Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor geleceğe ümit taşıdı

03 Saturday 2024

İlk yarıda Rizespor karşısında önde iken son dakikalarda yenilen gollerle travmaya giren Konyaspor büyük çöküşe girmişti. Bu maçta alınacak bir galibiyet Konyaspor için çıkışın başlangıcı olabilirdi. Maçtaki mücadeleyi her iki takımında kazanmak istediği, kazanmak için mücadele ettiği bir karşılaşma olarak özetleyebiliriz. Her iki takımında etkili gol pozisyonları ürettiği bol aksiyonlu bir mücadele oldu. Her sonuca açık iki takımında galip geleceği maç golsüz bitti. İlk yarıda topa ve oyuna daha çok hükmeden Konyaspor olurken ikinci yarıda Rizespor oyunu daha çok istediği gibi yönlendirdi.


Her ne kadar gol atamasa da oyununu biraz daha geliştiren, oyunu rakip sahada daha çok oynamaya başlayan, rakip ceza sahasına daha etkili girmeye başlayan Konyaspor vardı. Bunları biraz daha iyileştirerek oyununu birazcık daha geliştirecek Konyaspor için galibiyet beklentilerinin artacağı kaçınılmaz olacaktır. Konyasporlu futbolcular geçmiş maçlara göre daha istekliydi. Bu isteklilik galibiyet için yeterli olmadı fakat kalesinde gol görmemesinin ana nedeniydi. Konyaspor önceki maçlara göre daha etkili, düzenli ve doğru ataklar geliştirdi. Buna rağmen gol bulamamasının iki nedeni vardı. Birincisi ve ana nedeni Cicaldau idi..  Yavaş kalan, topları etkili kullanamayan Cicaldau korkak ve  sorumluluk almaktan kaçınarak oynadı. Etkili olabilecek atakta topu daha ileri taşımak (ki top taşıyabilecek biri değil) ve ileri etkili yere pas atma fırsatı varken genellikle Nzonzi'yi aradı veya geri pas attı. İkincisi ise son vuruşlardaki kalitesizlikti.


Etemi ileri uçta kayboldu ve etkisiz kaldı. Böylece Etemi'yi daha etkili kullanma fırsatıda yok oldu. Sokol'un yerine kesinlikle iyi bir forvet gerekli ama bu maçta yoktu. Öyleyse Sokol ile oyuna başlanıp arkasında Etemi oynardı. Cicaldau'dan sezon başından beri hiç verim alınamadı. Konyaspor için yarardan ziyade zarar getirdi. Böyle bir futbol ukalalığı yapmak tarzım değildir fakat Yunus takıma kalite katıyor diyen teknik direktöre bunları yazmayı ukalalık olarak değil görev olarak görüyorum... Bu sezon en istekli Konyaspor vardı sahada. Bu da iyi oyun oynama, daha çok pozisyon üretme ve gol yememe olarak kendini gösterdi. Bu nedenler ilerisi için Konyaspor adına ümitleri artırıyor. Gol atamayan, galip gelemeyen Konyaspor'un oyunu gelecek için ümit artırıcıydı... Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English