Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Komple Hakem

14 Monday 2022
Sezon başlarında 25. haftada şampiyonluğu ilgilendiren en önemli maçın Konyaspor ve Trabzonspor arasında oynanacağını kestirmek çok güç olsa da gerçekler buydu. Sonuç ne olursa olsun Konyaspor’a sezonun biçtiği görev rakibi ile şampiyonluk rekabetinde olmaktı. Trabzonspor karşısında alacağı galibiyet Konyaspor için rekabette daha etkin olma gücü sağlayacak belki de rüya gibi bir sezona giden yolun en önemli faktörü olacaktı.

Maçta gidişatı belirleyecek elbette ki futbolcuların performansı idi. İlk dakikalardan itibaren maçın sonucuna dair tahminlerde bulunmak için daha önem verdiğim performans ise hakemin performansı idi. Daha maçın başlarında özellikle Konyaspor’un kanat oyuncularına yapılan faulleri görmeyen, Trabzonsporlu futbolcuların kartlarını esirgeyen buna karşılık faul olmayan hareketlerde Trabzonspor lehine faul kararları veren hakem performansı maçın beş dakikası dolmadan Konyaspor’un bu maçı kazanamayacağını ortaya koyan en önemli göstergeydi.
Garip kararları ile Trabzonspor’un etkili olmasını sağlayan bir yönetim sergileyen hakemin Konyaspor’a yapılan sert faulleri görmezken Trabzonsporlu futbolcuların artistik şekilde kendilerini yere atmaları hep faulle değerlendirilmesindeki standartsızlık bir hakem beceriksizliği mi yoksa bile bile yapılan bir uygulama mı olduğunu vicdanlara bırakıyorum.

Verilen bir faul kararı sonrasında daha yerden kalkıp açılma imkanı ve süresi bulamamışken topu hemen oyuna sokmak isteyen Siopis’in tavrı uzaklaşma fırsatı bulamamış Soner’e karşı yapılmış kötü niyetli hareket, Siopis ile aynı ruh halindeki hakem tarafından ödüllendirilmesi hakeme hangi zaviyeden bakmamız gerektiğini gösteren bir örnekti. 

Verdiği uydurma faul kararları ile Konyaspor’un kaptığı toplarla rakip kaleye etkili gitmesini engelleyen böylece Trabzonspor kalesini etkili savunma becerilerini sergileyen hakem, Trabzonsporlu futbolcuların yaptığı faulleri görmeyerek atakların oluşmasında da verdiği katlıyla Trabzonspor’un oyununun iki yönüne de katkı veren bir hakem performansını izledik. Oyunun iki yönünü oynayan futbolcuya komple futbolcu derler ya bu da komple hakem olsa gerek…

Öyle ki verdiği faullerle karşılaştırıldığında Konyaspor’un golünden önce Adil’e yapılan penaltıyı da görmedi. Gol olmasaydı da verilmeyecekti. Hakemin niyetini gösteren olaylardan biri de buydu. Adaletli bir yönetimde Konyaspor galip gelebilir miydi bilinmez. Gördüğüm odur ki Konyaspor’un mağlubiyetinde hakem Trabzonsporlu futbolculardan daha etkili oldu. Kendimce yazılarımda hakemlerle ilgili yorum yazmamak için bir karar almıştım. Yazmıyordum da… Bu maçtan sonra böyle bir yazı yazmak elzem oldu.

Bütün bunlara rağmen bulunduğu yerin rastlantı olmadığını gösteren bir mücadele sergileyen bir Konyaspor vardı. İki kez olmayacak hata ile kalesinde gördüğü goller bu mağlubiyetteki başka bir etkendi. Bu maç geride kaldı ve kazanılacak maçlar var. Alabileceği en fazla puanı almak için mücadeleye devam etme zamanı…Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English