Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Düşmez Ama!

25 Thursday 2018
Konyaspor yarın (cuma günü) kendisi gibi puan sıralamasının altında kalan Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak. Hedef iki takım içinde kazanmak olacaktır. Konyaspor için alınacak bir galibiyet çok iyi bir sonuç olacak ve gelecek haftalar için önemli ivme kazandıracaktır.
 
Konyaspor için ligin ikinci yarısında birinci öncelikli hedef ligin alt sıralarından kurtulup üst sıralara tırmanmak olacaktır elbette…
 
Konyaspor’un sezonun ilk yarısında topladığı puanlara bakarak ikinci yarısında neleri yapmalı noktasında önemli referans düşünceler oluşturmak mümkün. Toplanan puanların hangi takımlardan alındığına bakıldığında iki önemli olumsuz nokta ortaya çıkıyor.
 
Birinci nokta Konyaspor’un puan sıralamasında ilk on bir sırada yer alan takımlardan sadece iki beraberlik alarak bu on bir maçı sadece iki puanla tamamlaması puan kısırlığındaki ana neden… İlk yarıyı ilk on bir sırada tamamlayan Başakşehir(D), Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş (D), Kayseri(D), Göztepe(D), Trabzon(D), Sivas(D), Bursa, Malatya(D) ve Kasımpaşa(D) takımlarından sadece Malatya ve Fenerbahçe ile berabere kalırken diğerlerine mağlup olan Konyaspor’un ligde kalmak adına ligin ikinci yarısında en az 15 puan toplaması gerekliliğinin olduğunu düşünüyorum.
 
İkinci olumsuz dikkat çeken yön ise ligin ilk yarısında çıktığı  sekiz deplasman maçından sadece bir puan toplayabilmiş olması. İlk yarıda Başakşehir, Beşiktaş, Kayseri, Göztepe, Trabzon, Sivas, Malatya ve Kasımpaşa takımları ile deplasmanda yaptığı maçlardan sadece Malatya ile berabere kalırken diğer maçlardan mağlup ayrılmış. Bu takımların hepsinin yukarıda belirttiğim ilk on bir sırada olan takımlardan oluşması başka dikkat çeken bir yön…
 
Bu iki olumsuz noktaya bakarak Konyaspor’un ilk yarıda topladığından daha fazla puan toplayacağını söylemek mümkün. Bu düşünceyi destekleyecek en önemli unsur ligin güçlü takımları ile Konyaspor’un evinde karşılaşacak olması dolayısı ile ligin üst sıralarında olan takımlardan ligin ikinci yarısının çok daha fazla puan toplama imkanı sunması… Yine ligin zayıf ekipleri ile deplasmanda karşılaşacak olmasından dolayı deplasmandan getireceği puanlarında da hatırı sayılır bir yükselme beklentisi oluşturmak mümkün…
 
Olaya şu gözle de bakılabilir: Ligde kalmak için kırk puan yeterli olacaktır. Konyaspor’a bundan dolayı 25 puan gereklidir. 17 maçta 1,5 puan ortalaması ile oynaması yeterli olacaktır. Panik yapmayan, kendini baskı altına sokmadan maçlara çıkan ve taraftar desteğini çok iyi alan Konyaspor’un bunu fazlası ile çok rahat başaracağına inanıyorum.
 
Bütün bunlara rağmen içinde bulunulan durumu önemseyip bütün olumsuzlukların önüne geçilmesi ve işin şansa bırakılmaması adına Konyaspor yönetiminin gerekli transferleri çoktan yapması, hatta kampa yetiştirmesi gerekirdi. Ama beceremediler. Sadece süslü ve oldukça olumlu demeçler verirken bunu icraate dönüştürme noktasında çok beceriksiz kaldılar. Verilen demeçler karşısında oldukça tutarsız kalınması ve demeçlerle icraatlerin aşırı uyumsuz oluşu taraftarları hem aşırı şekilde yıprattı hem de yönetime aşırı kızgın hale gelmesine sebep oldu.
 
Doğrusunu söylemek gerekirse Mehmet Özdilek’e karşı fazla güvenim yoktu. Bu güvensizliğin kaynağı elbette ki takıma oynattığı oyun ve bundan sonuç alınamamış olmasıydı. Kısacası takımın yapısına, gerçeklerine ters oyun tarzını benimsemiş olmasıydı. Şu anda gelinen noktada benimsediği ve takıma oynattığı oyun tarzının takımın gerçeklerine ve yapısına uygun tarzda, Konyaspor’un güçlü yönlerini ortaya çıkaran etkinliklerde olduğunu görüyorum. Bu ilerisi için bana ümit veren en önemli nokta oldu. Bundan dolayı sezonun ikinci yarısında Konyaspor’un  en önemli artınsın Mehmet Özdilek olacağını düşünüyorum.
 
Yatabare heyecan verecek, tamam işte bu dedirtecek bir transfer değil. Ama Konyaspor’un mevcut eksiklerini giderecek özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum. Hava toplarındaki etkinliği topun daha çok Konyaspor’da kalmasını sağlayacak. İlk yarıda Konyaspor bu yönde önemli olumsuzluk sergiliyordu ve Yatabare bu olumsuzluğa nispeten çare olacaktır. Fiziki gücü ile rakip stoperleri dağıtırken yanındaki arkadaşlarının gol atma oranını yükseltecek. 4-2-3-1 sistemindeki 3’ünde yer alan futbolcuların verimini artıracaktır. Son vuruşlarının kötü oluşu ve çok ofsayta düşmesi olumsuz yönleri… Skorer bir golcü transferinin şart olduğunu da belirtmem gerekir.
 
Orkan da yine Konyaspor’da olmayan özellikleri kazandıracak. Çok kötü duran top kullanan, bu yönde oldukça verimsiz olan Konyaspor’a duran top kullanma özelliği ile bile önemli katkı sunacaktır.
 
Zaten yöneticilerin şu günde yapamadıkları transferlerin ileride ne getirip- götüreceği belirsizliği, uyum sağlayacağı, katkı vereceği noktasındaki belirsizlikler mevcut futbolculara güvenme zorunluluğunu da getiriyor. Buna rağmen kaliteli transferler (ama gerçekten kaliteli) yapılmak zorunda.
 
Konyaspor’un düşmesi gibi bir sorunu yok. Konyaspor’un düşürülmesi gibi sorunlar var. Çözülecek asıl sorun bu…
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English