Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor'dan Üst Sıralara Rezervasyon

15 Aralık 2018

Geçmiş sezonlara göre oldukça dengesiz, sonucu kestirilemeyen maçların oynandığı bir mücadele gerçekleşiyor. Çoğu takımın dar bir puan aralığına sıkıştığı ve üst sıralarda yer almayı hedeflediği bir sezonu da yaşıyoruz. Üst sıralarda yer alma arzusunu fazlası ile yaşayan takımlardan biri de Konyaspor.

 

Kasımpaşa geçmiş haftalarda topladığı puanlarla üst sıralarda güçlü bir şekilde olabileceğini göstermiş, ligin dengeli, iyi futbol oynayan, ne yaptığını bilen bir takımı… Konyaspor karşısında alacağı galibiyetle kendini sıralamada tehdit edebilecek takımlardan biri olan Konyaspor ile puan farkını açarak Konyaspor’u kendinden uzak tutmakKonyaspor tehdidinden uzaklaşmak ve yerini sağlamlaştırmak  niyetindeydi.

 

Amacı üst sıralar olan Konyaspor ise bu maçı kazanmalıydı. Üst sıralara tutunmak için galip gelinmesi zorunlu bir maçtı. Alınacak bir mağlubiyet üst sıralardan uzaklaştıran, üst sıralarda yer almayı oldukça güçleştiren bir sonuca neden olacaktı.

 

Maça iyi başlayan ve oyunu istediği gibi yönlendirip, yapmak istediklerini ve plânladıklarını sahada uygulayabilen taraf Kasımpaşa idi… Orta sahada oyun üstünlüğünü eline alamayan, organize ataklar geliştiremeyen taraf ise Konyaspor’du.  Sıkı savunma yapmaya çalışarak kalesini golden uzak tutmaya çalışırken rakibinin arkasına hızlı bir şekilde sarkma çabaları yapılan pas hataları ile kesintiye uğruyor ve Konyaspor yapmak istediklerini sahaya yansıtamıyordu. Bunların yanında Miloseviçve Uğur’un mecburi değişiklikleri Aykut Kocaman’ın hamleyapma fırsatlarını kısıtlıyordu. Gerçi ne kadar mecburi gibi gözükse de MiloseviçFofana değişikliği elzem bir durumdu. İlk yarı bittiğinde takımlar için söylenebilecekler bunlardı.

 

Konyaspor maçı kazanmalıydı. En başta geriye düşmeden golü atmalıydı. Gol atma konusunda üretken olamadığı bir maç gerçekleşiyordu. Konyaspor’a yardım edecek etkenlerden biri rakibin yapacağı hataydı ve bu hata ikinci yarının başında Veysel tarafından geldi. Jahoviç’in ısrarlı takibi, rakibini hataya zorlaması da muhakkak goldeki en önemli etkendi. Kasımpaşa ceza sahasında Veysel’in hakimiyetinden çıkan topu kapan Jahoviç, önceki maçlarda kaçırdığı pozisyonların etkisi var mıdır bilemem kaleciyi de çalımlayarak golü garanti altına alıp boş kaleye topu gönderdi.

 

Gol rakip hatasından gelmiş ve Konyaspor’un galip gelme olasılığını artırmış olsa da oyuna iyice ağırlığını koyan ve Konyaspor defansını iyice geriye iten Kasımpaşa vardı. İyice yorulan Traore defansif anlamda iyice aksamaya ve Konyaspordefansının dengesinin hızla bozulmasına neden oluyordu. Kasımpaşa’nın gol atma olasılığını iyice belirginleştiren etkinlikler oluşurken Traore’nin oyundan daha erken çıkması yerinde olurdu fakat son hak olmasından dolayı kararın verilmesi de zordu. 

 

Kasımpaşa Diagne ile üç dakikada iki gol bulunca üstünlük Kasımpaşa tarafına geçmişti. Konyaspor’un nasıl bir tepki vereceği merak edilirken Kasımpaşa’nın üstünlüğü fazla sürmedi. Konyaspor maç içinde yapamadığı en organize atağı yaparak eşitliği sağlıyordu. Amir’in sağ kanattaki Skubiç’everdiği oldukça ölçülü ve isabetli uzun pasını Skubiç kafa ile içeri çevirirken çok rahat durumdaki Jahoviç’e topu net bir şekilde yönlendirmek kalmıştı.

 

Konyaspor’un tekrar eşitliği yakalamasından sonra sahada maçı kazanmak isteyen iki takımın mücadelesi gözüküyordu. Bu dakikalarda yine oyuna hükmeden, daha tehlikeli ataklar geliştiren taraf Kasımpaşa idi. Maç bu şartlarda devan ederken kullanılan bir korner atışında topu Volkan topu içeri çevirirken oluşan karambolde Fofana ite kaka, rakibinden daha atik davranarak ve öncelik alarak golü atıyordu.

 

İlk yarısında gol olmayan, ikinci yarısı beş golün atıldığı, yaşanan aksiyonların çok olduğu, izleyenlere bol heyecanlı dakikaların sunulduğu bir maç oldu.

 

Bu maç kazanılmışsa kazanılmasındaki aslan payını Diagne’yaveririm. Topu oyuna sokmasındaki mahareti bir tarafa, rakibi karşılamadaki ve hava toplarındaki üstünlükleri ile Konyasporkalesini golden koruması Konyaspor’un maça tutunmasındaki ve kazanmasındaki önemli etkendi. Diagne olmadan Konyaspor’uşündüğünde, Konyaspor’un düşeceği zorlukları gözümde canlandırdığımda  Konyaspor’un bu maçta çok durumlara düşmüş olabileceğini görüyorum.

 

Maçta Jahoviç’in golü ve Kasımpaşa lehine bir penaltı için VAR devreye girdi. VAR’ın müdahalesi ile pozisyonların kontrol edilmesi galibiyeti daha değerli, hak edilmiş bir galibiyet hâline getirdi. Buna rağmen bazıları çıkıp golde faul vardı, Kasımpaşa’nın penaltısı verilmedi diyebilmesine fırsat tanıyacak pozisyonlar. Tersi durumlar Konyaspor aleyhine daha fazla haksızlık oluşturacağı da aşikâr…

 

Konyaspor için beliren olumsuz durumlar defansın topu karşılamasından sonra topların hep Kasımpaşalı oyuncularda kalması ve sürekli Konyaspor kalesine yükleniyor olmasıydı. Diğer olumsuz durum ise ikinci bölgeden üçüncü bölgeye daha etkili geçememek oldu. Bu maçta bu yön daha iyi kullanılabilseydi zor maç kolay hâle getirilebilirdi.

 

Kasımpaşalı Diagne gerçekten tahmin edilemez bir oyuncu. Diagne karşı iyi ve doğru önlemler alınmış aslında… Maç içinde kaybolan uzun süre etkisiz kalan o önlem alınmış Diagne bir şekilde golü koklayarak, fiziğini kullanarak iki gol atmayı başarabildi. 

 

Bu galibiyetle Konyaspor’un üst sıralarda yer alma potansiyeli belirginleştirdi. Bu belirginleşme aslında işin daha yeni başlangıcı. İlk yarının son maçı Akhisar maçının kazanılması mecburiyetini getiren bir başlangıç. Son maçı kazanarak ikinci yarıya güçlü bir amaç birliğine verilen arada hazırlık yapmak güzel olacaktır.

 

Selam ve dua ile…

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English