Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor İstediğini Aldı

16 Sunday 2016
Atiker Konyaspor üç haftada yapılacak beş maçın ilkinde Başakşehir ile karşılaştı. Bu beş maç öncesinde tüm maçları kaybetme olasılığı çekintilere sebep oluyordu. İhtimali düşük olsa da tüm maçların kazanılması büyük bir ivme katacağı aşikar. Hatta maç kaybetmeden bu süreci tamamlamak da kabul edilebilir bir durum olsa gerek.

Başakşehir maçı da Başakşehir takımı ağır bassa da üç ihtimale açık bir maçtı. Atiker Konyaspor her ne kadar beklentilerin altında kalsa da geçen sezondan dolayı oluşan hedeflerin getirdiği güdüleme teslim olmayan ve galip gelme olasılığını canlı tutan bir takım olması galibiyet beklentilerinin nedeni olsa gerek.

Maçın tamamına bakarak Atiker Konyaspor için net bir şekilde beraberlik için karşılaşmaya çıktığını söylemek mümkün. Kendiliğinden gelen galibiyete, maç içersinde oluşan şartların getirdiği galibiyete kimse hayır demez zaten.

İlk yarıda oldukça denk bir mücadele vardı. Gol yollarında her iki takımda hiç üretken olamadı. Atiker Konyaspor adına Meha’nın kalecide kalan uzaktan şutu, Başakşehir adına da Mehmet’in dışarı giden kafa şutu vardı sadece.

İkinci yarı daha istekli oynayan Başakşehir ve beraberliği korumaya çalışan Atiker Konyaspor vardı. Oyun Atiker Konyaspor yarı sahasında oynansa ve Başakşehir  oldukça etkili ataklar düzenlese de bu da kaçar mı diyeceğimiz netlikte gol pozisyonu oluşturamadılar. Golü de birbirinin düşüncelerini okuyamayan Atiker Konyasporlu futbolcuların topu uzaklaştıramamaları Mehmet’e net bir pozisyon oldu ve gol geldi.

Hemen arkasından Bajiç ile gelen gol sadece bir gol olmasa gerek. İkinci yarıda girilen tek pozisyonda atılan golle alınan beraberlik kazanılan bir puan, Bajiç adına kazanılan bir özgüven, önümüzdeki haftalar için kazanılmış direnç olsa gerek… Maç beraberlikle sonuçlandığında  Atiker Konyaspor’un istediğini almış olduğunu söyleyebiliriz.

Hücum ederken ve savunma yaparken dönen topları almakta üstünlük yine rakip takımdaydı. Bu yönlü sorunlar hala devam ediyor.  Pas oyunlarının galip gelinen  Adanaspor maçından daha iyi yapıldığını söylemek mümkün… Fakat hala pas kalitesinin artmasına ihtiyaç var. Verilen paslar hala sert. Bu da zaman kaybına ve ileriye istenildiği gibi çıkılamamasına neden oluyor.

Geçmiş maçlarla birlikte düşündüğümüzde zorlu haftaları aşmak adına Aykut Kocaman’ın yirmiye yakın ilk on birde oynayabilecek futbolcu potansiyeli oluşturduğunu söyleyebiliriz. Güç kaybının ve sakatlıkların getireceği olumsuzlukları bu futbolculara arasında yayarak takımı diri tutma çabası içinde olduğunu söyleyebilirim.

Maçın ilk yarısında gerçekten çok iyi maç yöneten bir hakem vardı. İkinci yarının başlarında Mehmet Uslu’nun koluna dokunan topu penaltı olarak değerlendiremeyen, akabinde yönetiminde belirgin kötüye giden bir yönetim gösterdi. Atiker Konyasporlu futbolculara yapılan bazı net faulleri vermezken Başakşehirli futbolcuların baskısından etkilendi. Yine de diyebilirim ki Atiker Konyaspor’un bu sezon oynadığı maçlarda gördüğüm en iyi hakem performansıydı.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English