Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konyaspor Bu Değil

31 Tuesday 2017
Maç öncesinde her türlü sonuca açık diyebileceğim, hakem hatalarının tesir etme ihtimali yüksek bir maçtı düşüncelerimde…

Maçın hemen başından itibaren yüksek arzulu maça başlayan ve bu maçı fazlası ile önemsediğini ve bu maça yüksek konsantrasyon ile hazırlandığını belli eden Bjk vardı.

Atiker Konyaspor ise bir bakayım rakip nasıl oynayacak ona göre gardımı alayım kıvamındaydı. Maçın daha sekizinci dakikasında yenilen golle Atiker Konyaspor ne rakibi tartabildi ne de gardını alabildi. 

Maçta hem ligin hem kendi seviyesinin üstüne çıkan Bjk karşısında kararsız kalan, ne yapacağını şaşıran Atiker Konyaspor Bjk’nin isteyeceği kıvamda oyun sergileyince maç Bjk’nin istediği şekilde devam etti. Defans olarak rakibine önlem alamayan ve ofansta istediklerini yapamayan Atiker Konyaspor vardı artık. 

İlk golden sonra orta sahada kaptırılan topla defansta az adamla yakalanıp ikinci golü kalesinde görmek Atiker Konyaspor’un teslim olmasına sebep olmamıştı. İlk yarının son 15 dakikasında topa daha çok sahip olup oyunu kendi istediği gibi yönlendirmeye çalışan, görsel olarak izleyenleri hoşnut eden bir oyun sergileyen Atiker Konyaspor bir türlü gol kaydına muvaffak olamadı. Bunda rakip ceza sahası içinde doğruları yapamayan, ya ağır kalınan ya da yanlış tercihlerden dolayı kaleye şut çekilemeden eriyip giden pozisyonlardan bahsedebiliriz.

Üçüncü gole kadar rakibinin üstüne gitmeye çalışan Atiker Konyaspor bu golle birlikte oyundan düştü. Bjk attığı dördüncü golden sonra işi şova çevirip maçı tamamlamaya çalıştı. Sahada istediklerini yapan, istediğini alan Bjk ve ona yardımcı olan Atiker Konyaspor vardı. 

Maçın bu şekilde gerçekleşmesindeki ana neden olarak Bjk’nin topu hızlı çevirmesi ve oyunu hızlı oynamasına karşılık Atiker Konyaspor’un rakip kaleye gitmede nazlanması olarak söylemek mümkün…

Bir başka önemli neden ise sahada topu geri çok hızlı kazanan Bjk varken, topu çok kolay kaybeden geri kazanmakta zorlanan Atiker Konyaspor olmasıydı.

Atiker Konyasporlu futbolcular düşünce olarak birbirini anlamakta güçlük çeken bir tavırda mücadele ederken, atılan toplara koşmayan futbolcular veya o topun oraya atılacağını hesap edemeyen futbolcular görüntüsü verirken alan paylaşmadaki anlaşmazlıklar atakların kolay savunulur hale gelmesine neden oldu.  

Bunu yazmazsam olmaz sahada beklenenin üzerinde oldukça iyi oynayan Volkan Fındıklı vardı.

Hakemden bahsetmezsek olmaz. Sahada muhakkak kazanmak için çıkmış ve bunu başarabilme olasılığı çok yüksek Bjk vardı. Kazanmayı da hak ettiler. Bu maç için yapılan hakem hataları çok sırıtmayabilir ama dengede giden bir maç için sonuca etki edecek hatalardı. İlk yarıda Bjk’li futbolculara verilmesi gereken dört sarı kartı göstermeyen, Tosiç’in elle müdahalesine penaltı çalamayan hakemin, Bjk lehine verdiği penaltı gülünçtü. Penaltı verirken yetkilerini gösterdiği eliyle yardımcı hakeme teslim eder gibiydi. Bence de penaltı değil ama ne yapayım yardımcım öyle diyor tarzında. Zaten sahada bu hatalar olmasa da kazanacak bir Bjk vardı. Hakem bu maçın çirkin yüzü oldu sadece…

Artık Konyaspor kolay gol yememe özelliğini bu maçla kaybetmiş oluyor. Atiker Konyaspor maçı için kolay galip gelemeyeceğini düşünen takımlar bu düşüncelerinden uzaklaşacaklarını düşünüyorum. 

Bu maça özel hazırlanmış Bjk karşısında alınan sonuç bir yerde kamçı olmalı. Haftaya ligde oynanacak Antalya maçının muhakkak  kazanılması için Bjk’nin maça önem vermesi, hazırlaması örnek olmalı. 

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt¬¬_yldrm_42@hotmail.com

  


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English