Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'un galibiyet alerjisi var

24 Wednesday 2024

Gaziantep takımın etkili futbolcularından yoksun olması Konyaspor adına büyük avantaj oluşturmuştu. Konyaspor'un maçtan galibiyetle ayrılacağına dair yüksek bir beklentim oluşmuştu.


Maç başladığında sahada net gözüken her iki takımında oyuna etki edememesi ve kaliteli ayakların yokluğunun oyun kuramamada etkisini fazlasıyla hissetirmesiydi.


Orta sahada verilen mücadeleler,  başlangıcında etkili atak görüntüsü olan etkinliklerin türlü beceriksizliklerle ya etkisizliğe dönüşen sönük bir bitişe ya da daha başlarda anlamsızca yok oluşuna tanık olduğumuz durgunluğa ve hareketsizliğe dönüşüyordu.


Sahada iki takım vardı ki ben beceriksizim yok ben senden daha beceriksizim yarışındaydı. Bu da futbol ve oyun kalitesinin fazlaca aşağılarda kalmasına neden oluyordu.


Konyaspor'un deplasmanda rakibini bu kadar eksik ve zor durumda yakalaması büyük fırsattı. Biraz daha galibiyete inanan, rakibinin bu zor durumunun farkına varıp galibiyet için planlama yapan Konyaspor için galibiyet olasılığı çok yüksekti. Buna karşılık beraberliği yeterli gören bir anlayış galibeyetin önündeki en büyük engeldi. O kadar ki haydi sizi galip sayalım deseler olmaz olmaz biz beraberlik istiyoruz diyecek bir Konyaspor vardı.


Tüm bunların yanında son dakikalarda bırakın bu maçı bu sezonun en organize atağını geliştiren ve sezonun en net pozisyonuna giren Konyaspor galibiyete çok yaklaştı. Ne yazık ki bu uygun atağın sonu çok rahat pozisyonda topu üst direğe nişanlayan Soner'in ayaklarında heba oldu. 


Olabilir... Futbolda böylesi durumlarda var demeliyim normal şartlarda... Konyaspor'un durumu bunu dememe engel... Konyaspor'un durumu normal şartlar değil... 


Yine de (çoğu futbolcular fiziksel yetersilik gösterse de) biraz daha güçlenen Konyaspor var. Ne oynadığını anlayamadığımız Konyaspor"dan beceriksizliklerden dolayı verimliliğe dönüşemeyen ama bir oyun planı gösteren Konyaspor'a geçiş başladı.


Nzonzi son maçların en büyük kazanımı... Oyun planının oluşmaya başlamasındaki ana etken de Nzonzi'nin yükselen performansı. Sahada oyun lideri olarak belirmeye başlaması da başka artı bir durum..


Konyaspor son üç maçtan üç galibiyet alabilirdi. Bu da sıralamada Konyaspor'u çok üstlere taşır ve mevcut pozisyonun getirdiği sorunları çözmüş olurdu. Sezon sonuna kadar yaşayacağımız stres ve sorundan üç maçta kurtulma fırsatını transferlerin zamanında yapılamaması nedeniyle ıskaladık.


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English