Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Büyük Fırsat Kaçırdı

28 Sunday 2021
Sezonun 14. haftasına gelindiğinde üst sıralara tutunmuş bir Konyaspor ve bu durumu daha da iyileştirmeye çalışan Konyaspor yerini iyice güçlendirmek ve daha iyi yer edinmek için Gaziantep FK ile karşılaşacak. Maçın sonucu hakkında fikir yürütmek çok zor. Konyaspor ligin ne yaptığını bilen, planlı oynayan takımı görüntüsü verirken Gaziantep FK sahasında oynadığı 6 maçın 4’ünü kazanan, 2’sinde berabere kalan görüntüsüyle evinde etkili olan bir ekip... Ayrıca son maçında performansının yükseldiğini gösteren bir mücadele sergilemesi de önemli bir olgu…

Konyaspor’da ise bu maç iki as stoperinin cezalı olmasından dolayı yerine oynayacakların performanslarının bilinmezliği var. Çok iyi performans gösterip galibiyette önemli katkı verecekler beklide. Bunun yanında galip gelmesi durumunda bilgisayar oyunlarında level atlamak gibi önemli bir eşiğin atlanacağı önemine sahip bir sonuç yakalanacak olması yönü ile de kritik bir maç…

Daha maçın başlarında kazanılan penaltıyı gole çevirerek öne geçen Konyaspor büyük avantaj yakalamıştı. Fakat bu golün avantajı kullanılamadı. Ön tarafta boş bırakılan rakip futbolculara kolayca gol atma fırsatının verilmesi ve duran top şansının verilme şekli bunda etkiliydi.

Maç kolay olmayacaktı. Sahadaki oynanan oyunda Gaziantep FK’nin Konyaspor’a karşı geniş alanda oynama fırsatı vermeyen, kanatların işleyişine önlem alan tarzı oluşunca Oyun Konyaspor için daha zorlaşıyordu.

Kaptırılan toplarla ileri hızla çıkma fırsatlarının rakibe veriliyor olması ve bu atakların oldukça tehlikeli gelişmesi Konyaspor’un kalesinde gol oluşma sinyalleri verirken ilk yarı eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya daha istekli ve etkili başlayan taraf Gaziantep FK olurken golü kaptıkları topla hızla çıktıkları atakla içeriye yapılan yerden orta ile atarak öne geçtiler.

Konyaspor merkezden arkaya adam kaçırmaya çalışarak ve sol kanattan geliştirdikleri ataklarla pozisyon üretmeye çalışmaları golle sonuçlanırken geri kalan az zaman diliminde her iki takımda galibiyet için mücadelesine devam etti. Attıkları ikinci golün kopyası şeklinde bir gol daha atan Gaziantep FK galibiyet için büyük avantaj yakaladı ve bunu koruyarak galip gelmesini bildi.

Eksiklerin de etkisiyle Konyaspor için zor olacak bir maçtı. Maç başında Konyaspor için oluşan fırsat olsa da kullanılamadı. Galibiyet halinde Konyaspor büyük kazanımlar elde edecekti fakat olmadı.

Mağlubiyetin oluşmasındaki ana neden sağ kanat savunmasının aksaması ve ceza sahasında son vuruşlarda rakibin çok rahat fırsat yakalamasına izin vermek oldu. Stoperlerin arkasında da gözü olmalı… Konsantrasyon sadece topa değil rakibe de olmalı ve rakibe topla rahat topla buluşma ve vurma fırsatı verilmemeli.

Konyaspor için hedef ilk maçı kazanmaktır. Bu hedef bazen gerçekleşmeyecek ama her ilk maçı kazanma hedefleri ile yola devam edilecek. Kayıplar da olacak ama bir sonraki maça kazanma hedefi yine devam edecek. Şimdi önemli olan Malatya maçı ve kazanılması için gerekli hazırlıkların yapılması…

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English