Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'un Amir'i Var

07 Kasım 2022
Trabzonspor ve Konyaspor maçları genelde yüksek gerilimlerde geçen ve maçı yönetenlerin yaptığı hatalarla Trabzonspor’a avantaj oluşturduklarını gördüğümüz mücadeleler olmuştur. Bu maç için de benzer şekilde geçmesini yüksek ihtimal gördüğüm bir maçtı.Maç başladığında oyuna kötü başlayan, orta sahada etkisiz özellikle Bruno Paz’ın atılan pasları alamadığı veya topları kullanamayıp çabuk kaybetmesinden dolayı rakip sahaya geçemediği arabam.com Konyaspor vardı. Bruno Paz’ın fiziksel yetersizliği defansif zaaflara da sebep oluyordu.

İlk dakikalar için Trabzonspor’un oyun hakimiyetini kurduğundan da bahsedemeyiz. Dağınık bir Trabzonspor vardı sahada fakat arabam.com Konyaspor’un orta sahada etkisizliği Trabzonspor’u arabam.com Konyaspor’un kalesine yakın tutuyordu. Auta giden topun korner olarak değerlendirilmesiyle kullanılan kornerde oluşan penaltı ve Michalac’ın hamlesinde ayağından eline gelen topta verilen penaltı ile Trabzonspor iki farkla öne geçerek beklemediği şekilde bir skor avantajına ulaşmıştı. Yapılan değişikliklerle oyunda çok etkili olamasa da varlık göstermeye başlayan arabam.com Konyaspor, Trabzonspor kalesine yaklaşmaya başlamıştı. İlk yarının sonlarında Mame Diouf gelen topu yumuşak bir hareketle kurtarıp yere düşmeden kombine hareketle çok iyi yere vurup gol atması arabam.com Konyaspor’u maç için yeniden ümitlendirdi.

İkinci yarıda kale çizgisine kadar sürdüğü topu içeriye verdiği pasla Mame Diouf’a ikinci golü attıran Amir, bu golün baş kahramanıydı. Geliştireceği organize atakla gol atma görüntüsü oluşturamayan arabam.com Konyaspor’un gol bulması için bireysel başarılarla olabilecek gol bulma olasılıklarının birinde Diouf, diğerinde amir sahne aldı.

arabam.com Konyaspor kötü oynadığı maçta iki farkla geri düşerek ve kırmızı kartla eksik kalarak berabere kalması sonuç olarak kazanım olsa da oynanan oyun düşündürücü… İki orta saha ve iki kanat oyuncusu eksik arabam.com Konyaspor defansının gayretleri ve Amir’in sırtında buraya kadar geldi. Bu şekilde ne kadar gidebilir? Geçen sezon takım halinde defans yapan Konyaspor vardı ve bu sezon defans işi sadece defans oyuncularına kalmış. Dahası defans oyuncuları ve Amir, diğer aksayan oyuncuların açığını da kapatmak gibi zor etkinlikleri yerine getirmeye çalışıyorlar fakat bu nereye kadar? Konyaspor’un Amiri var ama nereye kadar?

arabam.com Konyaspor’un rakiplerine üstünlük sağlamadaki önemli olgu doğru yerlere yapılan paslardı. Bunun için pas almak için koşan ve alternatif oluşturan, boş alanlarda buluştuğu topla oyunu hızlandıran oyuncuları artık koşarken, doğru yerde bulunurken, boş alanda alternatif oluştururken göremiyoruz. Bu futbolcuların bu hareketsizlikten bir an kurtulmaları gerekiyor. Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hasan Akgül

    Selamünaleyküm hocam.Hakem sizi elimizden aldı.Ellen attığınız golle beraberlik geldi.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English