Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Kendine Yenildi

11 Sunday 2021
Hafta içi Ankaragücü karşısında galibiyet beklediğimiz Konyaspor, sahada yorgun ve durgun bir oyun sergilerken geriye düştüğü maçtan rakibinin bir kez boşluk verdiği maçta attığı golle beraberlikle maçı sonuçlandırarak mağlup olmama teslisli vermişti.

Sivas karşısında aynı durgunluk ve yorgunluk görülecek mi düşünceleri Konyaspor’un maçta neler yapabileceği konusunda fikir yürütmemi zorlaştırıyordu. 

Maç başladığında denk güçler mücadelesi gerçekleşeceği görüntüsü oluşur gibi olsa da  Konyaspor’un ataklarında sonuca yaklaştıracak paslarda basit hatalar yapması, rakip kaleye etkili gidememesine sebep olurken Sivasspor’un oyunda daha istediklerini yapan taraf yapıyordu.

Sivasspor istediği pozisyonları üretememesine karşılık üç gol bulmayı başardı. Bulduğu üç golün de temelinde Konyasporun hataları vardı.

İlk golde yapılan ortaya Sehiç hiç hamle yamasa top ya Konyaspor defansında kalacak ya da dışarı çıkacaktı. Yaptığı hamle yetersiz olunca Yatabere’ye kolay bir gol atma fırsatı veriyordu.

İkinci golde baskı altında, kaleye yakın bölgede paslaşma abartılıp top uzaklaştırılamayınca topu rakibin kapması ve defansın dengesiz yakalanması ile rakibe tanınan bir gol fırsatı daha oluştu.

Üçüncü golde ise rakipten gelen topu çok rahat pozisyonda hakim olacakken duruşunu ayarlayamayan Diomande dengesini kaybetmesi ile rakibine top hakimiyetini ve pozisyon üstünlüğünü vermesinin ardından yaptığı müdahale ile üçüncü golün atılmasına neden olan penaltıya sebep oldu.

Hatalar rakibin zorlaması ile oluşabilir ama yenilen üç golde de yapılan hatalarda rakibin zorlamasından ziyade yanlış kararlarla yapılan hatalar veya sakarlıktan geldi. Konyaspor futbolcularının kendi basit hatalarıyla rakibin gol atmasına katkıda bulunması söz konusuydu.

Konyaspor düşmemek adına rahatladığı dönemde rahatlık fazlasıyla abartılmış gözüküyor. Bu abartı böyle devam ederse rahatlığın bozulduğu haftalarla buluşmamız hızla gerçekleşecektir. Puanın 46 olduğunu görmeden oluşacak gevşeme stresli maçlara neden olacaktır.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English