Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'dan Yukarıya Hamle

06 Monday 2017
Kaybedilmesi durumunda Adanaspor için umutların iyice biteceği ve teslimiyetin başlangıcı olan bir maçtı. Bu durum Atiker Konyaspor için maçı zorlu hale getirse de uzun zamandır alınamayan deplasman galibiyeti için bir fırsat oluşturacak, yeniden tırmanış başlangıcı için hamle imkanı oluşturacak maçtı.

Maçın geneline bakıldığında oyunun gelişimi golü atanın galibiyet adına büyük avantaj yakalayacağı maçtı. Bu imkanı maçın başlarında elde eden Adanaspor’du. Ali Turan’ın basit hatası ile gelişen atakta Atiker Konyaspor’un gol yememesi için bir ihtimal vardı Adanasporlu futbolcuların topu dışarı atması. O tek ihtimal gerçekleşti.

Aslında bu kaçan pozisyon için maçın kırılma anıydı demek yanlış olmaz. Gol pozisyonu üretme anlamında kısır geçen maçta böylesine net pozisyonun harcanması sonuca fazlası ile etki etti.

Heyecanı bol olmasa da mücadelesi yüksek bir maçtı. Mücadele önce gol yememe, sonra gol atma yönünde olunca her iki takımda pozisyon üretemediler. Veya oluşacak pozisyonlar son paslardaki başarısızlıklar ve pas tercihleri hatalarından dolayı baştan yok oldu.

Atiker Konyaspor en etkili atağını ilk yarının ortalarında gerçekleştirirken Ömer Ali Adanaspor ceza sahasına topla dalarken düşerek topu kaybetti. Uzaklaştırılmaya çalışılan topu arkaya ayağını sarkıtarak kesen Skubiç hemen Jönsson’a çıkardı. O da plase ile oldukça etkili yere topu göndererek Atiker Konyaspor’u öne geçirdi.

Artık Konyaspor için maçın yeniden dizaynı gerekiyordu. Galibiyet adına büyük bir adım atılmış öncelikle bu korunacak ve fırsat yakalanması durumunda gol aranacaktı.

Atiker Konyaspor açısından dikkatimi çeken eski yardımlaşmacı defans hattının izlerini yeniden görmek oldu. Sahaya defans anlamında doğru yerleşim ve ileriden defansa hızlı dönerek defansı kalabalıklaştırmak maçta Konyaspor adına en iyi işleyen yön oldu. Rakip baskı yapıyor gözükse de pozisyon üretemedi. Atiker Konyaspor ceza sahasına girmekte zorlandı. Adanaspor 70. dakikalarda boğucu bir üstünlük kurar gibi olsa da çok uzun sürmedi.

Atiker Konyaspor’un yapamadığı ise rakibin arka boşluklarına sarkamamak oldu. İkinci bölgeden üçüncü bölgeye geçiş yine etkisizdi. Yapılan pas hataları, pas şiddetlerinin ayarlanamaması ve tam etkili olunacak yerde anlamsız top kayıpları ofanstaki üretkenliği engelleyen nedenlerdi.

Maçın sonlarına yaklaşırken önce Adanaspor taraftarı teslim oldu. Sahaya attıkları yabancı maddeler ve çakı oyunun durmasına sebep oldu. Bu eylemlerini sürdürmekte ısrarcı olunca maça bir süre ara verildi. Maç Atiker Konyasporlu futbolcuların da iyi niyetiyle normal usullerle tamamlanmış oldu. Atiker Konyasporlu futbolcuların bu iyi niyeti Adanaspor’u resmi kurallar karşısında çok daha zor duruma düşmekten kurtardı.

Bu galibiyet bir adımdı. Gelecek hafta Başakşehir maçının kazanılmasıyla başlayacak büyük hamlenin ilk adımı olabilir.

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English