Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Ruhu Geri Dön

29 Saturday 2022
Son haftalardaki kötü gidişatın durdurulması adına ihtiyaç olan galibiyetin alınması önemli bir hâl almıştı Kasımpaşa maçı… Beklenti mutlak galibiyetti.

Maç başladığında beklentilerin uzağında, gol için verimsiz bir mücadele gerçekleşti. Her iki takımda istediklerini yapamıyor, oyunu istedikleri gibi yönlendiremiyorlardı. Her iki takımda rakip ceza sahasına etkili giremiyor gol beklentilerinin uzağında bir mücadele sergiliyorlardı. Mücadele de üretkenliğin uzağında rica etsem bizim için kendi kalenize gol atar mısınız kıvamında gol atabilmeye inanmışlığın çok uzağında oyunlar gerçekleşti.

İkinci yarının başlarında sahada en çok güveneceğimiz futbolculardan Sehiç’in görülmesi çok güç ikramıyla Kasımpaşa öne geçerken gol beklentisinin olmadığı mücadelede arabam.com Konyaspor için yine istenmedik sonucun oluşma ihtimali fazlasıyla yükselmişti.

Soldan gelişen atakta İkpeazu, Guilherme’nin birlikte oluşturdukları etkinlikler Guilherme’nin vuruşu ile gole dönüşmesi heyecan oluştursa da saha da attıkları golden sonra gerginlik peşinde olan Kasımpaşalı futbolcuların oyununa teslim olup oyunun sık sık kesildiği, ritminden uzaklaştığı mücadele tasvip edilmeyen görüntülerle son buldu. 

Rakip kötü oynadı. arabam.com Konyaspor da kötü oynayan rakibinden galibiyet alamayacak kadar kötü oynadı. Artık kanatları işlemez hale gelmiş bir oyun oynanmaya başladı. Oyunu  genişletmek adına çizgilerde topla buluşan oyuncular çizgide sıkıştırılıp etkisizleştiriliyor. Kanat oyuncularının adam eksiltememesi rakiplerin işini kolaylaştırıyor. Kanat etkinliklerini çeşitlendirmek şart. Başta kanat oyuncularının ben yapamam sen yap tarzı topu bek oyuncularına teslim ederek sahadan silindikleri tarzdan uzaklaşmaları ve sorumluluklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Diğer oyuncuların kanattan top gelmesini beklemek yerine kanatlara yanaşıp hareketlilik getiren paslaşmalar yapıp rakip ceza sahasına uzaktan orta yerine pas oyunları ile yerden oynayarak girmeyi denemeli.

Rakibin sertliğinden yılan ve çekingen oynayarak oyuna tam giremeyen oyuncuların bu durumunu rakip kadar fiziki güçte olmamalarına bağlıyorum. İstenen oyunun gerçekleşebilmesi için fiziki güç olmazsa olmaz birinci şart. Çoğu başarıyla sonuçlanmayan girişimlerin nedeni de bu fiziki yetersizlik olarak görüyorum.

Bir maçtan daha isteği oyunu oynayamayarak, istediği sonuçları alamadan ayrılan arabam.com Konyaspor var. Futbolculara eleştiri manzumesi yazsak da bir anlamı yok. Yalnız şu var ki kendi oluşturdukları bir Konyaspor olgusu vardı ve bu olguyu kendi elleriyle yıkıyorlar. Ya da Konyaspor ruhu nerdeysen geri dön… Selam ve dua ile..

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • İlhan

    Mehmet bey bazen o kadar felsefe yapıyorsunuz ki yazınızdan hiç bir şey anlamıyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English