Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Konsantre Futbol

12 Monday 2016

Maç öncesinde Atiker Konyaspor’un galip geleceği düşüncesinin ağır bastığı bir maçtı.

İlk on beş dakika oyunun ortada olduğu dakikalardı. Sonraki dakikalarda her iki takımda defansif oyuna öncelik vermeye çalışıyordu. Gelmeyen rakibinin karşısında şaşıran ve kısa bir süre bocaladıktan sonra rakibinin üstüne gitmeye başlayan Antalyaspor ve rakibine derinlik bırakmayan, belli bir savunma düzeni içinde savunan Atiker Konyaspor’u izledik.

Baskılı oynamasına karşılık çok pozisyon üretemeyen Antalyaspor vardı. İlk yarı boyunca Sedar’ın şutu ve Skubiç’in ters vuruşu dışında  Atiker Konyaspor kalesini tehdit eden bir girişim göremedik.

Topa hakim olan taraf Antalyaspor olsa da oyuna hakim taraf Atiker Konyaspor idi. Her ne kadar etkili olabilecek ataklar düzenlese de pozisyona dönüştüremeyen  Antalyaspor demek yanlış olur çünkü bu etkinlikleri tehlikeye dönüşmeden önlemesini bilen bir defans anlayışı vardı.

İlk iki maçta seyrettiğimiz Atiker Konyaspor ikinci yarı etkili futbol sergileyeceği beklentim vardı. Bu maçta beklenenin üzerinde iyi bir başlangıç yaptı. Daha ikinci yarının başında konsantre bir futbol oynayan Atiker Konyaspor öne geçiverdi. Miloseviç ile başlayan, Skubiç ve Ömer Ali ile devam eden kısa, oldukça hızlı yapılan paslaşma serisi ile Ömer Ali’den gol kısa süreye sıkıştırılmış futbol resitaliydi.

Çok geçmeden aynı resital bu kez sol kanatta sahneleniverdi. Miloseviç’ten Rangelov’a, Rangelov’dan Douglas’a ve Douglas’ın asisti ve Ömer Ali’nin golü geldi. Şaşkınlık içine düşen rakip karşısında kendine güveni iyice artan Atiker Konyaspor vardı artık.

Ali Çamdalı’dan gelen topu hiç bekletmeden ceza sahasına yerden kesen Douglas ikinci asistini yaparken şaşkınlık içinde kalan rakip stoperlerin arasından basitçe köşeye topu yuvarlayan Rangelov Atiker Konyaspor’un üçüncü golünü attı.

Sahada teslim olan Antalyaspor ve skorun rahatlığı ile süre doldurmaya çalışan Atiker Konyaspor vardı.

Son dakika içerisinde Ali Turan’ın gereksiz rahatlığı ile top Eto’nun önünde kaldı ve kale ile karşı karşıya kalan Eto'o Antalyaspor’un tek golünü attı.

Ömer Ali’yi çok beğendim. Attığı goller çok değerliydi fakat beğenmemin asıl sebebi Skubiç’e yardıma gelmesi ve Serdar karşısında birlikte mücadele etmesiydi.

Jönsson tam da sisteme ayak uydurmuş. Basit ve isabetli oynamaya çalışması ve rakip toplarını kesici şekilde oynaması takıma büyük katkı verecek tarzdaydı. Çok yerinde bir transfer daha gerçekleştirilmiş.

Miloseviç de çok iyi mücadele ederken iki golün oluşmasındaki pay sahiplerindendi.  Çok parlak bir ışık saçıyordu.

Atiker Konyaspor beklediğimin üzerinde rahat bir galibiyet aldı. Yukarılara tutunma anlamında önemliydi. Önceki yazımda organize goller atamadığımızı yazmıştım. Bu maçta gollerimizin oldukça güzel organizelerle gelmesi beni çok sevindirdi.

Hafta içi yapılacak Avrupa Kupası maçında beklentim yapılabilecek şeylerin en sonuna kadar yapılması, en üst noktada mücadelenin gösterilmesi. Sonuç için rakip kim olursa olsun duygusal yönümüzle galibiyet… Saha da futbolun gerçekleri olacak ama böylesi sabırlı, disiplinli ve ne yaptığını bilen takımın ezilmeyeceğini düşünüyorum…

Bayramınız mübarek olsun… Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail. com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English