Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'un Kozu Aykut Kocaman

19 Monday 2019
Hazırlık maçları ölçü olmaz ama fikir verir görüşü çoğu kişinin dillendirdiği yaygın bir düşüncedir. Konyaspor da hazırlık maçlarında gol atmakta yetersizlikler göstermiş ve Ankaragücü maçı öncesinde çekinceler oluşturan yönüydü.
 
Ligin başlangıçları süprizlere fazlasıyla açıktır. Şu ana kadar oynanan maçlarda da beklenmedik sonuçlar alındı. Ankaragücü karşısında da Konyaspor’un galibiyeti yüksek beklenti idi. Maçın golsüz berabere bitmesi bu bakımdan beklenmedik sonuçtu.
 
Maçta Konyaspor’un bariz bir hakimiyeti vardı. Oyuna hükmeden galibiyete yakın oynayan taraftı. Kondisyon olarak da rakibinden üstündü. Sahanın her yerinde rakibine üstünlük sağlayan Konyaspor gol atma konusunda yetersiz kalınca beraberliği bozamadı.
 
Konyaspor’un gol atamamasındaki neden sadece Konyaspor değildi. Özellikle Pazdan ve kalecileri Korcan yaptıkları yerinde müdahalelerle çok sayıda golle sonuçlanacak pozisyonun gole dönüşmesini engellediler.
 
Her şeye rağmen yine galip gelebilecek Konyaspor vardı. Bajiç’in çok kötü performansı, sahada hareketsiz kalması, sanki ayaklarında ağırlık bağlı tarzındaki mücadelesine alışık olduğumuz mücadeleci oyunundan uzak bir Ömer Ali performansı ve gününde olmayan Jevtoviç’i eklediğimizde galibiyet zorlaşıyor. Bajiç veya Ömer Ali’den biri bildiğimiz performanslarını sergileselerdi Konyaspor’un galibiyeti yüksek ihtimaldi.
 
Miloseviç takımın en iyisiydi. Topu taşıması, pas alışverişleriyle oyunu yönlendirmesi, çektiği şutlarla rakip kalede etkili olmaya çalışması, sürekli defansa koşarak yardım etmesi ile sahanın neredeyse har yerine yaydığı mücadeleci oyunu ile bu sezon iyi bir Miloseviç izleyeceğimizin işaretlerini verdi. Bu kadar koşu ve mücadele bir yerde Miloseviç’i yoracaktı ve yorulunca Aykut Kocaman oyundan aldı. Skubiç ve Jönsson Konyaspor adına performansını beğendiğim futbolculardı.
 
Konyaspor’un oyununda önceki sezonlardan farklı bu maçta gördüğüm değişik etkinlikler vardı. Her iki kanadı da etkili kullanmaya çalışan Konyaspor vardı ki tehlikeli atakların başlangıcı sol kanattan gelen topların sonucunda gerçekleşti. Önceki sezonlara göre uzaktan şut atma girişimi oldukça fazlaydı. Orta sahayı daha hızlı geçmeye çalışan bir Konyaspor vardı ve rakibin çıkışında pas arası yapıp rakipten top kapma etkinlikleri dikkat çekiciydi.
 
Ankaragücü karşısında alınan beraberlik Konyaspor adına bir kayıptır. Kötü bir sonuçtur. Dünyanın sonu da değildir. Takımın başında transferdeki düşünceleri ile, oynatmaya çalıştığı oyun tarzı ile, Konyaspor’u getirmeye çalıştığı hedefleri ile, takımın içinden çıkan genç oyuncuları takıma kazandırma çabası ile, alt yapıdan gelecek yeteneklerin ilerleyen yıllarda takıma kazandırılmaya çalışılması düşüncesi ile fazlasıyla güvendiğim, her zaman güveneceğim Aykut Kocaman var. Konyaspor’un en büyük kozu Aykut Kocaman olacaktır.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English