Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Konyaspor adına kazanılmış olağanüstü bir puan…

26 Aralık 2022
Konyaspor çok kötü bir oyun ortaya koyduğu müsabakada sahadan bir puanla ayrılarak bu maç özelinde harika bir iş çıkarmış oldu. Alanyaspor tarafında ise özellikle ilk yarıda kaçan pozisyonlar adeta saç baş yoldurdu.Konyaspor evinde oynamasına rağmen Alanyaspor’dan önde baskı yiyerek maça başladı. Maçın ilk düdüğü ile beraber Alanyaspor rakibine her bölgede basarak rahat oyun kurmasına izin vermedi. Konyaspor ise Amir Hadziahmedovic’in bireysel çabası ile oradan bir şekilde çıkmayı başardı. Ancak Hadziahmedovic defansa çok yakın top alında bu sefer oyunu kuracak ve kritik pasları atacak oyuncu olmayınca Konyaspor üretkenlikten çok uzak kaldı. Buna rağmen ender gelişen hatta atak bile diyemeyeceğimiz bir pozisyonda Konyaspor penaltı kazandı ve şanslı bir şekilde 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Alanyaspor özellikle hızlı hücumlarla Konyaspor’u bir hayli zorlasa da son dokunuşu yapamadı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Maçın ilk yarısında özellikle Konyaspor orta sahası Hadziahmedovic dışında adeta yokları oynadı. Genellikle yan top yapan yada topu kaptıran orta alan oyuncuları takımlarını sahada adeta eksik oynamaya mahkum etti.

İkinci yarıya orta alana sertlik getirmek isteyen İlhan Palut, Bruno Paz’ı oyuna aldı. Bu değişiklik orta alanda sertliği ve fizik gücünü artırdı ancak pas kalitesi maalesef hala çok kötü seviyedeydi. Alanyaspor’un ön alan baskısı da devam edince önce Konyaspor arka arkaya top kayıpları yapmaya başladı. Bunun akabinde ise Soner’in aynı pozisyonda iki kere topu kaptırması sonucu korner oldu ve zaten duran top organizasyonu kötü olan Konyaspor kaptırdığı toptan kalesinde golü görmüş oldu. Aslına bakarsanız maçın ilk dakikasından itibaren Alanyaspor adına gol adeta geliyorum diyordu zaten. Alanyaspor golü bulmuş olmanın ivmesi ile birde penaltı kazandı ve maç biranda 1-2 oldu. Maçın ilerleyen dakikalarında İlhan Palut’un bence değişlik yapmak için yapmış olduğu değişiklikler vardı. Netice itibari ile Konyaspor bence penaltı olmayan bir pozisyonda penaltı kazanarak sahadan 2-2’lik skorla ayrılarak kendi adına harika bir iş yapmış oldu. 

Konyaspor’un bu maçta da görüldü ki kadro planlaması çok kötü yapılmış. İlhan Palut’un istekleri doğrultusunda yapılmış transferler eğer bunlar ise tamamen hocaya yazar bu kadro, ama eğer hocanın dışında gelişen olaylar varsa durum çok vahim ve elim. Bu kadro eğer ki İlhan Palut gibi bir değerle çalışmasa belki de ligin şu an altlarından kurtulma çabası veriyordu. Hafta sonu yapılan genel kurulda açıklanan borç ve elde edilen sonuçlara rağmen kurulan kadro yapılanmanın kötü yolda olduğunun bir göstergesi gibi duruyor. Daha dikkatli ve detaylı raporlar ile çok daha ekonomik transferler yapmak günümüz futbolunun artık bir zorunluluğu iken maalesef bunu Konyaspor’da en azından şu an için pek görememek bir Konyalı olarak beni ziyadesi ile üzdü. Daha iyi oyunlar ile daha iyi sonuçlar almak temennisi ile… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English