Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Kazanmayı Hak Etmedi

24 Şubat 2019

Konyaspor’un 23. haftadaki rakibi Hikmet Karaman ile birlikte oyunu geniş alandan dar alanda oynamaya taşıyan, bu oyun tarzıyla kaybetmeyen Kayserispor’du… 

 

DiagneJönssonHurtato, Ömer Ali gibi sakatlıkları bulunan oyuncuların üzerine Jahoviç de kart cezalısı olarak oynamayacak olmasının yanında hafta içinde Yatabare’nin sakatlığı da eklenince ilk on biri oluşturma da santraforu kalmamış bir Konyaspor vardı. 

 

İleri uçta elinde tek Mücahit kalmış olması, nerdeyse hiç oynamaması ve tecrübesiz olması, önceki sezonlarda 4-6-0 dizilişiyle oynamış, bununla da istediği sonuçları almış olması Mücahit’in yedekte kalmasına ve Amir’in ilk on birde oynamasına neden oluyordu. Aykut Kocaman’ın tercihlerinde…Olası beklenmedik durumda gerek görülürse Mücahit’in hamle için saklanması mantıklı bulunabilecek bir tercihti. Dahası Konyaspor bu maçı yedek kulübesine ihtiyaç duymadan mevcut on bir ile kazanılacak şartlara taşımalıydı. Bu şartlarda duran toplardan sonuç almak en önemli etkinlik olması muhtemeldi.

 

İlk yarıda Konyaspor’un santraforsuz oynamanın gereği topu yerden oynama, garanti pas oyunlarıyla rakip kaleye yüklenme tercihi vardı. Konyaspor’un böyle oynama ihtimaline karşılık Kayserispor baskılar yaparak rahat paslaşma imkanı vermeyerek pas bağlantılarını kesmek, kendi ceza sahalarında daha çok adamla bulunup Konyaspor’un ceza sahasına girmesini engellemek ve kaptığı toplarla hızla Konyaspor kalesine gelip gol aramak gibi bir düşüncesi ardı. 

 

İlk yarıda gol olmasa da amaçladığı oyunu daha başarıyla uygulayan Kayserispor’duKonyaspor’un ataklarını kalabalık savunarak ceza sahalarını sıkı bir korumaya alırken, kaptıkları toplarla oldukça tehlikeli ataklar oluşturdular. Bu atakların ikisinde Zuta ve Ali Turan faul yaptıkları için sarı kart görürken diğerini ise Skubiç, topla rakip arasına girerek önledi.

 

İkinci yarıya etkili başlayan Konyaspor kalesinde etkili gol fırsatları oluşturmaya başlayan Kayserispor’du. İlk iki fırsatı kaçırırken Konyaspor ceza sahasına kendi sol kanatlarından gönderilen topu Deniz,defansın da takip etmeyi unutmasıyla kaleye yönlendirdi. Topa Filipoviç’in teması da  oluncaSerkan’ın hareket yönünün tersine giden top Kayserispor golü oldu.

 

Artık gol için baskılı bir oyun oynama zorunluluğu olan Konyaspor ve karşısında skora sahip çıkacak, direnci iyice yükselmiş, kalesinde gol görmemeyi öncelik alan Kayserisporvardı. KonyasporKayserispor kalesine gelip baskı kurar gibi gözükse de bu Kayserispor’un orta sahada sıkı baskı yapmayı bırakarak göstermelik bir savunma yaparken ceza sahalarını daha kalabalık ve sıkı savunmaya geçmelerinden kaynaklıydı.

 

Konyaspor niye mağlup oldu? Konyaspor’un oyunu istediği gibi oynayamamasından ziyade Kayserispor’un Konyaspor’a istediği oyunu oynamasına izin vermemesinin daha etkili olduğunu söylemek mümkün. Konyaspor’u daha iyi analiz etmiş, pas oyununa karşı doğru önlemlerini almış ve kalesini Konyaspor’agöstermeyen Kayserispor vardı. İkili mücadelelerde üstünlük sağlayan Kayserispor oyun üstünlüğünü de bariz bir şekilde eline geçirdi. Tüm maç boyunca oyun Kayserispor’un istediği şekilde oynandı.

 

Kayserispor’un ceza sahası savunmasına karşısında şaşkınlık yaşayan ceza sahasına top göndermekte cesaret gösteremeyen  futbolcular vardı. Gol için Fofana’nın yeteneklerine ve hızına ümit bağlansa da Kayerispor buna da önlem almıştı ve Fofana’yıetkisizleştirdi. Bir de Skubiç etkinlikleri ile yakalanabilecek pozisyonlar olabilirdi fakat Konyasporlu futbolcular ya Skubiç’igörmediler ya da etkili şekilde topla buluşturamadılar.

 

Duran toplardan ve uzaktan atılan şutlarla gol bulmak olabilirdi bir başka alternatif ama bunlarda hiç mümkün değildi. Geriye kalan Kayserisporlu futbolcuların hata yaparak ikramda bulunmasıydı ki bu da hiç mümkün görünmüyordu. 

 

Kayserispor bariz bir şekilde üstünlüğünü kurduğu ve rakibinin tüm etkinliklerini bertaraf ettiği maçta haklı bir galibiyet almış oldu.

 

İlk yarının uzatma dakikalarında Umut’un yaptığı fauldeSkubiç’in baldırına basması var. Kırmızı kart verilmedi. VAR’dadevreye girmedi. Bunlar doğru kararlardı da… Pozisyona sarı kart verilse kimse aksi bir şey söyleyemezdi. Mesele bunlar değil zaten… Umut’un yaptığı hareket Jahoviç’in kırmızı kart görmesine sebep olan hareketten daha sertti. Ve Jahoviç o pozisyonda VAR’ın fazlaca ve defalarca ısrarları ile verildi. Fırat Aydınus’ta korkup kartı verdi. Bu karar Konyaspor’u sadece Fenerbahçe maçında etkilemedi. Belki de Kayserispormağlubiyetinin temelleri bu kararla atıldı.

 

Her türlü yönüyle bazı takımların alınan kararlarla sürekli haksız kazanç elde ettirildiği buna rağmen haksızlığa uğramış rolünü uygulamaktan çekinmedikleri ve çekinmeyecekleri böylesi adaletsiz bir ligde Konyaspor’un da haksızlığa uğramaya devam edeceği bir futbol ikliminin kolay kolay kaybolmayacağı gerçeği ile Konyaspor yılmadan mücadelesine devam etmelidir.

 

Arka arkaya iki maç evinde maç yapacak olan Konyaspor’unsıralamada ve Avrupa kupalarına katılmada yakalayacakları önemli avantaj ıskalanmış oldu. Konyasporlu futbolcuları Avrupa kupalarına katılmak isteyen bir takımın futbolcusu arzusunda görmedim.

 

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English