Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor güven tazeledi

18 Saturday 2020
Sezonun ilk yarısında beklenmedik sonuçlarla hiç istemediği bir konumda olan Konyaspor, ikinci yarısına yeni ümitler ile başlamak isterken rakibi düşme ihtimali en yüksek takımlardan Ankaragücü ile karşılaşacaktı. Puan sıralamasındaki yeri itibari ile düşme ihtimalini hisseden takımlardan biri de Konyaspor olunca maçın önemi fazlası ile artıyordu. Konyaspor’un en azından kaybetmesi gereken, mağlubiyet durumunda ise sorunların çokça derinleşeceği ve ileriki günlerin daha zorlaşacağı bir maçtı. Bir yönü ile kırılma maçlarından biriydi.

Potansiyellere bakıldığında Konyaspor’un kazanabileceği bir maç olmasına rağmen rakibin inatçı, maçtan hiç kopmayan yapısı ve üst noktada mücadele etme çabası Konyaspor’a karşı rakibin sorun oluşturacak yönü olarak gözüküyordu.

Maç öncesinde merak edilen kampın maça nasıl yansıyacağı ve oynarsa yeni transfer Thuram’ın takım içinde nasıl bir performans göstereceğiydi.

Maça Konyaspor daha etkili başladı ve oyunda ilk yirmi dakika bariz üstünlüğü vardı. Bu dakikalarda rakip kalede üç etkili pozisyon bulsa da gole ulaşamadı. İlk yarıda kalan dakikalarda oyun daha dengeli olsa da oyuna hükmeden taraf yine Konyaspor’du.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf Ankaragücü takımı olsa da üretkenlikten uzak bir mücadele sergiliyordu. Bu dakikalarda her iki takımında daha sıkı defans yapma düşüncesi ile mücadele etmesi pozisyonların üretilememesindeki ana sebepti.

Konyaspor, oynadığı oyunla maçı kazanma amacıyla geldiğini belli ediyordu Ömer Ali ile net bir fırsatı gole dönüştüremese de maçı kazanabilme olasılığını güçlendiriyordu.

Kendi yarı sahasının orta sahaya yakın bölümündenbsp; Selim’in kazandığı hava topunu kafa ile topu Jönsson’a kazandırması ile başlayan atak, Jönsson’un Miloseviç’e , Miloseviç’in Bajiç’e verdiği paslarla devam etmesi ve Bajiç’in sağındanhızla koşarak gelen Shengelia’ya yaptığı asist gole dönüştüğünde dakikalar 90+2’yi gösteriyordu.

Ankaragücü maç boyunca iki pozisyon üretebildi. Golden sonra duran toptan gelen topa İlhan’ın kafa ile vurduğu şut yakaladıkları en etkili pozisyondu ve Konyapor adına her şeyi berbat edebilirdi. Bu pozisyonda da Serkan yaptığı güzel kurtarışla galibiyete katkı vermiş oldu.

Maçın bana göre en iyisi maç içinde sergilediği üst düzey mücadele ve takımın enerjisinin artmasındaki katkısı ile Jönsson’du. Alper ise rakip saha içine yaptığı etkili ortalar ile dikkat çekti.

Kaliteli transferlerin beklendiği arada sadece Thuram’ı transfer edebilen Konyaspor’da diğer transferlerin yapılaşamayışının sorgulaması mağlubiyet halinde çok daha sertleşecekti.nbsp;

Thuram ise bu maçta çok faydalı olabileceği izlenimleri oluşturdu. Öyle uçacak- kaçacak, bol gol ve asist katkısı yapacak bir görüntüsü yok. Hatta basit pozisyonları gole dönüştüremeyecek son vuruşu arızalı bir futbolcu görüntüsünde.

Thuram’ın hava toplarında etkili oluşu, gelen zor topları dahi iyi kontrol edip çabuk kontrol altına alması ve aldığı topları doğru yerlere göndermesi ile topun Konyaspor’da kalmasını sağlaması ve atağım doğru gelişmesindeki etkinlikleri Konyaspor’un oyunda etkinliklerini artıran en önemli özelliği idi.

Rakibe önde yaptığı etkili baskılarla rahat oyun kurdurtmaması, güçlü bir fiziğe sahip olması, inatçı yapısı ile kaybettiği topları geri kazanma arzusu Konyaspor’da bir forvetten beklenebilecek özelliklerdendi.

Thuram bu özelliklerinin yanında rakip defans için tehdit oluşturacak, ilk yarıda rakip defansı bozamayan Konyaspor’un yerine rakip defansın geniş alanlar bıraktığı ve bu sayede Thuram olmasa bile geriden gelenlerin fazlaca gol attığı maçlar izleyebileceğiz. Bundan dolayı Bajiç’in ve diğer kanat oyuncularının gol sayılarının sezonun ikinci yarısında arttığını görmek şaşırtıcı olmaz.

Thuram oyunda sadece ofansa değil defansa da büyük katkı verdi. İlerde tuttuğu toplarla takımın ilerde çoğalmasını, rakip üzerinde baskı oluşturmasını sağlarken, geriye topların çabuk dönmemesinden dolayı sahaya doğru yerleşen, rakip atakları karşılama konumunda olan ve enerjik bir defansın oluşmasını sağladı.

Kısacası Konyaspor oyunlarında santrafor oyunları önemli yer tutar ve oyun düzeninin doğru işlemesinde etkilidir. Thuram bu anlamda Konyaspor oyununa tam uygun olan bir yapıda olduğunu gösterdi. Futbolseverlerin hayalindeki golcü tanımına uymasa da Konyaspor oyun yapısına fazlasıyla uyum sağlayacak ve fayda sağlayacak bir futbolcu…

Konyaspor düşmemeye oynayan bir takım olarak ilk yarısını kapattığı sezonun ikinci yarısına düşmemeye oynayan Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetle müthiş bir başlangıç yaptı. Yeniden bir güven tazelemesi yaptı. Ama bunun yeterli olmayacağını herkes bilir. Bu maç arkasından gelecek galibiyetlerle anlam kazanacaktır.

Sezonun ilk yarısında Konya’da Ankaragücü ile oynanan maçta güçlü dostluk temelleri atılmıştı. Bu maçta da bu güçlü dostluk taraftarlar arasında devam etti. Hiçbir sorun yok ve herkes bundan memnun… Bundan tek memnun olmayan ise Ankara emniyeti. Görevi deplasman takımı taraftarının güvenli ve sorunsuz şekilde maç izlemesini sağlamak olan emniyetin görevini taraftarları maça geç almak, gaz sıkmak ve taraftarları tartaklamak şeklinde kullanması şaşırtıcıydı. Hangi akla, neye hizmet ediyordu anlam vermek mümkün değildi. Bu olay Ankaragücü ve Konyaspor taraftarları arasındaki dostluğa bir zarar vermemiştir. Sadece Ankara emniyetinin ayıbı olarak hafızalardaki yerini almıştır.

Selam ve dua ile…

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • İrfan

    Zaten takım ağırlıklı olarak 10 kişi ile defans yapıyor.Bu takıma golcü lazım.Gol atacak adam lazım. Defans yapan zaten 10 kişi var.Takım zaten 90 dakika defans yapıyor.Yani sorunumuz defans yapmaktamı? Azmı defans yapıyoruz yani?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English