Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'umu Geri Verin

01 Sunday 2023
Yakın geçmişteki sezonlardaki maçlardan önce iyi oynayan Bjk'ye karşı bile galibiyet beklentisi içinde olurken bu sezon çok kötü durumdaki Bjk'ye karşı maçtan önce galibiyet beklentisi içinde olamadım. Nedeni ise Konyaspor'un altı haftada oynadığı oyun kalitesizliği idi. Başka bir deyişle Konyaspor'un nasıl bir kalitesiz takıma dönüştüğünün tezahürüydü.

İlk yarı iki takımda üretken olamayan, rakip üzerine etkili gidemeyen bir oyun sergilerken oyun üstünlüğü kuramayan iki takımın kalitesiz mücadelesini izledik. İlk yarının uzatma dakikasında çok rahat pozisyonda yakışmayacak beceriksizlikle Bjk takımını öne geçiren golü kendi kalesine attı. Bu maçın sonucuna etki eden en önemli hataydı.

Korkan, çekinen Bjk öne geçmenin etkisi ile cesaret kazanmış olarak ikinci yarıya başladı.

Bjk ceza sahasında penaltı ihtimali yüksek ele dokunmayı hakem görmek istemedi. Peşinden gelişen Bjk atağında Oğulcan'ın sarı kart gerektiren bir faul yapıp üstüne topa tepkili vurunca üst üste sarı kartla kırmızı kart görmesi başka acemice büyük bir hataydı. Bu hata Konyaspor'un teslimiyeti anlamına geliyordu.

Geleceğe yönelik, gelişime açık bir futbolcu olarak Konyaspor'a gelen Oğulcan'ın beklenen gelişmeyi gösteremeyip kısıtlı oynama fırsatı bulması geçmişte kaldı. Konyaspor'da oybayabilcek kaliteli futbolcu yetesizliğinden dolayı Oğulcan'a dahi ihtiyaç olduğu da bugünün gerçeği... Maçlarda olabildiğince oynayıp performansını geliştirmek varken acemice hareketlerle kart görüp oyun dışı kalmanın elle tutulur tarafı yok.

Devamında ikinci golü bulan Bjk başka gol için çok da istekli olmadan sadece maçtan galip ayrılmayı tercih etti.

Konyaspor'daki kalitesizliğin temelleri transfer döneminde atıldı. Bir el geldi ve Konyaspor nasıl kalitesiz hale getiririm diye çabaladı sanki. Bir taraftan futbolcular gönderildi diğer taraftan gidenlerin yerine nasıl kalitesiz futbolcu alırım çabasında olan bir el... 

Moreno hariç sekiz yeni futbolcu katıldı. Sekiz futbolcudan sadece kaleci bir parça kabul edilir. O da iyi olduğu için değil kötü olmadığı için ki sayılabılecek eksi yönleri var. Zaten sekiz futbolcudan üçünün on birde başlaması kabülün göstergesi. Oynayanların da iyi performans göstermediği ortada.

Lig başladığında kötü oynayan bir Konyaspor vardı. Hatta ligin en durağan en kalitesiz oynayan takımı ifadesi yanlış olmaz. Yedi haftada gelişmek yerine oyunu geriye giden, maçtan maça kalitesi gittikçe düşen bir Konyaspor görüyorum. Korkarım ki önümüzdeki maç daha da kötü Konyaspor olacak...

Transferdeki kalitesizliğe bir de şöyle bakalım sağ kanat için oyuncular alınmış fakat stoperi sağ bek, sağ beki sağ açık oynatıyorsun. Aynı mevki için Cicaldau ve Yunus'u alıyorsun ikisi ile de oyuna başlayamıyorsun. Süre aldıkları dakikalardaki vetimsizlikleri de ortada. İkisini toplasan bir adam etmiyor.

Teknik direktörün hafta içi açıklamasında genç futbolcuların gelişmeye ihtiyacı olduğu, çok çalışmaları gerektiği minvalindeki düşüncelerini öğrenmiş olduk.

Bu düşünce doğrudur veya yanlıştır gibi bir kanaate varmadan genç futbolcular ve alt yapı ile ilgili samimiyetsizlik ve tutarsızlık olduğu kesin... Yaz kampının yıldızı olarak açıklanan futbolcular için tam tersine keskin bir değişkenlik gösteren düşüncelerin birkaç ay sonra dile getirilmesini üstüne basarak yeniden tekrar ediyorum samimiyetsizlik ve tutarsızlıktan başka izahı olamaz. Bu samimiyetsizlik ve tutarsızlığa yönetimi de dahil etmemek mümkün değil.

Genç futbolcular oynasın kesin başarılı olacaklar iddiasında değilim. Fakat gelişmeleri için oynamaları gerekiyor. Hele bu kalitesiz futbolculara rağmen oynatacak cesaretin olmamasının izahı yine samimiyetsizlik ve tutarsızlık olacaktır.

Şu soruyu sormak gerekir. Transferleriyle, yönetimiyle, maç hazırlıklarıyla bu kadar başarısız olmayı nasıl başardınız? Başarısız olmak için özel gayret gösterilse bu kadar olamazdı. Konyaspor'u iyi günler beklemiyor.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English