Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konya Futbolunda Bereketli Gün

27 Ocak 2019
Konyaspor U21’in Antalyaspor U21 karşısında 1- 0 galibiyetiyle başlayan gün, Anadolu Selçukspor’un Fethiye karşısında 2 – 0 geriden gelerek 3 -2 maçı kazanması devam etti. Konya futbolu adına bereketli bir gün yaşanacağının işaretleriydi.
 
Bir gün önce Bjk karşısında izlediğimiz Erzurumspor karşısında çok zor saha ve hava şartlarına rağmen deplasmanda alınan galibiyetin önemi bir kez daha anlaşılmıştı. Böyle bir galibiyetin akabinde Konyaspor, Antalyaspor karşısına mutlak galibiyet için çıkmıştı. Ligdeki yakalama olasılığı yüksek hedefler adına mutlak kazanılması gereken bir maçtı diğer taraftan…
 
Maç başından itibaren oyuna hakimiyetini kuran, Antalyaspor karşısında etkili baskı oluşturan Konyaspor vardı. Bilinçli paslarla Antalyaspor kalesine yüklenip gol ararken Antalyaspor’un oldukça sıkı savunması ile karşılaşıyor etkili oyuna rağmen bunu net gol pozisyonlarına dönüştüremiyordu. 10. dakikada etkili paslaşmalar sonucunda rahat pozisyonda kalan Jevtoviç’in sert şutu Antalya defansına da çarparak Antalyaspor kalesini buluyordu.
 
Golden sonra ofans düşüncesini daha fazlalaştıran, yaptığı baskılı koşularla Konyaspor’un rahat paslaşmasını engelleyen ve bunda başarı da sağlayan Antalyaspor, Konyaspor’un oyundaki etkisini kırsa da kendisi etkili ataklar üretemedi. Buna rağmen oldukça tehlikeli üç atak oluşturan fakat golü bulamayan Konyaspor oldu.
 
İlk yarıyı etkisiz kapatan Antalyaspor, daha ikinci yarının başlarında Konyaspor kalesine ilk yarıdan daha çok şut atmaya başlasa da etkili şutlar yoktu.  Konyaspor kalesine gelmek için yüksek istekleri vardı. Buna karşılık sahaya doğru yerleşen ve rakibini sakin karşılayan, Antalyaspor’a etkili pozisyonlar vermeyen Konyaspor vardı.
 
Antalyaspor’un yüksek istekli olduğu fakat etkili olamadığı dakikalar çok sürmedi. 56. dakikada Volkan’ın uzaktan Skubiç’e uzaktan gönderdiği isabetli ve şiddet ayarı çok iyi enfes pası ikinci golün en etken hareketiydi. Topu rahatça alan Skubiç rakip kalaya yaklaşıp çaprazdan kalecinin ulaşamayacağı şekilde uzak direğin dibine attığı şut direğe çarpıp Konyaspor’un ikinci golü olarak kaleye girdi.
 
Artık daha emin oynamaya başlayan ve topu boş alanlara taşıyarak golden çok maçın galibiyetini öncelik alan bir Konyaspor oyunu oluşmaya başladı. Bu oyun 80’li dakikalardan sonra Konyaspor’un uzun seriler oluşturmaya başladığı pas resitaline dönüşüyordu. Bu dakikalarda kaybedilen topların rakipten çok kısa zamanda kapılıyor olmasıyla da birlikte Konyaspor’un oyun kalitesi iyice arttığı dakikaları izledik. 
 
Son on dakikadaki oyun şeklini baz alırsak oyun kalitesini yukarıları çekerek başkalaşmış Konyaspor’dan bahsederiz. Bu dakikalardaki oyunun daha uzun süreler oynama başarısı gösterildiğinde Konyaspor yüksek hedeflerine ulaşmakta güçlük çekmeyecektir.
 
Taraftarın yaptığı oldukça anlamlı ve değişik mesajlar içeren kareografi müthiş görüntüler oluşturdu. Bir kere rakibe yaptığı gönderme ile vurmadan, kırmadan, küfretmeden oldukça latifeli, futbolu eğlenceye dönüştürme becerisini sergileyen bir etkinlik oldu.
 
Başka yönleri ile hem Aykut Kocaman’a hem takımın yarısının o günleri gördüğü futbolcularına siz bunu başardınız yine başarırsınız mesajı verdi. Sonradan gelen futbolculara da hedefler etkili bir şekilde vurgulandı. Hedeflerin yakalanmasındaki taraftardaki yüksek arzu hatırlatılırken teknik ekip ve futbolculara olan yüksek güven gösterisi yapılmış oldu.
 
Bugünkü maçta sergilenen oyun ve taraftar etkinlikleri Konyaspor’un kuvvetli ihtimalle hedeflerine ulaşmakta zorlanmayacağını gösterdi. Diğer maçlarda alınan galibiyetlerle birlikte Konya bereketli bir gün zevkini yaşadı.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English