Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor gibi...

16 Monday 2019
Sezona beklentilerin üzerinde iyi başlayan ekiplerden biri de Denizlispor idi. Bu iyi başlangıçta 16 yıl sonra süper ligde yer almanın getirdiği arzulu oyun, ilk üç haftada üzerine gelen rakiplerininnbsp; bıraktığı geniş alanları Rodellega’nın liderliğinde etkili kullanması, özellikle sol kanadını etkili kullanarak rakip kaleye hızlı gidebilerek pozisyon üretmeleri gibi etkenlerin yanına gol yemeyen kaleci başarısını sayabiliriz.

Maç öncesinde Konyaspor’un Denizlispor’un başarılı olduğu bu etkinliklere ters bir takım olacağını, Denizlispor’un geniş alanlar bulamayarak istediği oyunu oynayamayacağını varsayarak Konyaspor’un maçı kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünmüştüm. Konyaspor’un galibiyetini engelleyecek etkenin hatalı gol yemesi ihtimali olacağını düşünmüştüm ki bu gerçekleşmedi.

Konyaspor’un savunma hattını bu kadar ileride kuracağını ve topla bu kadar fazla oynayacağını düşünmemiştim ama bu oyunu etkili oynadı, rakibi bezdiren paslaşma serileri ile oyuna hükmeden, rakibine boş alanlar bırakmayan oyun anlayışıyla istediğini alarak sahadan ayrılan takım Konyaspor oldu.

İlk yarıda denk takımların mücadelesi şeklinde geçen mücadelede Konyaspor daha fazla tehlike oluşturduğu görülse de Denizlispor’un Rodellega ile bulduğu iki pozisyon daha net ve daha tehlikeli idi.

İkinci yarıya başlarken atanın kazanacağı görüntü hakimdi. Rakip kaleye daha etkili gelen, daha fazla atak düzenleyen Konyaspor Miya ile golü bulunca galip gelmek için çok büyük bir adım atıyordu.

Miya için maçtan önce bu maçın yıldızı olabileceği düşüncelerim vardı ki, Miya sonraki hafatalarda oynanacak pek çok maçın yıldızı olabileceğinin işaretlerini de verdi.

Miya’yı rakiplerine göre avantajlı kılan yanı topun nereye düşeceğini açık ara önce tahmin edişi. Mücadeleci yapısı ve mücadele etmedeki arzusu ile bu lige çok uygun bir futbolcu. Ayaklarının düzgün olması, topla ilişkilerindeki becerisi, topu alıp rakip kaleye yüzünü hızlı ve ustaca dönüşü, pas alış verişlerindeki isabet ve takım oyunu oynama isteği belirgin özellikleriydi. Bu özelliklerinin yanında Konyaspor için büyük katkı sağlayacağı önemli özelliği rakip kaleye 18 – 20 metre uzaklıktan etkili şutlar atabiliyor oluşu… Uzun zamandır rakip ceza sahası yakınlarından şut atan oyuncu yokluğunu giderecek olması Miya’yı daha da değerli kılıyor. Bütün bunların yanına savunmaya gayretli ve etkili şekilde yardım etmesini eklemek mümkün.

Konyaspor, golü bulduktan sora sabırlı bir şekilde, ayağa net paslarla, topu uzun pas serileri ile hakimiyetinde tutarak süreyi eritip kalesini etkili savunma ile koruyarak gol yemeden maçı tamamlama düşüncesi tuttu. Konyaspor, Konyaspor gibi oynadı. Attığı gole sahip çıkan, skoru korumasını bilen karakterini sahaya yansıtarak kazanmayı başardı.

Daha net pozisyonlar oluşturma, skoru artırma fırsatları olsa da bu yönde çok istekli olmayan, yaptığı girişimleri de gereği gibi değerlendiremeyen Konyaspor vardı. Bunda Bajiç’in hazır olmaması, futbolcuların yorgun oluşunun etkili olduğu düşüncesindeyim. Hazır hale gelen Bajiç ile birlikte Konyaspor’un daha etkili bir takıma dönüşeceğine inanıyorum.

Konyaspor’da en olumsuz bulduğum yön ise korner ve duran topların etkili kullanılamaması. Duran topların golle sonuçlanması beklentimden ziyade tehlikeli ve etkili kullanılması. Tehlikeli ve etkili duran top kullanımları zaman zaman gol ve puanlar kazandıracaktır.

Çok çekişmeli geçmeye aday bir sezonun dördüncü haftasını geride bıraktık. Sezon sonu puan sıralaması hakkında fikir yürütmenin zor olduğu bir sezonu yaşıyoruz. Düşecek takımlarla ilgili önceki sezonlar kadar rahat öngörüde bulunamıyoruz örneğin… Böyle bir sezonda ligin başlarında yüksek puanlar toplamanın daha önemli olacağını düşünüyorum…

Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • bayram

    bajiçle zor busene hareketli bi golcü olmalı

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Metin

    Benim Bajiç den hiç umudum yok.Onun yerine Miya oynasa daha etkili olur.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English