Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Koca Yürek Ali Turan ve Serkan

18 Monday 2017
Oynanmamış maçta her iki takımında skora ortaktır ümidini taşısak da maç öncesinde baskın şekilde maçın favorisi Beşiktaş idi.
 
Süper kupa maçından sonra oyun kalitesini ve fizik kalitesini artırmış Beşiktaş karşısında aldığı kupanın zevkini sürememiş, saha dışında olmadık olaylar yaşayan ve oyununda anlaşılmaz şekilde belirgin düşüş yaşayan Konyaspor vardı. Konyaspor için hem saha içi hem saha dışı organizasyonlar çok kötüye gidiyordu.
 
Oyunun başından itibaren oyunun hakimi olan, iştahlı ve oynadığı oyunu zevk almaya dönüştüren Beşiktaş vardı. Sahanın her alanını daha etkili kullanan gerek organizasyon olarak gerek bireysel eşleşmeler olarak baskın bir üstünlük sağlamış Beşiktaş bu üstünlüklerini maç boyunca sürdürdü.
 
Konyaspor’un Beşiktaş yarı sahasına rahat geçişini izlesek de üçüncü bölgede pas kalitelerinin kötü olması, forvetlerin fiziki yetersizlikleri ile rakibe çok çabuk teslim olunan pozisyonları sıklıkla izledik.
 
Oyun organizasyonları olarak rakip defansın dengesini bozamayan Konyasporlu futbolcuların rakip eksiltmede ve kanatları kullanmada oldukça yetersiz kaldıklarını söylemek mümkün. Atılan pasların çoğunlukla kontrolünde de sık sık hata yapılması oluşacak gol pozisyonun oluşmasını engelleyen önemli etkendi. Rakibin müdahalesine gerek kalmadan pozisyonu kendi kendine yok eden böylesi pozisyonları Konyasporlu futbolcular fazlası ile yaşadılar.
 
Sahada üç takım var gibiydi. Beşiktaş, Konyaspor ve üçüncüsü Evouna… Konyaspor forvetsiz oynuyor. Bu durum Evouna’nın oynadığı diğer maçlar için de geçerli. Ne diğer takım arkadaşları Evouna’yı anlayabiliyor, ne de Evona’nın takıma uyum sağlamaya çalışmak gibi bir gayreti var. Bu durum ne kadar da sürer kestiremeyiz ama hemen bitmesine ihtiyaç olduğu kesin.
 
Tüm bunların özeti Konyaspor tek pozisyona giremeden maçı tamamladı.
 
Beşiktaş galip gelmeyi hak edecek üst düzeyde oynadı. Gol pozisyonları bakımından zengin bir oyun sergilediler. Buna rağmen attıkları iki golde de bireysel yetenekler ön plandaydı. Cenk’in attığı ilk golde Caner’in orta yapmadaki becerisi, ikinci golde Quaresma’nın kişisel becerileri ön plandaydı.
 
Sahadaki mücadeleleriyle alkışlayacağımız, takdir edeceğimiz koca yürek Ali Turan ve kalesinde bu sezon daha da iyi performans sergilemeye başlayan Serkan vardı. Maç çok daha farklı bir skorla da bitebilirdi. Bunun önüne geçen Ali Turan ve Serkan oldu.
 
Oynanacak Akhisar maçı çok fazla önem kazandı. Muhakkak kazanılması gereken maç konumunda. Galibiyetten başka bir seçenek yok. Ya kazanılacak ya kazanılacak…
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English