
 
Top taşıyan, pas oyununda al ver yapıp topu etkili yerlere taşıma anlayışıyla oynayan, Konyaspor’un en etkili futbolcularından biri olan Miloseviç’in olmayışı ise düşündürücü. Miloseviç yıllardır bu takımda oynayan, ne yapacağı belli, Konyaspor için değerli bir futbolcu. Önceki haftalardan beri Miloseviç’e değer vermeyen bir anlayışla hareket ettiğini düşündüğüm İsmail Kartal’ın bu bakış açısını nedeni nedir anlamakta güçlük çekiyorum. Bir yön daha var ki Konyaspor, Miloseviç gibi futbolculardan vazgeçecek kadar imkanları geniş olan bir takım değil. Olduğunu zannetmem ama bilmediğimiz başka bir nedeni varsa bu neden nedir? Geldiği günden beri iyi niyetle mücadele etmeye çalışan Miloseviç nasıl bir neden oluşturmuştur. Formsuzsa niye formsuz?
 
Göztepe ve Trabzon maçlarına kadar yaptıkları ile yapamadıkları ile takdir ettiğim Konyaspor için yeterli gördüğüm İsmail Kartal’ın bu maçlardaki anlayışındaki değişiklik İsmail Kartal’a olan inancımızı fazlasıyla zedeledi. Beklentimiz Konyaspor’un futbolcu yapısına uygun bir oyun anlayışı belirlemesi ve eksik olan taraflara transferde futbolcu eklemesiydi. Takımda hala bir atletik kanat oyuncusu eksik. En yapılması gereken transfer bu iken hala yapılmamış olması ihtiyaç olmamasına rağmen Diomande’nin alınması İsmail Kartal’ı tartışılır kılıyor.
 
Türkiye’de takıma teknik direktör olmak yok, takımı kendi takımı yapmak hakim… Bunu gereksiz bölgelere gereksiz futbolcu transferlerinin yapılması ve önceki değerli futbolcuların kayboluşunda görüyoruz. Konyaspor İsmail Kartal’ın takımı değil, İsmail Kartal Konyaspor’un teknik direktörü olmalı…
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyaspor-taraftar

    Bu yönetim konyasporu düşürmeden gitmeyecek sanırım.kendileri gibi birde teknik adam getirdiler üç yıldır taraftara ızdırap çektiriyorlar istifa etmekde bir erdemimimdir.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Orhan Bağcı

    Rıza Çalımbay gibi istikrar abidesi bir hocayı hakkını yiyerek adama doğru düzgün bir şans vermeyerek gönderen zihniyet bugün aynı zincir yanlışlarla takımı yonetemiyor.Bir camianın futbol aklı devre arası transferinde ilk 11 oyuncularından bazılarını elinden çıkarıp yedek bile olamayacak oyuncuları alıyorsa iyi bir saha içi organizasyonu beklemeyin.Medyasi taraftarı camiası da sadece izliyor.Ne kadar ekmek o kadar köfte

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (1)
  • Yavuz

    Slaven Biliç'in çok meşhur bir sözü vardır."Türkiye'de temel sorun şu;yetkili insanların bilgisi yok,bilgili insanların yetkisi yok.""Sezgilerim bana doğru şeyler yaptiriyorsa, yanlış şeyler yaptirmadigini nasıl anlayabilirim,muhtemel cevap anlayamam.Cunku sezgisel olan sezgiseldir ve yorumcu yargıç içgüdüseldir." Oyuncular arası ilişki yapılandırılmadan,her pozisyon doğaçlama olur ve bu doğaçlama içinde oyuncunun birinci reflekside hep içgüdüsel olarak kendini dışavurur. Eğer teknik direktör birinci bölgede açılış paslarini yapılandırmamissa yapılacak bir şey yoktur. Birinci bölge ve ikinci bölge geçişi içinde bir pas modeli ve şablonu tamamlanmamissa ,burada da yapılacak bir şey yoktur. Futbol oyunu denilen bu faaliyetin planlanmasında iç içe geçmiş ve aynı zaman diliminde uygulanması gereken iki aksiyon vardır.Bu iki aksiyon, oyunun iki hali içinde geçerlidir. Hakemin ilk düdüğü ile birlikte topun iki hali nesnel olarak şekil alır. Top ya rakiptedir ya da bizde.Rakipte ise iki şey yapılır,birincisi topun olduğu bölge baskilanir,ikincisi topun muhtemel olarak atılacağı bölge kontrol altına alinir. Top bizde ise topun olduğu bölgede ,topu rakibe kaptırmamak için pozisyon cesitlendirilip zenginlestirilir ve bu yapılırken de topun atılacağı bölge de yeni bir organizasyon yapılandırılir. Bu temel görevler oyuncunun yetenek ve içgüdülerine bırakılamaz.Plan ya da sistem dediğim şey bu organizasyonlari önceden yapilandirmaktir. İşte bu yapılanmayı inşa eden futbol adamına teknik direktör denir.Selam ve dua ile...

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (5)
  • Mehmet Yıldırım.

    Yine harika yorumlar... Selametle...

    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Ali

    50 topcun olsada maca 11 kisi cikarsin fazla adam değil İş yapack adamlar lazım. İki transfer söyleyebilirim. Bir Yusuf Erdoğan.İki Yasin Öztekin adam ikinci lig de oynuyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Konyalı

    Konyaspor İsmail kartal'ın takımı değil, İsmail Kartal Konyasporun teknik direktörü olmalı diyorsunuz ya; Takım kurmayı teknik direktöre de bırakmıyorlar. Her maçta ilk onbiri dönerci ile spiker ayarlıyor.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • Muhammed

    Spiker?

    • Begen (0)
    • Begenme (2)
  • Mehmet Yıldırım.

    Sizin söylediğiniz durum daha vahim. On biri başkaları belirleyen bir takıma zaten hiç teknik direktör olamamış demektir. Bu durumda da teknik direktör olmasına ihtiyaç var demektir.

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Ruhi

    Eğer öyleyse onuru olan bırakır gider. İsmail süs biletimi ozaman

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English