Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Büyük Avantaj Yakaladı

22 Sunday 2018
Konyaspor’un kazanmaya şiddetli mecbur olduğu maçtı Kasımpaşa maçı… Maç öncesinde düşmemeye oynayan rakipleri açısından bereketli bir cumartesi günü yaşayarak nerdeyse tamamının istediği şekilde tamamlanan rakiplerinin aldığı sonuçları kazanarak daha anlamlı hâle getirme, kontrolü ele geçirme maçıydı bir yerde…
 
Evinde oynadığın ve kazanmaya mecbur olduğun maçlar stresi ve sahada istediklerini yapamamayı da getirir. Bu maçta Konyaspor’un rakibi Kasımpaşa’dan çok kendi yaşayacağı stresin üstesinden gelmek olacaktı.
 
Plânlarını ve düşüncelerini sahaya doğru şekilde yansıtamamanın üstesinden gelmek gerekiyordu. Bunun en büyük ilacı erken gol bulmaktı. 11. dakikada Eto’o ile gelen gol bu maçın kazanılmasındaki en önemli etken oldu.
 
Atılan golden sonra sahaya daha iyi yayılan, topu akıllı yerlere taşıyan, zaman zaman rakip defansın dengesini bozarak önemli gol fırsatları yakalayan Konyaspor vardı ilk yarıda. Aslında tam olarak oyunu güvende sürdürmenin yolu ikinci golü bulmaktı fakat olmadı.
 
İkinci yarıda Konyaspor kalesine daha sık gelmeye başlayan ve oldukça tehlikeli ataklar ve pozisyonlar bulmaya başlayan Kasımpaşa vardı. Buna karşılık rakibi az adamla yakalayıp yine önemli pozisyonlar yakalayan Konyaspor ikinci golü bulmakta yine başarısız oluyordu.
 
İlk yarıda atılan tek golün kıymetini bilip gol yemeden maçı tamamlamanın ön plâna çıktığı son dakikalara doğru Mehdi’nin sağ kanattaki Vedat’ı yerden, uzun, nefis pasla buluşturması, Vedat’ın aldığı topu Jahoviç’e rahat ve isabetli şekilde aktarmasıyla Jahoviç’in rahat bir gol atmasını sağladı. Artık rahatlayan ve maçı gol yemeden bitirmeye çalışan Konyaspor çok kıymetli bir galibiyet aldı. İkinci goldeki aslan payı verdiği güzel pastan dolayı Mehdi’nindi…
 
Konyaspor’un rakiplere bakmadan kendi fırsatlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini ve bu gücünün de olduğunu hep vurgulaya geldim. Bu maçtan önce üç galibiyete ihtiyaç vardı. Biri alındı kaldı geriye iki galibiyet. Kalan dört maçta iki galibiyet ihtiyacımız hâlâ devam ediyor.
 
Bu maçta Eto’o gol atarak çok önemli iş yaptı. Fofana göze hitap eden, izleyenlere futbol zevki veren bir temaşa sergiledi. Bu temaşasını verimlilikle süslemesine ihtiyaç var. Serkan yine kalede güven verdi ve kritik kurtarışlar yaptı. Maçta en beğendiğim futbolcu ise Miloseviç’ti. Oynanan oyunu şekillendiren, oyunun ruhunu oluşturan en önemli oyuncu Miloseviç’ti. Topu doğru yerlere pas atarak arkadaşlarının oyunu daha rahat ve verimli oynamasını sağlarken, oyunun defansla forvet oyuncuları arasındaki bağlantıyı yapmak gibi etkinlikleri ile Konyaspor’un oyununa şekil vermiş oldu.
 
Haftalardır maç kazanma mecburiyetinin ve sıralamada son üç sırada olmanın stresini üzerinde yaşayarak maçlar oynayan Konyaspor bu duygu ve tedirginliklerle baş etmeye alışmış, maçlardan istediği sonuçları alabilmeyi alışkanlık hâline getirmiş bir Konyaspor var artık. Bu durumun ilk yarıda yüksek puanlar toplayıp ikinci yarıda hiç beklemediği düşme adayı takımları arasında olma durumuna gelerek stresi daha artan Bursaspor karşısında avantaj oluşturacağını düşünüyorum. Konyaspor’un karşısında kazanma baskısını çok fazla hissedecek Bursaspor’un olacak olması Konyaspor için avantaj oluşturacaktır.
 
Bugün alınan galibiyetle düşmemeye oynayan yedi takım arasında en avantajlı takımın Konyaspor olduğunu söylemek mümkün… Bu düşünceye sahip olmamı sağlayan iki neden var. Rakiplerin çok zorlu fikstürlere sahip olması ve buna karşılık Konyaspor’un daha kolay fırsatlara sahip olması. İkincisi ise diğer altı takımın son hafta kendi aralarında karşılaşacak olmaları…
 
Selam ve dua ile…
 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English