Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​KONUŞACAKLARIMIZ VAR 2020

08 Ocak 2020
Merhaba , nede hızlı geçti değil mi 2019. Şimdi 2020’nin ilk günlerindeyiz. Kimisi için en güzel yılıydı, kimisi için çok zorlu geçti bu yıl, kimisi zengin oldu, kimisi toprak altında. Kimin neler yaşadığını bilemeyiz ama birilerinin neler yaşadığını iyi biliyoruz. Bilmeliyiz de zaten. Kim onlar? Neler yaşattı 2019 onlara? İşte tam da bunu tartışacağız. Otur karşıma 2020 konuşacaklarımız var!

Bak yeni yıl, sen 2019 gibi olma. O bizi çok üzdü. O yıla girerken de herkes “ sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl ..” dilekleri ile girdiler. Tıpkı bu yıla girerken söylenildiği gibi... Biraz şikâyet edeceğim onu sana. 

2019 sözünde durmadı. Mesela biz ondan mutluluk istedik ama o, bizi çok üzdü. Biliyor musun, çok yaramazdı 2019. Depremler oluşturuyor, korkutuyordu milleti. Bir keresinde İstanbul'u öyle bir sallandı ki, herkes sokaklara dökülmüştü, hüngür hüngür ağlıyordu. Hâlbuki biz ondan sene başında mutluluk istemiştik ama o bizi korkutmayı seçti. Huzurlu olsun istedik mesela  ama yine söz dinlemedi. Ufacık sebeplerden komşu komşuyu öldürdü, öz baba evlatlarına kıydı, sokakta başı boş gezen psikolojik tedaviye ihtiyaç duyan insanlar, sırf canı istedi diye bilinçsizce adam öldü. Hâlbuki biz ondan huzur istemiştik. Anlayacağın yine söz dinlemedi. 

 Birlik beraberlik istemiştik, sevilmek ve birazcık da değer görmek istedik mesela ama o çok yanlış anladı bizi. Değer görmeyi ve el üstünde tutulmayı, ‘tabuta el vermek, omuz üstünde taşımak’ anladı. Kıydı canlara. İlk başta baş üstünde taşıdı sonra  karanlık ve soğuk toprağın dibine gömdü. Bu yüce devletin kutsal toprakları içinde bir yaşamayı bir türlü beceremedi. Kadınlara hiç değer vermedi mesela hep kendini düşündü, “Ben üstünüm benim sözüm geçer.” dedi kıydı hepsine, yaşına başına bakmadı kimsenin. “Kadındır İslam’da yeri büyüktür. Cennet onların ayakları altındadır.” Hepsini biliyordu ama umursamadı. Çok üzdü bizi. Çoook.

Bunlar yetmiyor gibi son darbeyi vurdu bize. Belki düzelir dedik ama kökten yıktı bizi. Şehitler verdirdi. 2019 da cennet koktu tüm ülke. Yürek yakan ateşler düştü evlere. Her zaman ki gibi ilk gün tüm ülke ağladı, ertesi gün ateşin düştüğü yer yandı sadece. Çok söyledik ona 2020. Bizim en büyük değerimiz vatandır dedik. Vatan olmadan gelecek olmaz, alma o canları bizden dedik. Dinlemedi.. 

2019’da da annelerin yüreği yandı, yine eşlerini sabırla bekleyen kadınlar , bir akşam acı haberle yıkıldı, yine babası ile oyunlar oynamak isteyen çocuklar cenazede ne olduğu bilmeden gülümsüyordu. Ya babalar! Onları bir görseydin tüm aileyi ayakta tutmaya çalışıyordu. Evlat acısı içini öyle bir yakıyordu ki ama onun gözünden düşen bir damla yaş ile hep “ VATAN SAĞOLSUN” diyordu.

Sözün özüne gelirsek 2020 sen 2019 gibi olma o çok üzdü bizi. 

Mesela vatanına sahip çık olur mu?  her şeyden önce ülke selametini düşün. Değer verirken sadece kendini düşünme. Bir kere ülkenin kadınlarına sahip çık. Ülkenin ekonomisine, kültürüne sahip çık. Herkes yeni yıla girer. Bin bir türlü ülke var dünyada. Ama sen Türkiye' ye davet ediliyorsun UNUTMA! Senin diğerlerinden farkın var. Geldiğin ülke güçlü bir kere, gücünün kaynağı öyle basit bir yer değil. İman gücüyle yürüyor bu ülke. Benim bir büyüğüm vardı bize hep derdi ki; eğer ilerlemek ve başarılı olmak istiyorsan; 

-Yerini seveceksin 

- İnsanları seveceksin 

- Görevini seveceksin. 

Geldiğin ülkeye iyi bak bu ülke; kan, kavga , ayrılık , hüzün... Bunları hak etmiyor. Öyle bir yıl ol ki örnek ol tüm geleceğe. Senden güzel şeyler bekliyoruz. Selametle…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English